Shaw: Mindenkinek vállalnia kell a felelősséget

A Manchester United védője, Luke Shaw a vasárnapi, Liverpool elleni vereséget követően azt mondta, hogy neki és csapattársainak is javulnia kell.


A bal szélső védő a pálya mellett beszélgetett a mérkőzést követően a klubmédia riporterével, Stewart Gardnerrel és elmondta, hogy a csapatban mindenkinek el kell gondolkoznia az Old Traffordon elszenvedett megsemmisítő vereséget követően. Shaw bocsánatot kért a klub szurkolóitól szerte a világban és köszönetet mondott azoknak, akik a nehéz körülmények között is támogatták a csapatot a stadionban.

 

"Rendkívül csalódottak vagyunk, mert nem ezt várjuk magunktól és nagyon fájó ez a vereség. A futball csapatsport és ebben az eredményben mindannyian vastagon benne vagyunk. Úgy gondolom, hogy mindannyiunknak vállalnunk kell a felelősséget a kudarcért, személy szerint ezért is állok most itt, nem akarok menekülni. Tisztában vagyok vele, hogy ma nem azt a teljesítményt nyújtottam, amire képes vagyok és ezért hajlandó vagyok vállalni a felelősséget."

 

"A mai este azzal fog telni, hogy megnézem a mérkőzést, megnézem, hogy mit rontottam el, hogy mi volt a baj. Nem voltam a legjobb formában az elmúlt hetekben és el kell gondolkoznom, bele kell néznem a tükörbe és meg kell néznem mi lehet a baj. Ezt meg fogom tenni, mert nagyon kiábrándító volt ez a mérkőzés."

 

Arra a kérdésre, hogy milyen érzés ilyen fájdalmas vereséget elszenvedni Luke az alábbival folytatta: "Nem szabad megengednünk, hogy ilyenek történjenek. A világ egyik legjobb és legnagyobb klubjánál játszunk, ráadásul hazai közönség előtt a saját stadionunkban voltunk. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie."

 

"Sokkal jobbnak kell lennünk ezeken a meccseken és különösen a kulcsfontosságú pillanatokban. Az első percekben már volt nagy lehetőségünk és, ha bejött volna lehet teljesen más mérkőzést láthatnak a szurkolók, de ez nem mentség a történtekre. Nem azért vagyok most itt, hogy egyéneket hibáztassak. Ez egy csapatjáték. Persze mindig magába néz mindenki. Tudom, hogy sokkal jobban tudom csinálni a dolgom és végtelenül csalódott vagyok magamban."

 

 

"Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, akik az 5-0 ellenére is kitartottak mellettünk, pedig nem volt könnyű számukra. Ők folytatták az éneklést, pedig elhagyhatták volna a stadiont. Teljesen megértettük volna ezt is. Ők kitartottak mellettünk, buzdítottak végig és nem lehetünk ezért elég hálásak, nagyra értékeljük és szeretnék elnézést kérni az eredmény miatt."

 

"Tudom, hogy jobbak lehetünk és, hogy jobbnak kell lennünk. Szerintem nem csak a játékosoknak, hanem mindenkinek a klubnál magába kell néznie. Meg kell találnunk, hogy mit rontottunk el. Át kell gondolnunk a történteket és tenni az ilyenek ellen."

 

A United következő meccse a Tottenham ellen lesz szombaton, a hét folyamán pedig a csapat átgondolja, hogy mit kell máshogy csinálnia és hogyan tovább. 

 

"Mindannyian nagyon csalódottak vagyunk" - mondta Luke. "Ez a teljesítmény nem való a klub által felállított normákhoz. Nekünk kihívást kell jelentenünk az ellenfelek számára a bajnoki címért folytatott küzdelemben és ezt már jóideje nem csináljuk. Ennél a klubnál nem ezt várják. Mindannyian trófeákat szeretnénk nyerni, de az ilyen meccsekkel nem ezt fogjuk elérni. Őszintének kell lennünk magunkkal szemben és az öltözőben rendbe rakni ezeket a dolgokat."

 

"Ki kell beszélnünk ezeket a dolgokat, mert azt nem tartom jónak, ha magunkba folytjuk. Be kell látnunk, hogy nem csak ma, hanem az elmúlt hetekben sem voltunk elég jók. Lehet voltak meccsek, amiket megnyertünk, de a teljesítmény ezek mögött szintúgy nem volt megfelelő. Nagyon sokszor engedtük ki az irányítást a kezeink közül és gólokat is kaptunk szép számmal és ennek nem szabad így történnie. Dolgoznunk kell ezen és alaposan át kell gondolnunk, hogy mi siklott így félre."

 

"Holnap új nap virrad és túl kell lépnünk a kudarcon. Természetesen ez nagyon nehéz lesz, de meg kell tennünk. Tudom, hogy sablonosan hangzik és sajnos sokszor hangzott el az elmúlt időszakban, de tovább kell lépnünk és tudom, hogy az emberek nem ezt akarják hallani, de nekünk az a munkánk most, hogy önvizsgálatot tartsunk és továbblépjünk a kudarcokon. Javulnunk kell nem csak egyénileg, hanem csapatként is. Mert ez édeskevés lesz."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!