Manchester United N - Manchester City N 2-1

Marc Skinner első derbi győzelmét ünnepelhette a Manchester United Női csapatának vezetőedzőjeként a szerdai ligakupa találkozót követően.


A Manchester City korán megszerezte a vezetést a Leigh Sport Villageben, Vicky Losado harmadszor volt eredményes a szezon során. A Vörös Ördögök viszont türelmesek maradtak és Ivana Fuso egyenlítését követően a játék irányítását is átvették. A mérkőzés épp oly drámaira sikerült, mint a United legutóbbi két bajnokija; Ona Batlle a mérkőzés hajrájában szerezte meg a győzelmet jelentő második találatot.

 

A mérkőzés utolsó tíz perce így kifejezetten izgalmasra sikeredett, több ezer szurkoló együtt buzdította a lányokat a lefújásig, így Skinner csapata nagy lépést tett a ligakupában, hiszen így már csak néhány pontra van szükség a továbbjutáshoz a Leicester City és az Everton ellen.

 

Alig két percre volt szüksége a manchesteri kékeknek az előny megszerzésére. Vicky Losado rendkívül unortodox módon, pikkel lőtt meg egy labdát, Sophie Baggaley pedig hiába vetődött, már nem tudott hárítani. Ezt követően a City játékosai magabiztosabban tudták járatni a labdát.

 

 

A United 20 perccel később már kezdett bemelegedni, Kirsty Hanson ezúttal a bal oldalon lódult meg és lőtt kapura egy szép támadás végén. A lövés sajnos csak az oldalhálót zörgette meg.

 

Nem sokkal később a kékek akár meg is duplázhatták volna az előnyüket, de Hayley Raso hiába kapott remek labdát, az indítást követően nem tudta jól átvenni a labdát, ami miatt magasan a kapu felé tüzelt.

 

A harmincadik percben a Vörös Ördögök jöhettek szöglettel, Karima Benameur pedig kiejtette a labdát, Kirsty Hanson pedig agresszívan kikanalazta a labdát a sűrűből. Egy kis igazítás után a második hullámban érkező Fusonak gurított, aki nem is vacakolt kilőtte a rövid felső sarkot. Ezt követően a játék inkább a középpályán koncentrálódott, a félidőben nagyobb lehetőséget már nem láthattunk.

 

 

A második játékrészre a United jött ki nagyobb tűzzel és kezükbe is vették a mérkőzés irányítását. A fölény sajnos nem ingatta meg a City védőit. A vendégek aztán kezdtek magukhoz térni, igaz, ehhez szükség volt a félidőben beálló Ellen Whitera is.

 

A mérkőzés egészen nyíltnak látszott, Marc Skinnernek viszont kényszerből cserélnie kellett, Martha Thomas kapott egy nagyobb ütést, a helyére pedig óvatosságból Alessia Russo állt be. Nem sokkal később a city cserékre reagálva érkezett a United két kiválósága, Ella Toone és Leah Galton.

 

 

A Vörös Ördögök frissítései egyértelműen sebesség béli előnyt hoztak a mérkőzésbe. Russonak adódott is egy lehetősége, hogy megszerezze a vezetést, de a kékek hálóőre a helyén volt, oldalra öklözte a labdát, de az éppen elöl tartózkodó Ona Batlle is ott volt, aki gondolkodás nélkül visszatámadott, megszerezte a játékszert és közelről a kapuba helyezett.  

 

Kisebb flipper következett aztán a 88. percben, a City akár meg is menthetett volna egy pontot, de a kavarodás végén a hazaiak tisztázni tudtak. A lefújásig kiválóan védekeztek a lányok, Marc Skinner csapata pedig három ponttal a tabella második helyére ugrott, egy ponttal lemaradva a listavezető Manchester Citytől, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet is játszottak a mieink.

 

Manchester United N – Manchester City N 2-1

Női Ligakupa 2. forduló

2021.11.17. 20:00 Leigh Sports Village(Leigh)

 

Manchester United N: Baggaley; Batlle, Mannion, Thorisdottir, Smith (Blundell 77’); Boe Risa, Jones (Zelem 77’); Fuso (Galton 66’), Staniforth, Hanson (Toone 66’); Thomas (Russo 51’).

Nem használt cserék: Earps.

 

Manchester City N:  Benameur; Stokes, Greenwood, Mace, Stanway; Coombs, Walsh (Weir 61’), Losada (Angeldal 76’); Beckie (Hemp 61’), Park, Raso (White 46’).

Nem használt cserék: Pilling, Scott, Shaw.

 

Gólszerzők: Fuso 30’, Batlle 82’, illetve Losada 2’.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!