Tottenham Hotspur N - Manchester United N 1-1

A Manchester United női csapata 1-1-s döntetlent játszott a hétvégén a Tottenham Hotspur csapatával egy drámai végjátékot követően a Hive Stadiumban.


Alessia Russo első félidőben szerzett góljával szinte már eldőlni látszott a mérkőzés, de Ria Percival a 95. percben végül egyenlíteni tudott egy távoli szabadrúgásból. A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy a United az elmúlt 7 mérkőzését veretlenül hozta le a Spurs ellen.

 

Az első félidő ötödik percében a londoniak előtt adódott egy lehetőség, de Jessica Naz lövését Mary Earps védeni tudta. Earps immár ötven alkalommal ölthette magára a Manchester United mezét, talán el is várható, hogy egy ilyen tapasztalattal rendelkező hálóőr a helyén legyen.

 

A két csapat a félidő nagyrészében csak a pálya közepén jelentett igazi veszélyt, úgy tűnt, hogy a mérkőzésnek is ez fogja megadni az alaphangot. Ennek ellenére a Vörös Ördögök magukhoz ragadták a kezdeményezés lehetőségét, igyekeztek egy magabiztos labdabirtoklással fölényt kialakítani.

 

 

A komolyabb helyzetekre igen sokat kellett várni, az igazán emlékezetes pillanat az volt, amikor Katie Zelem beadását a Spurs védői tisztázni tudták, de Toone visszaemelte a tizenhatoson belülre a labdát, Galtont meg is találta, de a partjelző lest jelzett, így maradt a gólnélküli állás.

 

Az első játékrész hajrájában szinte a semmiből érkezett egy Russo ziccer. Ona Battle bedobásából tudott megiramodni, Shelina Zadorskyt pedig úgy rázta le magáról, mintha ott se lett volna. El is szánta magát egy lövésre, de a Tottenham hálóőre védeni tudott, a lecsorgóra Galton érkezett, de az ő lövését is blokkolni tudták. Az ezt követő vendég szöglet is okozott némi nehézséget a Spursnek, de tisztázni tudtak a védők.

 

Aztán a ráadásban Russo előtt ismét adódott egy lehetőség, Tinja-Riikka Korpela kapusnak viszont ezúttal esélye sem volt. A manchesteriek csatára két védőn is áthámozta magát, majd irgalmatlan erővel kilőtte a felső sarkot, vezetéshez juttatva Marc Skinner csapatát, még a félidő vége előtt.

 

 

A második játékrészre új erőre kapva futottak ki a pályára a Vörös Ördögök, ismét kezükbe vették a mérkőzés irányítását és több helyzetet is kialakítottak a lányok. Előbb Kirsty Hanson előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de a lövését védeni tudta a londoniak kapusa, majd Leah Galton ismét egy kipattanóra csapott le, de nem tudta növelni az előnyt.

 

A kezdeti nyomás ellenére a Tottenham mérkőzésben tudott maradni. A 65. percben Mary Earpsnek újra dolga akadt, ezúttal Kit Graham húsz méterről próbálkozott, Earps pedig a levegőben úszva tudott hárítani. Az ezt követő szögletet a manchesteri hálóőr gyűjtötte be.

 

A hazaiak aztán magasabb fokozatra kapcsoltak, de a United lányai is éberek maradtak. Martha Thomas is próbálkozott néhány kapura lövéssel, de a gólszerzés neki sem akart összejönni.

 

A találkozó végén aztán jött a fekete leves. A londoniak egy kései szabadrúgásnál minden játékosukat a tizenhatoson belülre vezényelték. Percival lőtte be a labdát, ami érthetetlen módon, de utat talált a tömegben és többször megpattanva végül a hálóban kötött ki. Earpsnek esélye sem volt védeni.

 

 

A ráadás utolsó percében még egy vendég szöglet miatt izgulhattunk, de Galton beadásából Russo nem tudott varázsolni, így a csapatok egy-egy ponttal vonulhattak le a pályáról.

 

Tottenham Hotspur N – Manchester United N 1-1:

Női Szuperliga 6. forduló

2021.11.07. 13:15 The Hive Stadium

 

Spurs N: Korpela; Neville, Zadorsky (c), Bartrip, Percival; Cho (Ubogagu 46’), Clemaron; Naz (Ayane 76’), Graham (Green 76’), Simon (Addison 80’); Williams.

Nem használt cserékHeeps, Morgan, Harrop, Tang, Ale.

Manchester United N: Earps; Blundell, Mannion, Thorisdottir, O. Batlle; Ladd, Zelem (c); Hanson (Thomas 72’), Toone (Staniforth 72’), Galton; Russo.

Nem használt cserék: Baggaley, Harris, Boe Risa, F. Fuso, Smith, Jones.

Gólszerzők: Percival 90+5’, illetve Russo 45+2’.

Sárga lap: Simon, Percival, illetve Blundell.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!