Carrick reakciója a Villarreal legyőzésére

A Manchester United megbízott menedzsere, Michael Carrick a Villarreal elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája győzelmüket Ole Gunnar Solskjaernak ajánlja.


Nagy győzelem

"Ez most nagyon sokat jelent. Nagyon, de nagyon kemény mérkőzés volt, ők egy jó csapat. Igazán próbára tesznek és megdolgoztatnak, nagyon jók a labdával és eltolnak a határokig védekezésben. Időnként nagyon állnunk kellett a sarat és küzdöttünk ma este, de azt gondolom, hogy a mérkőzés előrehaladtával egyre inkább belejöttünk a játékba és jobbá váltunk. Volt egy rövidebb időszakunk a félidő után, amikor nehezen tudtuk megtartani a labdát, de szerintem a cserék hatalmas hatással voltak a játékunkra. Ahogyan az is, hogy nem kaptunk gólt, David [De Gea] ugyanis bemutatott egy-két védést annak érdekében, hogy meccsben tartson minket, amikor arra szükség volt. Ez egy hihetetlen este a fiúk és a klub számára, mert a Bajnokok Ligájában továbbjutni a csoportkörből hatalmas dolog. Ezt pedig Ole-ért is tettük."

 

A fiúk megmutatták a karakterüket

"Legyünk őszinték, nem számíthattunk arra, hogy amikor ide jövünk, akkor a mérkőzés elejétől fogva gyönyörű játékot tudunk majd bemutatni. Ha eredménykényszerben vagy és nem futsz éppen jó formát, egyénileg és csapatszinten egyaránt, akkor nem könnyű a pályára lépve mindennek klappolni. Bizonyos szempontból a ma esti a lehető legjobb módja volt a győzelem megszerzésének, mert meg kellett mutatnunk a karakterünket, küzdenünk és harcolnunk kellett. Időnként ez a javunkra vált, időnként pedig nem és voltak alkalmak, amikor nagyon másként is alakulhatott volna a mérkőzés. A félidő után újra össze kellett kapaszkodunk, a cseréink pedig nagyon nagy hatással voltak a játékunkra a lefújásig. Ebben a meccsben benne volt minden, ami lehetséges és ez az, amiben én is reménykedtem, a fiúk pedig mindent megtettek."

 

Közös erőfeszítés

"Nem szeretném megnevezni, hogy ki volt a csapat legjobbja, csapatban gondolkodok, és természetesen ez nem mindig volt látható, de abban az időszakban, amikor nem ment minden jól a pályán, a színfalak mögött rengeteg jó dolog történt és ez egy nagyszerű játékosokból álló társaság. Azt gondolom, hogy ma mindenki a csapat sztárja volt, de tényleg. Lenyűgöző volt a játékosokban lévő és az őket körülvevő szellemiség, a végig a kispadon ülők és a velünk csak elutazók szellemisége és a társaiknak adott támogatása is. Szerintem ma este mindenki kivette a részét a sikerből. Ez az, amit az ember akkor kap, ha teljes mellszélességgel bele áll a dolgokba, mert ilyenkor minden összeáll."

 

Ronaldo gólja

"Az igazság az, hogy Fred fantasztikusan szerzett magasan letámadva labdát, mi pedig pontosan ezt akartuk csinálni. Ha Ronaldo helyzetbe kerül, akkor tudod, hogy azt nagy valószínűséggel be is lövi. Egy újabb pipát a listáján."

 

 

Örülünk Sancho góljának

"Nagyon örülök Sancho góljának, szerintem ma hihetetlenül sokat dolgozott és mindent megtett az este folyamán. Időnként ezt nem a labdával együtt tette, de tudom, hogy mennyire élvezi, ha a lábán lehet a labda és ő alakíthatja az események alakulását. Ma este egy másik oldalát mutatta meg, a végén szerzett gólja pedig tökéletesen megkoronázta az ő és a csapat teljesítményét."

 

A United irányítása

"Élveztem. Köszönetet kell mondanom a mögöttem álló stábnak. Lenyűgöző volt a támogatásuk az elmúlt néhány napban és mindig ott voltak, hogy tanácsokkal lássanak el, amikor szükséges. Ez nem csak rólam szól, hanem mindenkiről. Ott állni az oldalvonal mellett és látni, hogy a fiúk mit tettek meg a klubért, nem azt jelenti, hogy ez rólam szólt. Ez a játékosokról szól, ez az ő szezonjuk. Szerintem ma jól helyt álltak és ez egy új kezdet lesz számukra. Remélhetőleg még többet láthatunk majd tőlük."

 

Nagy elismerés a csapatot idegenbe elkísérő szurkolóknak

"Végig hallottuk őket. Tisztán halljuk, hogy milyen hangosak hétről-hétre, legyen szó hazai vagy idegenbeli meccsről. Már régóta mondom, mióta 14-15 éve a klubhoz kerültem, hogy mennyire lenyűgöző támogatásban van részünk tőlük és mennyire képesek energetizálni a játékosokat. Nehéz időszakokban is. Szerintem ez az, amely különlegessé teszi őket számomra. Az évek során voltak nehezebb időszakaink, de ők akkor is ott voltak és megfelelő módon támogattak bennünket. Igen, természetesen okoztunk csalódást és kaptunk kritikát, de ez a szurkolók dolga. Ők azért fizetnek, hogy szórakozzanak, ez az életük. Elképesztő támogatást biztosítanak a csapatnak, ezért pedig mindannyian nagyon hálásak vagyunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!