Webber: Rashford feltöltődött

A Manchester United egykori támadója, Danny Webber úgy véli, hogy Marcus Rashfordra jó hatással lesz az az időszak, amit a vállműtétje miatt kényszerült kihagyni a fiatal támadó.


Marcus Rashford a múlthéten díszdoktori címben részesült a University of Manchester jóvoltából, a héten pedig már arra összpontosít, hogy három hónapnyi kihagyást követően visszatérhessen a pályára.

 

A fiatal támadó a 2016/17-es szezon óta átlagosan 50 mérkőzésen lépett pályára szezononként, Webber pedig úgy véli, hogy Marcusnak jót tett a pályán kívül eltöltött időszak az elmúlt hónapokban és immár készen áll a visszatérésre.

 

"Remélhetőleg felfrissülve és tettre készen tér majd vissza" - mondta Webber. "Tudom, hogy a sérülés sosem jön jókor, de azt gondolom, hogy szüksége volt erre a kis szünetre. Úgy látom, hogy felfrissült, újjáéledt és készen áll a folytatásra."

 

Rashford visszatérésére akár már szombaton sor kerülhet és ezzel kapcsolatban Ole Gunnar Solskjaer is bizakodó, hogy támadója bevethető lesz a King Power Stadionban a Leicester elleni bajnokin. Az angol válogatott támadó jelenléte tovább erősíti a támadószekció erejét és Webber elárulta, hogy azt szeretné látni, hogy a gólfelelősök a következő hetekben ontani fogják a gólokat.

 

"Elég bő a keret a támadó harmadban. Ha megnézzük az Everton elleni mérkőzést, akkor ott Martial kezdett, Rashford még nem volt elérhető, de ott volt Ronaldo, Cavani és Jesse is, aki remek formában van. Ez a fajta "gazdagság" azonban nehéz helyzetet is szül és a menedzsernek helyesen kell döntenie azzal kapcsolatban, hogy kiket küld a pályára. Meg kell találni a megfelelő ritmust és a szerint játszani a pályán."

 

 

A Rókák rosszul kezdték a szezont és 7 bajnokiból mindössze kettőt tudtak megnyerni eddig, de Webber figyelmeztet arra, hogy a szombati házigazdák így is hatalmas veszélyt jelentenek, főleg Jamie Vardy miatt, aki Salah társaságában vezeti a Premier League góllövőinek listáját 6 találattal.

 

A Unitednek gondot okozhat a szombati találkozón az is, hogy Raphael Varane-t sérülés miatt cserélték le a francia válogatott spanyolok elleni találkozójának első félidejében és elképzelhető, hogy csatlakozni kényszerül a szintén sérült Harry Maguire mellé a maródiak táborában. Ebben az esetben Eric Bailly és Victor Lindelöf, illetve Phil Jones lenne elérhető, a Vörös Ördögöknek viszont mindenképp hozniuk kellene a mérkőzést függetlenül attól, hogy kik alkotják a hátsó négyest.

 

"Sokat passzolnak neki és folyton keresik a labdával Vardy-t, aki szüntelenül veszélyt jelent a kapu előterében. Nem számít neki, hogy ki áll vele szemben, mindig készen áll a küzdelemre."

 

"Nagyon jó játékosai vannak a Rókáknak és Brendan Rodgers egy nagyon jó menedzser. Szóval azt gondolom, hogy nehéz meccs lesz, de ki kell menni a pályára és meg kell tennünk mindent, hogy nyerni tudjunk."

 

"Rájuk kell erőltetnünk a saját játékunkat. Kiváló támadói vannak a Unitednek és, ha teszik a dolgukat, akkor nem lehet probléma akkor sem, ha nem a szokásos két játékos áll a védelem tengelyében."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!