Wood: Amad megmutatta, milyen minőséget képvisel

A Manchester United U23-as csapat menedzsere Neil Wood, úgy gondolja, hogy Amad hihetetlen tehetség, miután az elefántcsontparti szélső kétszer is betalált a szombati 3-2-es Leeds elleni győzelem alkalmával.


Amad a nyáron megsérült, aminek köszönhetően a szezon elején pár hónapig nem volt bevethető, azonban október közepén visszatért és a felnőtt csapat edzésein is részt tudott venni, így már a Leeds U23-as csapata elleni teljes mérkőzést végig játszotta. 

 

A 19 éves játékos kezdte meg a korai gólgyártást a United részéről a Leigh Sports Village-en, de a Vörös Ördögöknek szüksége volt Charlie McNeil góljára is, miután a Leeds egalizálni tudott. A yorkshire-i fiúk azonban újra egyenlíteni tudtak a második félidő derekán, majd a hajrában Amad biztosította a United győzelmét, amihez kellett egy kis egyéni varázslat is. 

 

Wood örült Amad góljának, de gyorsan kihangsúlyozta, hogy a csapathoz való hozzáállása is páratlan.

 

"Nem sok olyan játékos van a pályán, aki megtudta volna csinálni, amit ő tett, átemelte a labdát a védők felett, majd visszahúzta, áttette a jobb lábára és már lőtt is" - nyilatkozta Wood az MUTV-nek. 

 

"Nagyon intelligens játékos, nagyon jól bánik a labdával és a csapattal is jól dolgozik együtt. Amikor idejött, keményen dolgozott és segített a többieknek. Egyszerűen brilliáns volt. Azok a tökéletes villanások, amiket mutat, egyszerűen hihetetlenek."

 

Fontos győzelem volt ez a United számára. A Premier League 2 múlt heti fordulójában Dilan Markanday a 92. percben lőtt, sokkoló góljával a Tottenham legyőzte a Vörös Ördögöket. A United rengeteg helyzetet kidolgozott akkor is, de még az sem volt elég ellenük.

 

Wood örömmel konstatálta, hogy fiai is egy kései góllal döntötték el a találkozót. 

 

"Múlt héten mi voltunk a vesztes oldalon" - mondta.

 

 

"Úgy gondolom múlt héten fair eredmény lett volna a döntetlen, mert időnként jól játszottunk, voltak helyzeteink, amiket nem tudtunk góllal befejezni. Jó érzés a győztes oldalon állni és az utolsó pillanatban győztes gólt szerezni, főleg ilyen minőségben."

 

"Azt gondolom időnként nagyon jól játszottunk. A Leeds nagyon veszélyes volt. Úgy hiszem, hogy ők egy nagyon jó csapat, ezért megfelelően kellett védekeznünk, keményen kellett védekeznünk, mert rengeteget mozogtak elöl a játékosaik."

 

"Tudtuk, hogy bontsuk meg a védelmüket. Az első félidőben rengeteg területet hagytak nekünk, aminek köszönhetően a saját focinkat játszhattuk és kialakíthattunk néhány veszélyes helyzetet. "

 

"Tudtuk azt is, hogy ezt a második félidőben is meg kell tennünk és ahogy a múltheti mérkőzéshez hasonlóan, ahol ugyan nem termett nekünk babér, de megvoltak a helyzeteink. Aztán, ahogy azt láthattad, Amad jött és megmutatta, milyen minőséget képvisel és megnyerte nekünk a meccset."

 

Wood felfedte, hogy csapata igyekezett kihasználni továbbá a Leeds emberfogásos rendszerének gyengeségeit.

 

"Türelmesnek kellett lennünk" - mondta.

 

"Tudtuk, hogy egyszer hibázni fognak, kicsit összecsuklott a védelmük és megnyílt az út a kapu felé. Láthattad ezt az első gólnál, Amad megindult és gólt szerzett. Charlie McNeill is így szerezte a gólját."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!