Leicester City 4-2 Manchester United

Még vezetett a United a találkozón, de a Rókák végül négyet lőttek és nagy győzelmet arattak az egész meccs nagy részén frusztrált manchesteriek felett.


Végre pályán láthattuk újra a Manchester Unitedet, mely szombat délután a Leicester otthonában játszott bajnokit.

 

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, az első tíz perc során több alkalommal is eljutottak Maddisonék a United tizenhatosára, de szerencsére a védelem mindig a helyén állt, így nem született gól ezen időszak során.

 

Az első említésre méltó esemény a vendégektől a 13. percben történt, ekkor Greenwood ment el remekül a jobb szélen, már a tizenhatos előtt járt, onnan lőtt, de Schmeichel könnyen fogta a labdát.

 

A 19. percben a semmiből született meg a manchesteri vezetés; Wan-Bissaka, Greenwood és Fernandes passzolgatott a jobb oldalon, Mason úgy gondolta, elindul befelé, jól tette, 24 méterről lövésre szánta el magát, amit még jobban tett, mert bődületesen nagy gólt lőtt a hosszúba, kapufáról bepattanva. 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Sancho átadása után Ronaldo lőtt 14 méterről, Schmeichel talán még maga sem tudta hogyan, de hárítani tudott.

 

Pogba is próbálkozott, de nem sikerült kapuba találnia.

 

Nem úgy a másik oldalon Tielemans-nak. Hátul végezhetett el szabadrúgást a United, Pogba Lindelöföt játszotta meg, aki visszatette De Geának a játékszert, a kapus pedig Maguire-t hozta játékba. Harry sokat várt, szerelték, Tielemans kapta meg a labdát, egyből tekert, a labda pedig a kapuba hullott. De Gea sem gondolta, hogy ez a kapuban köt ki, megint egy teljesen kivédhető gólt kapott a csapat egyéni hibát követően.

 

Ricardo beadása lepett meg mindenkit, még Vardy-t is, aki lemaradt a labdáról, ami centikkel suhant el a hosszú kapufa előtt.

 

A 40. percben Iheanacho szeretett volna gólt szerezni, lövése azonban elkerülte a kaput. 

 

A manchesteri játékosok sok esetben frusztráltnak tűntek, amiért a játékvezető nem fújt le szabálytalannak tűnő dolgokat. 

 

A második félidő első percében Sancho vesztett labdát igen könnyedén, szerencséjére De Gea fogtaa kapujára tartó lövést.

 

Greenwood két alkalommal is remek helyzetbe került, hogy kapura lőhessen, de mindkét alkalommal csúnyán kapu fölé bombázott. 

 

Vendégek támadtak, a védelem próbált tisztázni, Matic unta meg, hogy mindenki csak ugrál a labdáért, 30 méterről remek lövést eresztett meg, nem sokkal szállt kapu fölé a játékszer.

 

A 65. percben Rashford lépett pályára, végre felépült sérüléséből a támadó. Azt a Sanchot váltotta, aki ma sem váltotta meg a világot, egyelőre nagyon gyenge a srác itt. Semmi lendület, sok rossz passz, pocsék helyezkedések ma is.

 

A második félidő eseménytelenebb volt, mint az első 45 perc, sokat esett a meccs színvonala. Ám az utolsó 15 percre megélénkült minden.

 

Matic és Pogba idétlenkedése után Tielemans lőtt kapura, De Gea a kapufára tolta a labdát. Egy perccel később már a United lőhetett volna gólt, de Ronaldo lövését Schmeichel védte. Aztán kiderült, hogy les miatt érvénytelen is lett volna a találat.

 

Szögletet rúghatott a hazai alakulat, Daka lövésénél nagyot védett lábbal De Gea, azonban a kipattanót Soyuncu közelről a hálóba kotorta.

 

Nem sokáig vezetett a Leicester, Lindelöf kiváló labdája Rashfordot találta meg, aki kíméletlenül lőtt a hazai kapuba, 2-2.

 

Még annál is rövidebb ideig volt döntetlen, hiszen a következő percben megint a Rókáknál volt az előny. Botrányos védekezés végén Vardy lőtt a hosszúba, 3-2! 

 

Mi a fenét művelt a védelem?????? Főleg Maguire, aki az egész meccsen borzalmasan gyenge produkciót nyújtott.

Wan-Bissaka gondolta, hogy megoldja hátul egyedül, pocsékul tolta meg a labdát, Vardy elé került, ő pedig szabálytalankodott az alapvonalnál. A szabadrúgást Tielemans rúgta a kapu elé, mindenki előtt elment, a hosszún Daka érkezett, 4-2!

 

Ezt a találkozót a Unitednek nem is szabadott volna megnyernie. Ennyi gyenge teljesítménnyel, Pogbát a két középső középpályás posztra betéve ne is csodálkozzunk az eredményen.

 

Premier League, 8.forduló
Leicester City 4-2 Manchester United
King Power Stadium

 

Vezette: Craig Pawson

 

Leicester: Schmeichel - Amartey, Evans(Vestergaard 87.), Soyuncu - Pereira, Tielemans, Soumare, Castagne - Maddison(Perez 73.) - Iheanacho(Daka 77.), Vardy
Nem használt cserék: Ward, Bertrand, Barnes, Choudhury, Albrighton, Lookman, Daka

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba, Matic(McTominay 79.) - Greenwood(Lingard 79.), Fernandes, Sancho(Rashford 65.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Telles, Dalot, van de Beek, Mata

 

Gólszerző: Tielemans 31', Soyuncu 78', Vardy 83', Daka 91' illetve Greenwood 19', Rashford 82'

 

Sárga lap: Lindelöf, Wan-Bissaka, Pogba 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!