Női Szuperliga: Elindul a Women's Professional Game Strategy

Hét közben az FA egy új, hároméves stratégiát indított melynek középpontjában a női futball fejlesztése áll. A közzétett program az elmúlt három év tapasztalataira épül.


A közös fejlesztési tervet a Női Szuperliga (WSL), és a Női Bajnokság (WC) csapatainak bevonásával alkotta meg az FA, melynek célja, hogy a világ legjobb női bajnokságait támogassa.

 

A Manchester United részéről a vállalás az, hogy tavasszal már az Old Traffordon is rendeznek WSL mérkőzéseket. A programnak három fontos pillére van, ezek közül az első, hogy a klubok tehetséges játékosokat képezzenek, a második, hogy a lehető legtöbb szurkolót megtalálják, és végül a harmadik, hogy a marketing és reklámérték szem előtt tartásával a pénzügyi fenntarthatóságot is növelni tudják.

 

 

A három fő területen végzett fejlesztések célja, hogy a profi női futball minden területen tovább tudjon növekedni és szélesebb körben ismertté váljon.

 

A stratégia néhány fontosabb állomása:

  • Felépíteni egy tehetséggondozó programot, mely teret nyit a saját nevelésű játékosoknak nemzetiségüktől függetlenül.
  • Lehetőséget nyújtani a női edzőtársadalomnak arra, hogy nagy kluboknál dolgozhassanak. Ennek részeként a két divízióra egyaránt érvényes, hogy az edzők legalább fele hölgy legyen.
  • A fordulónkénti átlagos nézőszám 6000 fő/hétre való megnövelése a WSL-ben, és 1000 fő/hétre a WC-ben. A Női FA Kupa közvetítési és jogainak értékesítése 2024-re.

Ez a befektetés a klubok részéről hosszútávon egy fenntartható és megtérülő modellt hoz létre, melynek hatására Angliában egy vonzóbb karriert tudnak biztosítani a hölgyeknek.

 

 

A folyamatos növekedés egy nagyobb elérhetőséget tesz lehetővé. Amellett, hogy a női futballisták is vonzóbbak lesznek a szponzoroknak akár modell, akár márkanagykövetként, a jövő futballistáit is ösztönözni tudják a játék melletti elköteleződésre és ezáltal a nemek közötti egyenlőséget is hangsúlyosabbá tehetik Angliában.

 

Dawn Airey, a Női Szuperliga és a Női Bajnokság bizottságának elnöke elmondta, hogy régóta tervezték már, hogy a program elindulhasson, hiszen ez minden klub közös érdeke. A végcél természetesen az, hogy a legjobbak között emlegessék az angol bajnokságokat.

 

"A minőségi játékosok az alapjai a sikerünknek. Szeretnénk, ha angol és más nemzetiségű tehetségek is érkeznének az akadémiákra, ezáltal a ligák színvonala is emelkedni fog, a játékosok pedig ki tudják aknázni minden képességüket."

 

Kelly Simmons, a program vezetője is elmondta gondolatait az elfogadott tervezettel kapcsolatosan.

 

"Egyértelműen a női futball fejlesztése a célunk. Ez most egy óriási előre lépés. A kluboknak és nekünk is fontos, hogy a jövőre is gondoljunk és együtt tudjunk haladni a megkezdett úton."

 

"Azzal, hogy a programmal egy egészséges életmodellt mutatunk meg a futballban, a fiatal lányokat is inspirálni tudjuk. Természetesen egy vonzóbb és előnyösebb pályát kínálunk, mint eddig. Most egyértelműen azon kell dolgozzunk, hogy ezt közvetíteni is tudjuk, hogy valódi változást tudjunk mutatni a női futballban a jövő generációjának."

 

A bejelentés egyértelműen előre vetíti, hogy az FA elkötelezte magát a váltásra. Már ebben az évben is érezhető, hogy Anglia szeretné a reflektorfényt a női sportok felé is terelni.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!