Atalanta 2-2 Manchester United

Ronaldo kétszer egyenlített, a United egy pontot hozott el Olaszországból.


A hétvégi bajnokihoz hasonlóan három belső védővel küldte fel csapatát a pályára Ole Gunnar Solskjaer.

 

Csupán néhány másodpercet kellett várni az első lövésre, Ronaldo küldte kapura a labdát, Musso azonban biztosan védett.

 

Az 5. percben centikre volt a vezető gól megszerzéséhez a United; Shaw szerzett labdát a pálya közepén, Rashfordhoz továbbított, aki két csel után lőtt, de blokkolták, Pogba szedte össze a lepattanót, McTominay kapta tőle, a skót kapura lőtt, egy védőn megpattant a labda, irányt változtatott és a jobb alső felé csorgott, de a kapufáról kipattant.

 

Semmiből szerezte meg a vezetést a hazai gárda. Zapata ment el a bal oldalon, visszalőtt a tizenhatos vonalára, ahol Ilicic került lövőhelyzetbe, el is lőtte a labdát, amit De Geának simán fognia kellett volna, de bevédte a kapus.

 

Remek manchesteri támadás végén Pogba passzát fejelte kapu fölé Ronaldo. 

 

Lendületes mérkőzést játszott a két csapat, nagyon sok futás jellemezte a játékosokat.

 

Atya ég, mit csinált Pogba?! Saját tizenhatosánál adta el a labdát, Zapata került helyzetbe, de Bailly óriási mentett. Egyelőre nem a francia középpályás meccse volt ez. Sajnos a rá jellemző módon rácsavarodik a labdára, lassan válik meg tőle, közben 2-3 ellenfél is megtámadja, így szinte borítékolható, hogy labdát veszít. 

 

Kényszerű csere hátráltatta a Vörös Ördögöket, Varane megsérült, le kellett cserélni őt, helyére Greenwood állt be a bekk helyett, ami miatt át kellett szerveznie csapatát Solskjaernak.

 

Az jól látszott, hogy a kapott gól után a manchesteriek jóval feljebb játszottak, mint előtte, de az áttörés csak nem akart jönni. Egészen a félidő utolsó percéig, amikor felgyorsította a játékát a United, Fernandes sarokkal zseniális gólpasszt osztott ki Ronaldonak, aki 12 méterről a kapuba bombázott, 1-1!

 

A szünetet követően nem sokat kellett várni egy manchesteri helyzetre, Ronadlo labdaszerzése után önzetlenül játszott Fernandeshez, a portugál lövését azonban blokkolták.

 

A 49. percben Greenwood lőtt közelről kapufát, de lesen volt, így ha bement volna, akkor sem lett volna gól.

 

Bő hat perc múlva Bailly aludt el, Zapata lerázta róla magát, Maguire próbált váltani a támadóra, ám nem ért oda időben, Zapata pedig gólt lőtt. Azonban lesről indult, így maradt az 1-1. Gondolhattuk ezt, azonban a VAR szerint nem volt les, így megszerezte a vezetést az Atalanta. Bailly nem először maradt le emberéről.

 

Cserélt Ole, lehozta Pogbát és Rashfordot. Egyik sem volt meglepő, mindkét játékos gyenge teljesítményt nyújtott.

 

Wan-Bissaka lövése vágódott le, míg a másik oldalon Zapata bólintott kapu fölé.

 

A 85. percben Zapata lepte meg De Geát, aki végül szögletre tolta a távoli lövést.

 

Képtelen volt a kapuig eljutni a United, a hazaiak nagyszerűen védekeztek, a United pedig nem játszott olyan gyors tempóval, amivel fel lehetett volna törni a bergamoi védelmet..

 

Már az öt perces ráadás kezdődött el, amikor esetleges támadás végén Greenwood emelt Ronaldo elé, aki 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. Persze ezt is megnézték VAR-ral, de érvényes találatnak vélték, 2-2!

 

Sancho balról passzolt van de Beekhez, aki kapura kotorta a labdát, Musso védeni tudott.

 

Nem született több gól, így egy pontot elhozott az Atalanta otthonából a Manchester United. Ronaldo megállíthatatlan, azonban elszomorító, hogy megint két egyéni hibából (De Gea és Bailly) kapott két gólt a csapat.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Atalanta 2-2 Manchester United
Atleti Azzurri d’Italia Stadion

 

Vezette: S. Vincic (SLO)

 

Atalanta: Musso - de Roon, Demiral, Palomino - Zappacosta, Freuler, Kopmeiners, Maehle - Ilicic(Muriel 71.), Pasalic(Djimsiti 46.) - Zapata
Nem használt cserék: Sportiello, Rossi, Lovato, Malinovsky, Miranchuk, Piccoli, Pezzella, Scalvini

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly, Varane(Greenwood 39.), Maguire, Shaw - McTominay(Sancho 87.), Pogba(Matic 69.) - Fernandes(van de Beek 87.) - Rashford(Cavani 69.), Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Dalot, Telles, Fred, Mata, Lingard, Martial

 

Gólszerző: Ilicic 12', Zapata 56' illetve Ronaldo 45+1', 90+1'

 

Sárga lap: McTominay

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!