Carrick: Stabil alapokkal rendelkezik a csapat

Michael Carrick szerint az ideiglenes menedzsernek, aki majd átveszi tőle a Manchester United irányítását remek kiindulópontja lesz a munka folytatásához.


A 40 éves középpályás a hét elején irányította először a Vörös Ördögöket Ole Gunnar Solskjaer menesztése miatt és 2-0-ra legyőzte csapata a Villarrealt. Vasárnap pedig a Chelsea ellen ülhet le ismét a kispadra menedzserként.

 

Továbbra is megy a találgatás, hogy ki veszi majd át tőle a stafétát, hiszen a klub szándékai szerint a szezon végéig egy ideiglenes menedzsert fognak kinevezni. Carrick úgy gondolja, hogy Ole elmúlt években végzett munkájának köszönhetően bárki is érkezik majd, remek alapot fog kapni, amelyre építkezhet a továbbiakban.

 

"A környezet, melynek megteremtésében Ole nagy szerepet játszott sokat segített a héten a csapatnak, szóval bármi is lesz a jövőben, nagyszerű alapokkal vágunk bele. Szerintem ez az egyik legfontosabb dolog, ami megmaradt nekünk Ole után. A környezet, a stáb, a személyzet és a csapat kultúrájának megteremtése nagyon fontos volt és ezeken belül számos olyan dolog van, amit a legtöbben nem is látnak."

 

 

"Idővel sikerült csapatként fejlődnünk aminek köszönhetően jól zártuk a tavalyi szezont és ehhez képest nagyon gyorsan jöttek most a rossz eredmények. Kár ezekért, mert beárnyékolnak minden mást is, de az amit eddig felépítettünk az továbbra is ott van."

 

Nincs sok idő a vasárnapi rangadóig és utána jön az Arsenal elleni megmérettetés is. Carrick azonban bízik abban, hogy az ideiglenes menedzser hamarosan megérkezik és Mikel Arteta csapata ellen már az ő ötleteivel állnak ki a srácok az Ágyúsok ellen.

 

"Egy jó szakember elég gyorsan át tudja adni az elképzeléseit a srácoknak. Erre a történelemben számos példát láthattunk már. Néha nincs is szükség új ötletekre, csak egy új hangra, frissítésre. Van persze, amikor ez sem működik jól, ilyen az élet. Meglátjuk majd, hogy mi történik a következő napokban."

 

"A futballban sokféle stílus létezik. Van egy jó csapatunk, jó játékosaink, szóval bárki is érkezik biztos vagyok benne, hogy a srácok tudnak majd alkalmazkodni, hiszen ők tehetségesek és igazán jó emberek. Abban pedig biztos vagyok, hogy kíváncsian várják, mi vár rájuk."

 

Carrick sajtótájékoztatóján rengeteg szó esett a csapat jövőjéről, a főnök azonban próbált a Tuchel csapata elleni mérkőzésre fókuszálni.

 

"Valójában jelenleg csak a vasárnapi meccs körül járnak a gondolataim és azt gondolom, hogy csakis ezzel kell most foglalkoznom. Ezen a héten mindkét meccsünkre nagyon komolyan készültünk, hogy képesek legyünk megbirkózni a ránk váró kihívásokkal."

 

"Semmi sem terelheti el a figyelmemet, a többi pedig majd a következő napokban kiderül."

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Chelsea - Manchester United

Premier League, 13. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!