Galton: Mindig szerettem volna a Bajnokok Ligájában játszani

A Manchester United Női csapatának játékosa, Leah Galton arról álmodozik, hogy egyszer a Vörös Ördögök színeiben a Bajnokok Ligájában léphessen pályára.


A United szélsője korábban megjárta az Egyesült Államokat és Németországot is, most pedig Angliában próbálkozik, de eddig még nem sikerült tapasztalatokat szereznie a legrangosabb európai kupaporondon.

 

A manchesteriek sajnos az idei BL kiírásban sem szerepelhetnek, hiszen egy ponttal és egy hellyel lemaradtak az elmúlt szezon végén az indulást érő harmadik helyről a Női Szuperligában.

 

Az Inside Unitedlegutóbbi számában Galton exkluzív interjút adott, melyben arról beszél, hogy már csak egy lépésre vannak a céljaik elérésétől.

 

 

"Mindenképpen így gondolom" – válaszolt Leah a kérdésre, miszerint a United elsődleges célja a Bajnokok Ligája indulást érő helyek elérése lenne.

 

"Amióta a Női Szuperligában játszunk, ez az elsődleges célunk, ezen pedig nem változtattunk eddig. Nagyon közel jártunk tavaly és reméljük, hogy idén már sikerül kiharcolni a BL indulást."

 

Galton egyike azon játékosoknak, aki a Manchester United Női csapatának újra indulása óta képviselik a klubot. A Vörös Ördögök lányainak 2018-tól íródó „újkori” történelmében a szélsőnek is fontos szerepe volt, most pedig szeretné a kontinens legjobb csapatai ellen összemérni a tudását.

 

 

Az interjúban szó esik a korábbi állomásokról, hogy milyen mérkőzés előtti rituálékat szokott tartani, viszont kiemelte, hogy egy fontos mérföldkövet érne el abban az esetben, ha a legrangosabb európai kupasorozatban is pályára léphetne.

 

"Nagyon szeretnék a Bajnokok Ligájában szerepelni. Sajnos eddig erre nem adódott lehetőség, de mindig is erre vágytam. Ha ez sikerülne, egy álmom válna valóra, még akkor is, ha az első körben kiesünk. Hogy őszinte legyek, nagyszerű érzés lenne kisétálni a pályára, ahogy szól a BL himnusza és tudod, hogy a csapatod is ott van, ahol lennie kell."

 

 

"Már az is örömmel töltene el, ha számunkra ismeretlen csapatok ellen játszhatnánk, mint a Barcelona. Szerintem mindenkinek egy csodás élmény lenne és arra is rálátást kapnánk, hogy más stílusú játékot igénylő ligákhoz képest hogyan állunk."

 

Ahhoz, hogy a Vörös Ördögök a jövő évben elnyerjék az indulás jogát, a Női Szuperliga első három helyének valamelyikén kellene végezniük az idei kiírásban.

 

Marc Skinner csapata pillanatnyilag az ötödik helyen áll hat fordulót követően. A tabella még mindig elég szoros, hiszen a United is csak egyszer kapott ki a bajnokságban.

 

 

"Ez nyilván egy óriási kihívás. Mindenki tudja, hogy a WSL-ben ott van a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal, aztán mindenki más. Persze minden csapat borzasztóan erős a bajnokságban, de általában van egy kisebb szakadék az első három helyezett és a többi csapat között."

 

"Minden csapat egyre erősebb lesz, évről-évre ezt tapasztaljuk. Aki tavaly a tabella alján végzett, fejlődhetett annyit, hogy most nekünk okozzanak fejtörést, szóval ez nem arról szól, hogy az első három helyezett ellen kell jó eredményeket elérni. Minden mérkőzésen oda kell figyelnünk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!