Rashford: Készen állok a megmérettetésre

A Manchester United támadója, Marcus Rashford szezonbeli bemutatkozása után úgy érzi, készen áll arra, hogy továbblépjen, és pályafutása során először azzá a játékossá váljon, akivé mindig is szeretett volna.


A múlt hétvégén a 10-es mezszájú játékos visszatért hosszú, tíz meccses kihagyását követően, miután felgyógyult sérüléséből. Marcus a 65. percben állt be csereként a Leicester City elleni mérkőzésen és sikerült is visszatérését emlékezetessé tenni egy góllal, bár ennek ellenére csapata végül vereséget szenvedett.

 

Rashford most rendkívül eltökélt és készen áll arra, hogy győzelemhez segítse csapatát, bármilyen megmérettetéssel is kerüljenek szembe az elkövetkező hónapokban, kezdve a Bajnokok Ligája szerdai mérkőzésével az Old Trafford-on. 

 

United számára az aktuális, Atalanta elleni mérkőzés előtt Rashford Mark Sullivannel, a klubmédia riporterével ült le beszélgetni.

 

Marcus, tudjuk, hogy csalódástkeltő volt a múltheti bajnoki forduló, de személy szerint, hogy érzed magad a pályára való visszatérésed után, azt követően, hogy a meccsen még gólt is szereztél?

"Igen, ez nyilvánvalóan kellemes érzés. Hogy őszinte legyek a legjobb talán az volt, amikor újra nekiállhattam edzeni. Hosszú ideig voltam távol a csapattól és az edzésektől. A nap, amikor végre találkozhattam a srácokkal és együtt edzhettünk, ismét a csapat tagjának érezhettem magam és az nagyszerű volt, az első mérkőzés pedig ugyanilyen érzéseket ébresztett bennem, azonban az eredmény kicsit csúfított a visszatérés örömén. Számunkra most az Atalanta elleni mérkőzés a legfontosabb. Mindig a következő meccs a legfontosabb. Nincs most értelme a következő bajnoki meccsre gondolni, mert mindenki tudja, hogy ez is elég nehéz lesz. Ezt együtt kell átvészeljük, egyelőre egy mérkőzésre összpontosítunk, ezt próbáljuk megnyerni és jó teljesítményt akarunk nyújtani."

 

Természetesen hiányoztál nekünk és az, hogy visszatértél olyan, mintha egy új játékost igazoltunk volna, mert ismét új támadó állhat Ole rendelkezésére. Az összes ilyen nagy mérkőzésen szükségünk van a minőségi játékosokra.

"Határozottan azt mondhatom, hogy az elmúlt két évben még csak a közelében sem voltam annak, amire valójában képes vagyok. Nem mondom, hogy nem játszottam megfelelően, azt mondom, mindent megtettem a csapatért, de tudom, hogy ennél többre is képes vagyok. Ez az első alkalom számomra pályafutásom alatt, mikor azt mondhatom, készen állok és azzá a játékossá fogok válni, aki mindig is lenni akartam. Ezt itt akarom elérni a Manchester Unitedben, feljebb akarunk kerülni a ranglétrán együtt."

 

 

 

 

Zene lehet ez minden szurkoló fülének, mert annak idején mindenki láthatta a debütálásod, fejlődésed és az általad megvalósított dolgokat, amiket itt értél el, azon a helyen, ahol azt szeretted volna. Kezdve az akadémiával, ahol abban a csapatban játszhattál, amit szerettél és most, hogy halljuk a jövőbeli céljaidat és azt, hogy bármit megtennél a csapatért, ezt a szurkolók számára nagy dolog lehet hallani. Szereted a nagy meccseket, mennyire vagy izgatott az elkövetkező mérkőzéseket várva: Atalanta, Liverpool, Spurs? Lesz néhány nehéz mérkőzés.

"Igen, ezek elég nagy meccsek lesznek és azt hiszem ez az oka annak, amiért mindenki izgatott a csapatban, mert tudjuk, mikor nagy csapatok ellen játszunk, a legjobbunkat kell nyújtanunk ellenük és, ha nem ezt tesszük, nem nyerhetünk, ez elég egyszerű. Szóval mindenki előre tekint, de ahogy azt korábban is mondtam, egy lépést teszünk csupán előre és ez a legjobb módja annak, hogy ezt kezelni tudjuk. Mérkőzéseket játszunk, remélhetőleg nyerünk, és fel tudunk készülni a következő megmérettetésre."

