Skinner: Ez profi teljesítmény volt a lányoktól

A Manchester United Női csapatának vezetőedzője, Marc Skinner elégedett tanítványai teljesítményével az eddig mutatott játék alapján. A júliusban kinevezett mester a Birmingham City ellen 2-0-ra megnyert mérkőzést követően értékelt.


A Vörös Ördögök egy rendkívül magabiztos győzelmet szereztek a St. Andrew's Stadiumban a hétvégén a birminghami kékek ellen. Az első félidőben Leah Galton szerezte meg a vezetést, majd a mérkőzés hajrájában Ella Toone bebiztosította a vendégek győzelmét. Skinner a mérkőzést követően, nem meglepő módon, elégedetten adott nyilatkozatot a klubmédiának.

 

"Ez profi munka volt a lányoktól." - összegzett. "Reagálnunk kellett a regnáló bajnok, Chelsea elleni vereségre, mindezt úgy, hogy nem felejtjük el, hogy miért is küzdünk jelen pillanatban. Folytatnunk kellett a megkezdett munkát."

 

 

A United góljait mindkét alkalommal Hannah Blundell elfutása előzte meg, asszisztálva így a gólszerzőknek. 

 

"Aznap este megtaláltuk a rést a pajzson, egy nehéz akadályt sikerült ezzel a mentalitással és taktikával leküzdenünk"- utalt az edzéseken is begyakorolt formációkra Marc Skinner. 

 

"Nagyon sok remekül védekező játékosuk van, tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, ha fel akarjuk törni a hátsó alakzatukat, de végül kiválóan reagáltunk a hazai csapat játéktervére. Nagyon sok mindenben szeretnénk még fejlődni, de most az a legfontosabb, hogy elhoztuk a három pontot és ezzel a győzelemmel már ott vagyunk a tabella elején."

 

Blundell egyetértett edzőjével és kiemelte, hogy fontos volt ez a reakció a csapattól a korábbi vereséget követően.

 

 

"Szerintem ez mindenki számára egyértelművé tette, hogy egy nagyszerű csapatot sikerült összehoznunk, kiváló a csapategység és megvan a karaktere a lányoknak."

 

"A Chelsea elleni vereséget követően tudtuk, hogy reagálnunk kell, nem szabad elfelejtenünk, hogy minden mérkőzésen győztes mentalitással kell pályára lépnünk, így tettük ezt a Birmingham City ellen is."

 

A Manchester United védője örült annak, hogy mindkét találatból kivette a részét és gólpasszokkal tudta segíteni a csapatát, egyúttal reméli, hogy ez még csak a kezdet, szeretne még fontosabb eredményeket elérni támadó felfogású szélsőként. 

 

"Jó érzés volt segíteni a csapatnak, hiszen egymásért vagyunk a pályán, ráadásul kapott gól nélkül sikerült lehoznunk a meccset. Egyértelmű, hogy inkább a gólszerzésben vagyok érdekelt, sikerült is kiosztanom két asszisztot, ráadásul gólt is szerezhettem volna, ha kicsit higgadtabb vagyok."

 

Leah Galton szerint a United megérdemelt győzelemmel folytatta a bajnokságot, szerinte akár nagyobb különbség is kialakulhatott volna a végén.

 

"Nagyon sokat dolgoztunk a széleken, elfutásokkal és kapura törésekkel próbálkoztunk elsősorban, ezeket gyakoroltuk egész héten, hogy miként tudjuk támogatni egymást egy ilyen felfogású mérkőzésen. Hannah nagyszerű munkát végzet a gólom előtt, én pedig jó helyen voltam. A mutatott játék alapján akár több góllal is nyerhettünk volna."

 

 

A szélső emellett kiemelte a csapat egységességét, hogy miként tudnak egy jó eredménnyel visszatalálni a győzelem útjára.

 

"Nagyszerűek voltak a lányok. Volt egy mélypont a Chelsea elleni vereséget követően, de gyorsan tudtunk reagálni, annak ellenére is, hogy mindenkinek fájó volt az a találkozó. Mindannyian szerettünk volna egy jó eredménnyel tovább lépni, ez pedig sikerült is a Birminham City ellen."

 

A Manchester United Női csapata így már három győzelemmel és egy vereséggel áll a Női Szuperliga negyedik helyén. Galton kiemelte, hogy már a szezon rajtja előtt is ezeket a célokat tűzték ki.

 

"Jól kezdtünk. Nyilván ennél jobb is lehetne, de keményen dolgozunk az edzéseken, sok minden változott, új edzőnk van, új játékosok és más elvárások, de kezdünk hozzászokni. Az elérhető tizenkettőből kilenc pontot szereztünk, ezzel elégedettek lehetünk.

 

A Vörös Ördögök legközelebb a városi rivális Manchester City csapatát fogadják a Leigh Sport Villageben október 9-én.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!