Russo: Tovább kell lépnünk

A Manchester United Női csapatának támadója, Alessia Russo szerint a Vörös Ördögöknek tanulniuk kell a hétvégi mérkőzés végén történt eseményekből. Russo négy alkalommal lépett pályára a bajnokságban és már háromszor is megzörgette a hálót az idei kiírásban.


A Spurs elleni találkozón sokáig úgy tűnt, hogy a United zsebelheti be a három pontot, de a hosszabbítás utolsó percében a Tottenham egy érdekes szabadrúgásból ki tudott egyenlíteni. Russo még az utolsó másodpercekben megpróbálta megszerezni a győztes gólt, de az újabb csavar elmaradt.

 

A Vörös Ördögök így egy vereséggel felérő döntetlennel térhettek haza Londonból, Marc Skinner lányai pedig érthetően csalódottak voltak az elért eredmény miatt. Alessia szerint most nincs idő leragadni, hiszen a november végi válogatott szünet előtt még három mérkőzés is vár a csapatra.

 

 

"Most az a legfontosabb, hogy mindenki tanuljon ebből, gyorsan kell reagálnunk" – kezdte Russo a mérkőzést követően az MU TV-nek adott interjúban.

 

"Sűrű hónap elé nézünk és kemény ellenfelek várnak ránk. Együtt kell maradnunk, csapatként kell előrébb és tovább lépnünk."

 

A Vörös Ördögök kapusa, Mary Earps is erről beszélt, illetve kiemelte, hogy fontos a csapat reakciója, hogy miként tudnak építeni a tapasztalataikra.

 

"Rendkívül csalódottak vagyunk, de fontos, hogy közösen tegyük meg a következő lépést és előre tekintsünk. Szerintem meg kell fogalmaznunk egy önkritikát, hogy kinek milyen felelőssége volt, mert egy ilyen klubnál, mint a Manchester United, mindig a győzelemre kell törekednünk. Fölöslegesnek tartanám a múlton rágódni, ezen már nem tudunk változtatni" – tette hozzá a kapus.

 

 

"Nyilván őszintén kell elemeznünk a történteket és ez alapján kell folytatnunk a közös munkát. Mindannyian arra kell törekedjünk, hogy az év hátralévő mérkőzésein a lehető legtöbb pontot gyűjtsük be."

 

Habár az eredmény csalódást keltőnek tűnhet, Sinner edző munkája beérni látszik, hiszen a Vörös Ördögök így már minden sorozatot figyelembe véve négy mérkőzésen maradtak veretlenek és mindössze a bajnokságban is csak egyszer találtak legyőzőre az eddigi hat fordulóban.

 

A vezetőedző egy fontos dologra hívta fel a figyelmet, hiszen a Unitednek most az ötödik helyről kell visszakapaszkodnia a Női Szuperliga következő fordulóiban.

 

 

"Magabiztosabbnak kell lennünk a labdával és a nélkül is. Taktikailag képesek vagyunk felül múlni az ellenfeleinket" – kezdte Skinner.

 

"Ezt a határozottságot kell átültetni minden mérkőzésünkbe. Ha ez megvan, akkor az eredmények is jönni fognak."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!