Változnak a Ligakupa időpontjai is a világbajnokság miatt

Az EFL a Premier League kapcsán bejelentette, hogy a 2022/23-as idényben milyen változások lesznek a katari világbajnokság téli lebonyolítása miatt, a változások pedig érintik a Ligakupa mérkőzéseit is.


A múlthéten hozták nyilvánosságra a következő szezonra vonatkozó dátumokat az angol élvonallal kapcsolatban, a legszembetűnőbb változás pedig a novembert és decembert érintő 6 hetes szünet. Mint tudjuk ez annak köszönhető, hogy a világbajnokságot rendhagyó módon nem nyáron, hanem az év végén fogják megrendezni Katarban. A torna történetében ráadásul nem is volt még példa ilyenre.

 

Mivel a vb az angol bajnokság szempontjából a szezon legforgalmasabb időszakát érinti muszáj volt további változásokat is eszközölni a bajnoki menetrend átszervezése mellett. Ebbe beletartozik a Ligakupa is, amelyben a Premier Leaguben szereplő csapatok is képviseltetik magukat, igaz mindezt az EFL szervezésében. 

 

Az alacsonyabb bajnokságokban szereplő csapatok számára a torna augusztusban kezdődik és február végén a Wembley-ben megrendezésre kerülő döntővel ér véget, addig a legtöbb forduló időpontja a szokásokhoz képest máskor lesz. A 3. fordulót például szeptember közepén szokták lejátszani a csapatok - idén ebben a szakaszban esett ki a United a West Ham ellen - a következő idényben ezt az időpontot november 9-re tűzték ki. Ebben az időpontban normál esetben nemzetközi szünet szokott lenni a klubfutballban.

 

 

A 4. fordulóra a világbajnoki döntőt követő héten kerül sor, a mostani tervek szerint december 21-én. Itt rendes esetben már az elődöntők szoktak megrendezésre kerülni. Amik így majd beszorulnak januárra és februárra, majd február 26-án megrendezik a finálét.

 

A Manchester United korábban 1991-ben, 2006-ban, 2009-ben, 2010-ben és 2017-ben nyerte meg a sorozatot, amennyiben a következő szezonban acélosabban szerepelnek majd a sorozatban, úgy kitűzhetik célul a 6. Ligakupa elsőséget is a szezon során.

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!