Női csapat: válogatott körkép

A soron következő világbajnoki selejtező mérkőzéseken akár 11 Vörös Ördög is pályára léphet a női csapatból.


Jónéhány Manchester United játékos kapott meghívót a válogatott szünetben rendezett világbajnoki selejtező mérkőzésekre hazája válogatottjától. Marc Skinner lányai már a múlt héten csatlakoztak a nemzeti csapatokhoz, így már többen pályára is léphettek a múlt hét végén rendezett fordulókban. Lássuk milyen eredményekkel folytatták a selejtező sorozatot a United lányai.

 

Talán nem ide tartozik, de Ivana Fuso, a Manchester City ellen szerzett találatával felhívta magára a figyelmet és meghívást kapott a brazil szövetségtől. A dél-amerikai ország válogatottja India, Venezuela és Chile csapatával találkozik egy rendhagyó felkészülési tornán. A brazilok sikerrel vették az első akadályt és 6-1 arányban legyőzték Indiát. Fuso a kispadon kapott helyet.

 

Mary Earps, Katie Zelem, Alessia Russo és a szerződését a múlt héten meghosszabbító Ella Toone egyaránt meghívót kaptak az angol válogatott novemberi mérkőzéseire. Sarina Wiegman csapata Ausztria ellen folytatja a selejtező sorozatot, majd Lettországot fogadja az év utolsó hazai játéknapján.

 

 

A háromoroszlánosok nyugodtan várhatják a hátralévő fordulókat, tekintve, hogy eddig hibátlan mérleggel és kapott gól nélkül vezetik a G csoportot. A legnagyobb lépést már megtették a csoportelsőségfelé, hiszen a hétvégén 1-0-s győzelemmel búcsúztatták a Sunderlandbe látogató osztrák csapatot. Ella Toone és Mary Earps a kezdő csapatban kapott helyet, Russo és Zelem a kispadról nézték végig a találkozót.

 

A Vörös Ördögök norvég duója, Maria Thorisdottir és Vilde Boe Risa szintén a világbajnoki selejtező sorozatban érdekeltek a szünetben. A norvég válogatott Albániába látogatott a hétvégén és 0-7 arányban múlták felül a vendéglátójukat. A két United játékos a kezdőben kapott helyet, Maria Thorisdottir pedig egy góllal járult hozzá az eredményhez.

 

A Manchester United hátvédje, Ona Batlle Spanyolországot képviseli a B csoport küzdelmeinek folytatásában. A spanyol válogatott Feröer-szigetek csapatával találkozott, szinte durva kiütéssel, 12-0-s gólkülönbséggel leléptették a szigetországiakat. Ona Batlle egy gólpasszt adott a mérkőzésen.

 

 

Az ezt követő játéknapon kilátásban van a következő házon belüli ütközet, ugyanis a skót nemzeti csapatba meghívót kapott Kirsty Smith és Kirsty Hanson, illetve Marha Thomas is. A spanyolok eddig veretlenül vezetik a csoportot, a skótoknak pedig rossz ómen lehet, hogy Ukrajnával szemben a hétvégén csak 1-1-s döntetlenre futotta.

 

A walesi válogatott Carrie Jones és Hayley Ladd párossal a soraiban folytatja a világbajnoki selejtezőket. Érdekesség, hogy az akadémián nevelkedő Chloe Williams is meghívót kapott a nemzeti csapatba. Az északiak előbb Görögországot fogadták, majd a franciákhoz utaznak november utolsó napján. A görögök ellen a kezdőben kapott helyet Hayley Ladd, Carrie Jones pedig a 65. percben a kispadról szállhatott be a mérkőzésbe.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!