Carrick reakciója a Chelsea elleni döntetlenre

Michael Carrick kijelentette, az egy pont nem elég a Manchester United számára és csalódott, amiért vasárnap nem értek el többet a Stamford Bridge-en.


Csalódott és büszke

"Igazából csalódott vagyok. Amikor egy ilyen meccsen vezetsz, majd ezt úgy elveszik tőled, mint ahogyan az történt, az csalódást keltő. Hihetetlenül büszke vagyok a játékosokra és az egész csapatra. Egész héten nehéz helyzetben voltunk és megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a lehetőségeinkből. Ez elöl nem bújhatunk el, időnként nagyon kemény volt, de minden tőlünk telhetőt megtettük, én pedig nagyon büszke vagyok a válaszunkra és az egész heti munkánkra. Azért jöttünk ide, hogy megnyerjük a mérkőzést, volt erre egy tervünk, pozitív volt a hozzáállásunk, így nem hazudhatok, csalódott vagyok." 

 

Jadon higgadtságra

"Elég könnyűnek és egyértelműnek tűnt a helyzet, amikor a kamerán keresztül azt lehetett látni, hogy ketten vezethetik rá szemből a kapusra a labdát, de igazából rengeteg idő volt a megoldások átgondolására és egy picit macska egész párharc volt a kapussal... hogy Jadon túl korán lőtt volna? Számtalanszor láttam már olyat, hogy ilyen helyzetben hibázik a támadó. De végig felfelé nézett, meghozta a döntését és egy picit elhúzta a végrehajtást. Mindenki megkapja a maga kiérdemelt elismerését, én pedig nemrég azt mondtam a srácoknak, hogy 'nem mindig jön minden könnyen és szabadon', szóval néha szükség van a munka másik oldalára és a szerencsére is. Ez egy régi mondás, de néha nem lehetsz elég szerencsés."

 

Düh a büntető megítélése miatt

"Én nem gondolom, hogy tizenegyes lett volna, nem. Egyáltalán nem. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy a véleményem számítana. De akkor se gondolom, hogy büntető lett volna. Természetesen rengeteget volt náluk a labda, sok lövéssel próbálkoztak. Davidnak volt két védése, amelyekről tudtam, hogy a mérkőzés bizonyos pontján majd szükség lesz rájuk. De ezt leszámítva azt kell hogy mondjam, nyugodt voltam a mérkőzés folyamán."

 

"Persze szerettük volna többet tartani és megjátszani a labdát, én pedig nem fogom elragadtatni magamat azzal, hogy azt mondom, fantasztikus teljesítményt nyújtottunk, de azt gondolom, hogy védekezésben viszont nagyon jók voltunk. Szerintem a fiúk hozzáállása abszolút top volt, minden erőnket mozgósítottuk, amikor szükség volt rá, összetartottunk, visszazártunk. Természetesen vannak olyan részek, amelyekben teljesíthetnénk jobban, de nem hibáztatom egy kicsit se a fiúkat a mai napon."

 

Többet akartunk elérni kontrából

"Azzal a céllal érkeztünk, hogy többet legyen nálunk a labda és többet irányíthassuk a játékot, de igen, természetesen tudtuk, hogy mit fog hozni a mérkőzés és valószínűleg többé-kevésbé úgyis alakultak a dolgok. Azt akartam, hogy egy kicsit veszélyesebbek legyünk kontrából és többet hozzunk ki a lehetőségeinkből, de ez egy jó Chelsea csapat, jól játszanak, remek sorozatban vannak, szóval csalódottan és úgy távozni, hogy valamit ott hagytunk náluk, bizonyos szempontból pozitív dolog."

 

 

A csapat presszingjéről

"Hogy őszinte legyek, a presszinggel kapcsolatos elvárásokból sokat meg tudtunk valósítani. Voltak a szezonban olyan esetek, amikor nem voltunk ebben jók, ezzel teljesen egyetértek, de szerintem az azóta eltelt időben jók vagyunk presszingben csapatként. De ez is az, amire számítok, ahogyan azt is tudom, hogy a kritikák száma is nőni fog; ilyen a természete ezeknek a dolgoknak. Viszont mi tudjuk, hogy ez nem igaz."

 

"Időnként nem voltunk ebben elég jók, úgyhogy nem akarom ezt a dolgot egyáltalán a védelmembe venni, de két-három meccset leszámítva a presszing része volt a játék elképzelésünknek. Ma is megtettük. Szerintem sikerült a labdákat magasan megszereznünk, bár volt hogy mélyen vissza kellett húzódnunk és kompaktnak kellett lennünk. Viszont mindig törekedtünk arra, hogy támadásokat indítsunk és a presszingünk sikeres legyen, amiben szerintem a három támadónk az élen járt és megakadályozta, hogy kis passzokkal a hazaiak feljebb tudják hozni a labdát középen Jorginhot keresve, amiben nagyon jók szoktak lenni."

 

"A hét közben már elmondtam Jadonról, hogy a játéka másik oldalát sikerült megmutatnia, ma pedig ugyanazt tudom elmondani, ahogyan Brunoról és Marcusról is, amivel nagyon elégedett vagyok. És ott van még Fred is, aki a meccs végén tudott lekapcsolni egy labdát közel a Chelsea kapujához, ebben pedig ő már eddig is nagyon jó volt. Csak a vége nem sikerült úgy, ahogy szerettük volna."

 

Összehasonlítás a szezon korai szakaszával

"Nem szeretnék részt venni abban a jelenlegi helyzetben, hogy összehasonlítsuk a mostani és a korábbi teljesítményeket."

 

"Volt egy tervünk és azt gondolom, hogy Fred, Scott és Nemanja remekeltek. Nagyon jók voltak a támadóink is, a hátsó alakzat pedig parádésan védekezett, amikor arra szükség volt. Megpróbáltak szét húzni minket, rengeteg embert mozgósítottak támadásban, a szárnyvédőik pedig sokat mozogtak befelé. Időnként Scotty-t hátrébb kellett rendelnünk, de ezzel terveztünk is előzetesen. Hihetetlenül elégedett vagyok a fiúkkal és az egész dolog róluk szól, nem pedig rólunk. Ez a játékosok sikere, amiért mindent meg is tettek."

 

A kezdőcsapatban eszközölt változásokról

"A megérzéseimre támaszkodtam a változtatásoknál. Voltak elgondolásaink a mérkőzés kapcsán, hogy miként fog alakulni és hogy mi hogyan tudunk nekik problémákat okozni, miként tudunk előrébb lépni. Emellett fontos szempont volt a frissítés és a plusz energia, mert néhányan nagyon sok mérkőzést játszottak az utóbbi időben. Rengeteg dolog van, amit ilyenkor figyelembe kell venni. Igen, ezek közül az egyik fontos téma az ellenfél középen való játékának blokkolása volt, de ez csak egy nagyon kis része volt a játékunknak."

 

"Ahogy mondtam, szerettük volna többet tartani a labdát, ezért jöttünk, de ezt nem sikerült. Nem hibáztatom ezért a játékosokat. Kemény időszakunk volt és ha ilyen helyzetből indulsz és egy olyan eredményeket elérő csapat ellen kell megmérettetned magadat, mint a Chelsea, akkor emiatt nem tudom a játékosokat hibáztatni, hihetetlenül büszke vagyok a ma nyújtott teljesítményre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!