Manchester United 0-5 Liverpool

Öt kapott gól, hat sárga lap, egy kiállítás, ez a mai mérleg. Ilyen teljesítmény után vajon lesz olyan a csapatból, aki nem kéri a heti bérét?


Az angol labdarúgás legnagyobb rangadója manchesteri helyzettel indult, gyors passzokkal került a vendégek tizenhatosa elé a csapat, Ronaldo passzolt Greenwoodhoz, aki óriási helyzetbe hozta Fernandest, a portugál azonban csúnyán kapu fölé lőtt. 

 

Sajnos a válasz eredményesebb volt, Salah kapott labdát, Shaw csúnyán beragadt, Keita nagy lehetőséghez jutott és nem is hibázott, megszerezve a vezetést a Poolnak.

 

A 7. percben Firmino lövésénél védett nagyot De Gea, majd tisztázott a védelem.

 

Az már ennyi idő után is jól látszott, hogy a Vörös Ördögök kontrákra rendeződtek be, bár a 10. percben nem egy ellentámadás, hanem egy labdaszerzés után lőtt Rashford kapura, de nem sikerült eltalálnia azt.

 

A 14. percben megduplázta előnyét a Pool; Maguire és Shaw csak néztek ki a fejükből ahelyett, hogy tisztáztak volna, a labda kikerült jobb oldalra, remek centerezés után Jota bevetődve a kapuba helyezett. Ebben az egész védelem nyakig benne volt, mert sem Jotát, sem mellette Milnert nem fogta senki, Wan-Bissaka konkrétan közelben sem volt.

 

Kezdett kicsit feljebb lépni a United, a 22. percben Shaw lőtte el a labdát, ami centikkel suhant el a bal kapufa mellett.

 

Greenwood remek lövését tolta ki szögletre Alisson.

 

A 32. percben Salah tört kapura, De Gea hatalmasat védett. Ami nem sikerült ekkor az egyiptominak, az sikerült a 39. percben, amikor nagyon jól passzolgatott a Pool a manchesteri tizenhatos előtt, majd Salah lőtt, a védelemről lecsorgó labda épp Robertson elé került, aki középre lőtt, Salah érkezett és közelről a kapuba lőtt. Shaw hol volt? Rashford miért nem zárt vissza? Középen mit csináltak a védők?

 

Az utolsó percben Greenwood ugratta ki Ronaldót, de Alisson védeni tudott. A portugál ment a labdáért, akárcsak Joness, akibe hamarabb érte azt el, Cristiano pedig idegből kétszer belerúgott az ellenfelébe. Látszott rajta, mennyire frusztrált.

 

De nem volt még vége sajnos, Salah újabb gólt szerzett a szünet előtt. Shaw itt is amit művelt, az kritikán aluli volt.

 

Pogba jött be a második félidőre, aki az 50. percben el is adta a labdát a középpályán, amiből fordult a Pool és egy passzból helyzetbe került Salah, aki mesterhármast ért el. Shaw megint merre járt, az újfent egy olyan kérdés, amire még ő maga sem tudja a választ.

 

Végre valami! Maguire nagyszerűen ívelt Ronaldo elé, aki két csel után kilőtte a hosszú alsót, 1-5. Gondolhattuk ezt... De VAR után kiderült, hogy CR lesen volt.

 

Pogba bejött, eladott egy labdát, majd kiállítás sorsára jutott, mindezt kevesebb, mint 15 perc alatt. Esetleg ha valakiben volt bármi kérdés, miért nem ő kezdett, kb. meg is magyarázta maga a játékos.

 

Alexander-Arnold bombáját tolta kapu fölé De Gea.

 

A 83. perc hozta a legnagyobb manchesteri helyzetet, jobbról szállt a hosszúra a labda egy szabadrúgást követően, McTominay üresen fejelt kapura, Cavani még beleért, de a léc hárított.

 

Ennyire lassan rég telt el mérkőzés, kínos volt nézni, de talán csak az lesz ennél kínosabb, amikor majd a játékosok fogadkoznak.

 

 

 

Premier League, 9. forduló
Manchester United 0-5 Liverpool
Old Trafford

 

Vezette: Anthony Taylor

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelőf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred - Greenwood(Pogba 46.), Fernandes(Cavani 62.), Rashford(Dalot 62.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Matic, Lingard, van de Beek, Sancho

 

Pool: Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk, Robertson - Keita(Oxlade-Chamberlain 63.), Henderson, Milner(Jones 27.) - Salah, Firmino(Mane 77.), Jota
Nem használt cserék: Adrian, Gomez, Oclade-Chamberlain, Minamino, Tsimikas, Origi, Matip

 

Gólszerző: Keita 5', Jota 14', Salah 39', 45+5', 50'

 

Sárga lap: Shaw, Ronaldo, Fred, Fernandes, Maguire, Wan-Bissaka

 

Kiállítva: Pogba


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!