Korai csapathírek a Leicester elleni meccs előtt

A válogatott szünet véget ért, így a Manchester United visszatér a Premier League küzdelmeibe, hogy Kelet-Közép-Angliában vendégeskedjen szombaton.


A Vörös Ördögök a Leicester City ellen lépnek pályára 16:00-kor a King Power Stadionban a győzelem reményeivel. 

 

A United jelenleg a 4. helyet foglalja el a tabellán 14 ponttal hét mérkőzést követően, csupán két ponttal lemaradva az éllovas Chelsea mögött. A Leicester City-nek elég nehéz rajtja volt a szezonban, kétszer tudtak csupán nyerni a hét mérkőzés alatt. A Rókák augusztus óta négy mérkőzésükből egyiket sem tudták megnyerni.

 

Ole Gunnar Solskjaer csapata a válogatott szünet előtt csalódástkeltő 1-1-es döntetlent ért el az Everton ellen az Old Traffordon és az októberi 2-i ellenfeléhez képest a Leicester jelentősen más kategóriába tartozik. 

 

A középhátvéd Raphael Varane néhány hétre kiesett, miután lágyéksérülést szenvedett a franciák csapatában az UEFA Nemzetek Ligájának döntőjében vasárnap este. A 28 éves játékos egyébként csapatával megnyerte a viadalt, de jelenlétére a Unitednek is nagy szüksége lenne. 

 

A klub kapitánya, Harry Maguire az Aston Villa elleni, szeptember 25-i mérkőzésen sérült meg, ezért a csapat két utolsó mérkőzését kihagyni kényszerült, a Villarreal és az Everton ellen sem tudta segíteni a United-et. 

 

Rajtuk kívül az összes védő bevethető, de a Vörös Ördögöknek Fredet viszont nélkülözniük kell. A brazil válogatott Dél-Amerikában van jelenleg is, ahol Edinson Cavani válogatott csapatával, Uruguayjal csapnak össze a péntek hajnali órákban (brit idő szerint). Ezért nem valószínű, hogy szombatra játékra alkalmas állapotban vissza tudna térni a Leicester elleni mérkőzésre, bár ezt a menedzser még nem erősítette meg. 

 

Támadásban már bővebb a variálási lehetőség, Marcus Rashford ugyanis újra edzésbe állt, miután négy hónapot kihagyott vállműtéte miatt. A 23 éves játékos első perceit töltheti majd szombaton a pályán, miután májusban játszott utoljára az Európa-liga döntőjében. Az ő visszatérése lelkesedésre adhat okot, mint ahogy az is, hogy a fiatal elefántcsontparti játékos, Amad is újra a csapattal edz. 

 

 

Jadon Sancho, Bruno Fernandes és Cristiano Ronaldo hármasnak jól telt a válogatott szünet hazájuk csapataiban és a United rendelkezésére is állnak, de ugyanez igaz, Mason Greenwoodra, Anthony Martialra és Jesse Lingardra is. 

 

A Rókákról is némi infó

 

A védő, James Justin (térd) és a középhátvéd Wesley Fofana (boka/láb) kettőse hosszú idő óta hiányzók, de talán a szombati meccsre már hadba fogható állapotba kerülnek. 

 

A nigériai középpályás Wilfred Ndidit sérülés miatt kellett lecserélni a Leicester 2-2-es Burnley elleni döntetlenje alkalmával még szeptember 25-én. A menedzser, Brendan Rodgers szerint négy vagy öt hétig még távol lesz, ami azt jelenti, hogy biztos nem lesz ott a United elleni keretben szombaton. 

 

Az ex-Vörös Ördög Jonny Evans nemrég lépett vissza az észak-ír válogatottól lábsérülés és betegség indokaival. Ian Baraclough, az észak-ír szövetségi kapitány felfedte, "hogy a betegség talán egy kicsit komolyabb a lábsérülésénél. Visszatért a Leicesterhez és már a csapattal edz, így talán pályára léphet a Manchester United ellen szombaton."

 

Jó hír lehet a Rókáknak, hogy Kelechi Iheanacho is visszatért, miután múlt csütörtökön, a Közép-afrikai Köztársaság elleni nigériai mérkőzésen kisebb rúgást szenvedett. Később visszatért az edzéshez a Szuper Sasok csapatába és a visszavágón vasárnap 2-0-ra győzedelmeskedni is tudtak. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!