Manchester United 3-2 Atalanta

Két gólnyi előnyt adott a United az Atalantának az első félidőben, de elképesztő második félidőt nyomva megnyerte a találkozót.


Lendületes, lüktető játékkal indult a találkozó, mely első helyzete Rashford nevéhez fűződött, az angol támadó azonban kihagyta a lehetőséget, ráadásul les is volt.

 

Az első 15 percben inkább az történt, amit a hazaiak akartak, ám jött a hidegzuhany ugyanis egy védelmi megingás után Zappacosta beadását Pasalic kotorta a kapuba. McTominay nem tudta megelőzni ellenfelét, aki így megszerezte a vezetést az olaszoknak.

 

A 20. percben óriási helyzet maradt ki; Ronaldo remekül ment el a jobb oldalon, beadását Fred lőtte kapura, a kapus remek védéssel mentette meg csapatát.

 

Nagy nyomás alá helyezte ellenfelét a United, beadások, szögletek szálltak a kapu elé, majd Ronaldo lövését kellett fognia Mussonak.

 

A semmiből jött egy olasz szöglet, amit Demiral 5 méterről a kapuba fejelt Maguire és Shaw között. Hogy De Gea miért nem képes kijönni a vonalról, azt talán soha nem fogjuk megtudni, de hogy ebben semmit nem fejlődött Angliában, az is biztos.

 

A bekapott második gól után egyáltalán nem tudta azt a nyomást ellenfelére helyezni a manchesteri gárda, mint a két gól közötti időszakban. Helyzetek sem jöttek igazán, sőt olykor a labdafelhozatallal is gondok adódtak.

 

A 44. percben ismét Fred lőhetett volna gólt, remekül tört a kapu felé, majd megpróbált a hosszúba tekerni, de elvétette a célt.

 

A félidő utolsó percében Fernandes ívelt fel, Demiral elvétette a labdát, Rashford került helyzetbe, de a lécet találta el.

 

Így a szünetre 0-2-vel vonultak a csapatok, fordulás után sokkal több támadás kellett ennél.

 

Nagy lendülettel jött vissza a pályára Solskjaer csapata, Ronaldo két perc játék után szépíthetett volna, de Musso nagyot hárított.

 

Az 53. percben szépített a United; Fernandes parádésan indította Rashfordot, aki higgadtan lőtt a hosszúba Musso mellett.

 

Öt perccel később centikre volt a döntetlentől a United, Greenwood cselezgetett, majd középre lőtt, McTominay érkezett, de a lábáról a kapufára került a játékszer.

 

Ronaldo is próbálkozott, de lapos lövését Musso védte. 

 

A 71. percben De Gea életben tartotta a Vörös Ördögök esélyeit, kétszer egymás után is óriásit hárított a spanyol portás Zapata és Miranchuk kísérleteinél. Azért azt is oktatni kellene, hogy nem kell védekezni, Zapata nagyon könnyen fordult le Lindelöfről.

 

Pár perccel később hazai szöglet szállt a kapu elé, Maguire fejesét hárította az olaszok hálóőre. A csapatkapitány nem sokat várt a góljára ezután, a következő percben Fernandes lőtt középre a jobb szélről, a labda a túloldalon álló Maguire-t találta meg, aki egyből a kapuba lőtt, 2-2!

 

Fernandes szerezhette volna meg a vezetést, a 16-oson belül cselezgetett, majd lőtt, Musso hatalmasat mentett.

 

Mit ment a United ebben a félidőben?! A 81. percben egy rossz szöglet után Shawnál volt a labda, a bekk remekül tekert, Ronaldo pedig nagyszerűen fejelt, megszerezve a vezetést a Manchester Unitednek 0-2-ről!

 

Nagyon nagyot harcolt a csapat és bár az első félidőben is voltak szép megoldások, a második félidőben komoly erőt mutatva megfordította az eredményt és a csoport élére állt.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 3-2 Atalanta
Old Trafford

 

Vezette: Marciniak S. (POL)

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Fred(Matic 88.), McTominay(Pogba 66.) - Greenwood(Sancho 73.), Fernandes, Rashford(Cavani 66.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Dalot, Telles, van de Beek, Elanga, Lingard, Mata

 

Atalanta: Musso - de Roon, Demiral(Lovato 46.), Palomino - Zappacosta, Koopmeiners(Pezzella 81.), Freuler, Maehle - Pasalic(Malinovsky 68.) - Ilicic(Miranchuk 68.), Muriel(Zapata 56.)
Nem használt cserék: Rossi, Sportiello, Scalvini, Piccoli

 

Gólszerző: Rashford 53', Maguire 75', Ronaldo 81' illetve Pasalic 15', Demiral 29'

 

Sárga lap: Shaw, Matic, Cavani illetve Lovato, Pasalic, de Roon, Palomino
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!