Korai csapathírek a manchesteri derby előtt

A Manchester United már a hétvégi City elleni manchesteri derbire koncentrál, miután hétközben az Atalanta ellen kellett bizonyítaniuk a Bajnokok Ligájában.


A Vörös Ördögök pontot mentettek a 2-2-re végződő Atalanta elleni mérkőzésen, de mostmár az év utolsó válogatott szünete előtti mérkőzésre koncentrálnak. 

 

Pep Guardiola csapata a Club Brugge-t győzte le 4-1-es arányban szerdán, amit a Kékek főnöke a hét legnagyobb meccsének nevezett. Akárhogy is, szombaton (magyar idő szerint) 13:30-kor minden szem az Old Traffordra szegeződik.

 

Ole Gunnar Solskjaer legutóbbi két mérkőzésén három belső védős rendszerrel kezdett, ezzel a Tottenham-et 3-0-ra legyőzte a csapata, Bergamoban döntetlent ért el. Victor Lindelöf keddi hiányzása egy edzésen elszenvedett sérülésének tudható be, de Eric Bailly elérhető volt és kiválóan teljesített. Sajnos Raphael Varane-t le kellett vinni az olaszok elleni mérkőzés első félidejében, mert a "combjában érzett fájdalmat", nyilatkozta Ole a mérkőzés után, ennek köszönhetően pedig kénytelen lesz kihagyni egy hónapot. 

 

Remélhetőleg Lindelöf felépül a City elleni mérkőzésre és nevezni tudják majd a svéd keretbe a közelgő nemzetközi mérkőzésekre. 

 

Paul Pogba játszott az olaszok ellen, de a bajnokságban három meccses eltiltást kapott a Liverpool elleni piroslapjának köszönhetően. 

 

Fred is készen áll a játékra, függetlenül attól, hogy Bergamoban végig a padon ült, míg Jadon Sancho és Donny van de Beek pozitív benyomást keltett a 2-2-es döntetlennel záruló mérkőzésen, rövid szereplésük ellenére is. Mason Greenwood remekül állt be a meccsbe, miután csereként számolt vele Ole a hét közepén, de végül a sérült Varane helyére ő érkezett. Edinson Cavani pedig a hétvégi Tottenham elleni győztes mérkőzés alkalmával alkotott nagyszerű párost Ronaldoval és lőtt egy gyönyörű gólt is.

 

 

Nemanja Matic egy másik lehetőség Pogba helyére, tehát a menedzser rengeteg mindenen gondolkozhat, amikor kiválasztja a kezdő csapatot. Amad szintén elutazott a korábbi csapata elleni mérkőzésre, miután bizonyította a Tottenham U23 elleni, múlthét szombati tartalékos mérkőzésen, hogy fitt és kiváló formában van. 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Manchester City

Premier League, 11. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!