Manchester United 2-1 Villarreal

Végre nem döntetlennel zárult a United és a Villarreal összecsapása. Nem volt könnyű, de hátrányból felállt és nyert Ole Gunnar Solskjaer csapata.


Jól kezdett a United, azonnal ellenfele térfelére telepedett le a csapat, Fernandes révén lövésig is eljutott, azonban a portugál nem talált kaput.

 

Az 5. percben egy kontra végén Danjuma lövését öklözte ki De Gea, majd nem sokkal később manchesteri szöglet után Ronaldo bólintott a kapu fölé.

 

A 10. perc végén Danjuma ismét veszélyeztetett, ezúttal De Geának bravúrra volt szüksége. Dalot nagyon nem volt képben a védekezés során, ezért is lőhetett a vendégek csatára.

 

Dalot nagyon nem bírt Danjumával, a 16. percben ismét a holland játékos jött ki győztesen párharcukból, beadását Alcacer csúsztatta kapura, De Gea nagyot védett.

 

Bár a vendégek csak kontrákból veszélyeztettek és úgy tűnt, hogy a United akarata érvényesült a félidő első felében, az utolsó passzokkal nagy gondok voltak, ezért komoly helyzetek nem jöttek a Vörös Ördögöktől.

 

Szép lassan a meccs abba a mederbe került, hogy a látszat nagyot csalt és elsősorban az történt a pályán, amit Emery csapata szeretett volna, ugyanis ők tökéletesen meg voltak elégedve a kontrákkal. Egy ilyen ellentámadás végén Alcacer verte meg Varane-t, lövése centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

 

Pogba nagyon sokat lépett előre, így a középpályán folyamatosan a spanyolok voltak fölényben, ezért is tudtak annyi alkalommal kontrázni.

 

Egy szöglet után Fernandes szedte össze a labdát, remek csellel tört be a tizenhatoson belülre, lövését azonban blokkolták.

 

Pogba átlövéssel próbálkozott, de a kapus könnyedén védett. Kezdett éledezni a hazai alakulat, a félidő utolsó 15 perce során ismét sokszor jutottak be a tizenhatosra Ronaldoék.

 

A 43. perc mindkét kapu előtt nagy esélyt hozott, előbb 2v1-ben mehetett a Villarreal a manchesteri kapura, de Alcacer rosszul passzolt, majd Pogba védők mögé lőtt labdájába Moreno lépett bele úgy, hogy majdnem sikerült öngólt szereznie.

 

Pino lövésénél De Geának kellett nagyot védenie, ez volt a félidő utolsó eseménye. Solskjaer nem lehetett elégedett csapatával, sajnos a középpályán McTominay kevés volt az ellenféllel szemben, Pogbának sokkal többet kellett volna segítenie, de sajnos mivel sem Greenwood, de főleg Sancho semmit nem mutatott, így a francia előre vállalt többet.

 

Fordulás után úgy tűnt, kicsit összeszedte magát a csapat, azonban az 53. percben mégis a vendégek szereztek vezetést. Dalot megint lemaradt Danjumáról, aki középre passzolt, Alcacer pedig közelről a kapuba lőtt.

 

Két perccel később Fernandes lövése szállt a kapu mellé, a portugál sem villogott ma. Aztán kiosztott gyorsan egy gólpasszt; Greenwoodot vágta fel Moreno a tizenhatos oldalvonalánál, Fernandes a szabadrúgást áttette a hosszúra Telleshez, aki 17 méterről, kapásból kilőtte a hosszút, 1-1!

 

Egy perccel a gól után Sancho került helyzetbe, de elcsúszott, így lövése gyengére sikeredett. Újabb egy perc múlva Pogba kapott zseniális labdát, üresen vehette át, de zavarta a labda, beérték és szerelték, pedig a tizenhatos vonalánál járt, szemben a kapuval.

 

Egyértelműen a hazai csapat játszott fölényben az első gól óta, a Villarreal mélyebben beállt védekezni.

 

A 79. percben a csereként beállt Cavani fejében maradt a vezető gól, Greenwood remek beadását fejelte mellé a csatár. A vendégek szinte teljesen feladták a támadásokat.

 

Sajnos Dalot beadásai egész mérkőzés során kritikán alulira sikerültek, védekezése sem volt ma értékelhető, nagyon hiányzott Wan-Bissaka.

 

A 86. percben a semmiből kellett nagyot védenie De Geának, a kipattanó Dia elé került, Telles nagyot mentett a kapu előtti kavarodás végén.

 

Öt perc ráadás során előbb McTominay, majd Lingard lövésénél kellett védenie Rullinak, azonban a 95. percben már nem tudott menteni a kapus. Cavani nagyon harcos volt, a labda Ronaldohoz került, aki kiszorított helyzetből a rövidbe lőtt, fordított a United!

 

Nehezen megszerzett győzelem volt ez, de sikerült otthon tartani a három pontot.

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 2-1 Villarreal
Old Trafford

 

Vezette: F. Zwayer

 

United: De Gea - Dalot, Varane, Lindelöf, Telles(Fred 89.) - McTominay, Pogba(Cavani 75.) - Greenwood(Lingard 89.), Fernandes, Sancho(Matic 75.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Heaton, Bailly, Mata, Martial, Elanga, van de Beek

 

Villarreal: Rulli - Foyth, Albiol(Mandi 73.), Torres, Moreno(Pena 74.) - Parejo, Capoue, Trigueros(Estupinan 61.) - Pino(Gomez 73.), AlcacerDia 57.), Danjuma
Nem használt cserék: Asenjo, Jörgensen, Gaspar, Iborra, Garcia, Pedraza

 

Gólszerző: Telles 60', Ronaldo 95' illetve Alcacer 53'

 

Sárga lap: Greenwood, Telles, Ronaldo illetve Moreno, Pino, Albiol, Oena


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!