Durham N - Manchester United N 2-2(3:5)

A Manchester United női csapata 2-2-es döntetlent ért el a Női Ligakupában, de a büntetőpárbaj győzteseként további egy ponttal gazdagodott. 


A Vörös Ördögök kétszer is vezettek a Maiden Castle gyepén, köszönhetően Ivana Fuso és Ella Toone találatainak, de a hazai csapat mindkét alkalommal egyenlíteni tudott.

 

Az extra pont sorsát büntetőpárbajban döntötték el a felek, mely során a United lányai minden tizenegyest értékesítettek, a hazai csapat részéről viszont hiba csúszott a gépezetbe, Becky Salicki kihagyta a maga büntetőjét.

 

Az első félidőben egyértelműen a vendégek domináltak. Marc Skinner csapata diktálta az iramot, melyben farkasrésze volt a Vilde Boe Risa - Hayley Ladd tengelynek, ők ketten remek összhangban szervezték a Vörös Ördögök támadásait.

 

 

A hatodik percig kellett várni az első komolyabb helyzetig, amikor Fuso a hazai védők sűrűjében szépen tartotta meg a labdát, majd Russonak továbbított, aki szép lövést eresztett meg, de a vadmacskák kapusa, Megan Borthwick hárítani tudott. 

 

Percekkel később a Durham is jelezte, hogy a pályán van. Ali Johnson szépen lavírozott a jobb oldalon, majd laposan tette középre a játékszert, Danielle Brownt meg is találta, aki ügyetlenül tette kapura a labdát, de társa, Hepple szemfüles volt és lecsapott a lecsorgó lövésre, Sophie Baggaley viszont könnyedén hárított. 

 

Russo aztán megint ráijesztett a hazai védőkre. A Vörös Ördögök támadója - aki legutóbb az angol válogatottba is meghívót kapott - folyamatosan próbálta lazítani a hatsó alakzatot. 

 

A hazaiak ellenállása aztán a 35. percben megtört, Fuso így megszerezte első gólját a United mezében. Russo indult meg ismét a szélen, Staniforth pedig kiválóan adta be a labdát Carrie Jonesnak, aki önzetlenül tálalt Fuso elé, a brazil csatár pedig nem hibázott, előnyhöz juttatta csapatát. Ezt követően már egyik csapat sem tudott komolyabb helyzetet kidolgozni, Marc Skinner csapata előnnyel vonulhatott a szünetre. 

 

 

A második félidő elején a hazaiak mintha vért ittak volna, kezükbe vették a mérkőzés irányítását. Elsőként Dee Bradley okozott zavart a United védelmében, aki Sarah Robson elé tálalt, a vendégek viszont szögletre tudtak tisztázni. A kiharcolt szögletből érkező beadásnál Bradley ugrott a legmagasabbra, megszerezve így a Durham egyenlítő gólját alig öt perccel a második félidő megkezdését követően.

 

A másodoszály jelenlegi listavezetőjének egyértelműen a három pont megszerzése volt a célja, több alkalommal is zavart tudtak teremteni a United védelmében. Ennek ellenére a Vörös Ördögök ismét megszerezték a vezetést a 72. percben. Ella Toone egy bődületesen nagy gólt szerzett, de elismerés jár Hayley Laddnek, aki remekül tartotta meg a labdát, mielőtt a csereként beállt Toone felé passzolt volna. 

 

 

A hazaiak a hajrában egy szépségdíjas szabadrúgás góllal tudtak egyenlíteni. Beth Hepple állt a labda mögé, Sophie Baggaley pedig hiába vetődött. 

 

A Női Ligakupa szabályai szerint a döntetlen mindkét fél számára egy-egy pontot ér, illetve további egy pontot szerezhet meg az a csapat, aki a rendes játékidőben döntetlennel végződő találkozó végén büntetőpárbajban diadalmaskodik. 

 

Toone, Mannion, Ladd és Boe Risa, illetve a Durham részéről Robson, Hepple és Hill egyaránt értékesítették a maguk büntetőjét, de Becky Salicki nem tudott kaput találni, így Russo előtt lehetőség adódott az extra pont megszerzésére, aki higgadt maradt és magabiztosan talált a kapuba. A Vörös Ördögök két ponttal távozhattak a Durham otthonából.

 

Durham N - Manchester United N 2-2(3-5):

Női Ligakupa 1. forduló

2021.10.14. 20:00 Maiden Castle(Durham)

 

Manchester United N: Baggaley; Blundell, Mannion, Thorisdottir, Harris; Boe Risa, Ladd; Staniforth (Galton, 68'), Jones (Hanson, 59'); Russo, Fuso (Toone, 67').

Nem használt cserék: Earps, Zelem, Batlle.

Gólszerzők: Fuso 35', Toone 75', illetve Bradley 50', Hepple 85'.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!