 

A következő mérkőzés az Atalanta ellen lesz a Bajnokok Ligájában és ez a torna az, amelyikkel kapcsolatban biztos kellemes emlékek törnek majd elő benned, ha egyszer mérhetetlen büszkeséggel visszatekintesz a jövőben. Mennyire vagy izgatott, amikor lehetőséget kapsz egy ilyen mérkőzésen?

"Igen, mindig is szerettem a Bajnokok Ligáját, egészen fiatal korom óta követem a United tornán való meneteléseit a lelátóról. Különleges az atmoszférája, különleges alkalom és majdnem olyan, mintha színpadra állítanának, hogy előadjunk valamit. Elképzelhetetlen érzés, szóval egyértelműen hálás vagyok, hogy visszatérhetek a Bajnokok Ligája küzdelmeibe. Ez most a teljesítményünkről szól, hogy tudunk-e jó teljesítményt nyújtani és nyerni. Volt néhány meccs ebben a szezonban, ahol jó teljesítményt nyújtottunk, de nem értük el azt az eredményt, amit szerettünk volna és ugyanígy fordítva. Szóval meg kell próbálnunk egyensúlyt teremteni: Jó teljesítmény mellé három pontot felmutatni."

 

 

 

 

Most pedig neked is alkalmad nyílik megmutatni ezt a teljesítményt az Old Trafford közönsége előtt. Mennyire hiányzik neked az, hogy teltházas stadion előtt játssz a családod, a barátaid és a szurkolók előtt, akik szeretik nézni a játékod?

"Nagyszerű érzés lesz. Egy hónappal ezelőtt megnéztem, amikor még sérült voltam, hogy körülbelül melyik mérkőzésre fogok visszatérni. Reméltem, hogy hazai meccs lesz, de ez végül a Leicester elleni idegenbeli mérkőzés lett. Habár így is hihetetlen érzés lesz, mert ez olyasmi, amit azóta várok, hogy elvesztettük az Európa-liga döntőjét. Remélhetőleg kellemes pillanatokat okozunk a szurkolóknak és mindenki boldogan tér majd haza."

 

Mit gondolsz az olasz csapatról, az Atalantáról?

"Úgy gondolom, hogy jól játszanak már évek óta. Következetesek és nagyon, nagyon agresszívak. Az az érzésem, hogy az Atalanta hely tudna állni a Premier League-ben is, mert nagyon agresszívek és rendkívül kezdeményezők. Amikor védekeznek és amikor támadnak mindenki megindul, azért mennek, hogy minden áron gólt szerezzenek. Ezért mondom azt, főleg a Leicester elleni eredményünk után, hogy egy olyan csapat, mint az Atalanta tökéletes ellenfél lesz számunkra, mert nyomni fognak és nyomás alatt leszünk végig. Ha meg akarjuk nyerni a találkozót, a legjobbunkat kell nyújtanunk és annyit kell majd futnunk, amennyit csak tudunk, mert ők is ezt fogják tenni és úgy harcolnak majd, ahogy erejükből telik, de reméljük a meccs végén mi fogunk örülni. "

 

Úgy tűnik szoros a csoport jelenlegi állása. Mennyire fontos, hogy megnyerjétek a hazai meccseket? Nyertetek a Villarreal ellen és most az Atalanta csapatát is otthon fogadja a United. 

"Amit Ole mindig mondott nekünk, az az, hogy, ha megnyerjük a hazai meccseinket, akkor idegenben is hozni kell az eredményeket, akár döntetlent érsz el, akár győzöl. Azonban biztos vagyok benne, hogy, ha jó eredményeket érünk el hazai pályán, akkor már ígéretes helyen szerepelhetünk a csoportban. A Young Boys elleni vereség ellenére nyerni tudtunk a Villarreal ellen és most ismét otthon játszunk. Szóval remélhetőleg megszerezzük a három pontot és úgy várjuk majd a következő mérkőzést."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!