Nem lép pályára a United a Boxing Day-en

A Manchester United 2009 óta első alkalommal nem fog pályára lépni a Boxing Day-en, ami Angliában igazi ünnepnap a Premier League szerelmeseinek.


Az aktuális versenynaptár szerint a Vörös Ördögök december 27-én fognak megmérkőzni a Newcastle csapatával, erre pedig a 2009-es szezon óta nem került sor. Az angol rekordbajnok akkor a Hull City csapatát verte meg 3-1-re az év utolsó hónapjának 27. napján Wayne Rooney, Dimitar Berbatov és Michael Dawson öngóljával.

 

Ezen kívül az egyetlen alkalom, amikor a United nem 26-án lépett pályára decemberben az 1995-ben volt és ahogy idén, úgy akkor is a Szarkák voltak az ellenfelek, akiket akkor Andy Cole és Roy Keane találataival győzött le Sir Alex csapata. Abban a szezonban a Vörös Ördögök végül nem csupán legyőzték a szarkákat Karácsony után, hanem a bajnokság teljes ideje alatti versenyfutást megnyerték Kevin Keegan fiai ellen és végül dupláztak az idény végén.

 

 

Elsőre úgy volt, hogy 2012 óta a United negyedik alkalommal találkozhat a Newcastle csapatával a Boxin Day-en. Abban az évben 4-3-as United győzelem született, melyen Javier Hernandez szerezte a győztes találatot, két szezonnal később pedig 3-1-re nyertek a Vörös Ördögök az Old Traffordon. 2019-ben pedig 4-1-es kiütés történt Karácsonykor.

 

Ha egy kicsit előbbre tekintünk, akkor a katari világbajnokság miatt jövőre is borulhat a szokásos karácsonyi menetrend, mivel a vb 2022 november 21-től december 18-ig tart, de van rá esély, hogy a bajnoki küzdelmek az angol foci egyik legikonikusabb napján folytatódjanak majd, azonban a végleges menetrendet majd csak jövő áprilisban erősítik meg.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!