Amad az Atalantara figyelmeztet

A Manchester United szélsője, Amad kihangsúlyozta, senki nem fogja alábecsülni egykori klubját, az Atalantat, amikor szerdán este majd az Old Traffordon vendégeskednek a Bajnokok Ligája csoportkörében.


A bergamói alakulat az elmúlt szezonok során a Serie A egyik legkiválóbb együttesévé erősödött, jelenleg pedig vezetik a legrangosabb európai kupasorozat F-jelű kvartettjét a Villarreal és a Young Boys legyőzését követően.

 

2020-ban hajszálon múlt, hogy Bajnokok Ligája elődöntőt játszhassanak, meilőtt a Paris Saint-Germain drámai módon két gólt is szerzett, az előző idényben pedig a legjobb 16 közé kvalifikálták magukat, ahol aztán a Real Madrid parancsolt nekik megálljt.

 

"Először is, nem becsülhetjük le az Atalantat" - figyelemzetett Amad a klubmédiának adott interjúja során.

 

"Ha alábecsülöd az Atalantat, azzal hatalmas hibát követsz el."

 

"Nagyszerű edzőjük, kiváló csapatuk és remek szurkolóik vannak. Magasan letámadnak, nem engednek játszani és sok nehézséget okoznak."

 

"A szélsőik, [Robin] Gosens és [Ruslan] Malinovsky jelentik az erősségüket, ők nagyon meg tudják nehezíteni az ellenfél játékát. Még ha nincs is náluk a labda, sokat futnak, ők ketten pedig különösen. Ha elveszíted a labdát, akkor bajba kerülsz, mert rengeteget képesek futni és meg fogják kapni."

 

 

Amad még mindig rengeteg baráttal rendelkezik az olasz klubnál és nagyon hálás korábbi edzőjének, Gian Piero Gasperininek, hogy már fiatal korában is bízott tehetségében.

 

"Gasperini egyébként nagyon, de nagyon sokat segített nekem" - tette hozzá.

 

"Az Udinese elleni debütálásom hatalmas pillanata volt a karrieremnek. Ő egy fantasztikus személyiség. Létfontosságú volt az ő személye a fejlődésem szempontjából és én tényleg nagyon hálás vagyok az összes vele együtt eltöltött évért."

 

"Még mindig kapcsolatban vagyok néhány korábbi csapattársammal és már alig várom, hogy találkozhassak velük. Szerintem egy nagyon, de nagyon jó nap lesz."

 

Amad az Európa-ligában már eredményes volt a Vörös Ördögök színeiben egy okos, AC Milan elleni fejesgóllal, az Atalanta színeiben pedig már szerepelt a Bajnokok Ligájában is.

 

Mindazonáltal már alig várja, hogy a Unitedben is tapasztalatokat gyűjthessen Európa legnagyobb presztízsű sorozatában.

 

"Kiváló lesz, ez egy hihetetlenül nagy csapat, hatalmas történelemmel."

 

"A Bajnokok Ligájában képviselni a klubcsapatodat egy valóra vált álom. A Manchester Unitedről, nem pedig egy kis csapatról beszélünk. Ez egy olyan csapat, amely már számos sikert ért el."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Atalanta

Bajnokok Ligája, 3. csoportkör

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!