Ronaldo lett a Premier League legjobbja szeptemberben

A Manchester United támadója, Cristiano Ronaldo nyerte a Premier League szeptember hónap legjobbja díját.


A portugál világklasszis három alkalommal volt eredményes szeptemberben a bajnokságban mióta visszatért Angliába. A szavazatok többségét ő kapta és ezzel ötödik alkalommal nyerte el a címet karriere során.

 

Ronaldo természetesen fantasztikusan kezdte a szezont a Unitednél, gólt szerzett kétszer is a Newcastle ellen második bemutatkozása alkalmával az Álmok Színházában. Egy héttel később a West Ham ellen is betalált Londonban, amivel visszajött a csapat a meccsbe és megszerezték végül a három pontot is.

 

Ronaldo ahhoz, hogy elnyerje a szeptember hónap legjobbja díját, olyan játékosokat utasított maga mögé, mint a Manchester City-ben szereplő válogatott társát, Joao Cancelot, a Chelsea védőjét, Antonio Rudigert, a Szarkák támadóját, Allan Saint-Maximint, a Watford szélsőjét, Ismaila Sarrt, vagy a Liverpool sztárját, Mohamed Salah-t.

 

A díj nyertesét a szurkolók választhatták meg a Premier League hivatalos weboldalán egy futballszakértői testület értékelésével.  

 

 

A szeptemberi elismerés átvétele előtt a 36 éves játékos négy alkalommal nyerte el ezt a díjat első Unitednél töltött időszaka alatt. 2006 novemberében és decemberében zsebelte be a címeket a 7-es számú játékos varázslatos teljesítményének köszönhetően. Aztán természetesen segített a Unitednek megnyerni a bajnokságot második idényében, így 2008 januárjában is őt díjazták, ezt követően pedig két hónappal később is ő lett a győztes.

 

2008 márciusában Ronaldo öt gólt szerzett a bajnokságban 14 nap alatt, többek között a győztes Derby County elleni találkozón és a Bolton Wanderers ellen is eredményes volt, betalált az ősi rivális Liverpool ellen is, amikor 3-0-ra nyerni tudtak, majd a hónapot az Aston Villa elleni 4-0-s diadallal zárták.

 

A portugál játékos a United saját szeptember legjobbja díját is bezsebelte, miután öt alkalommal segítette gólhoz a Vörös Ördögöket a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában, ezek közül is a legemlékezetesebb gól a Villareal elleni volt, amit a 95. percben lőtt az Old Traffordon.

 

A szerkesztőség gratulál Cristianonak és még rengeteg díjat kíván neki ittléte alatt!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!