Carrick teljes sajtótájékoztatója

Michael Carrick megtartotta az Arsenal elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját.


Egykori középpályásunk megbízott menedzserként fogja irányítani a Vörös Ördögöket a csütörtök esti rangadón is, illetve a továbbiakban is egészen addig, ameddig a csapat Ralf Rangnick érkezésére vár, akivel kapcsolatban számos kérdést kapott a sajtótájékoztatón.

 

A sajtótájékoztatón megkérdezték Carricket, hogy mit gondol a nagy tekintélyű német szakemberről, mit tanult saját magáról az elmúlt hét során, valamint Fred teljesítményéről is szó volt az interjú során.

 

Üdv Michael! Azon tűnődtem, hogy vajon mit tanultál az elmúlt 10 napban magadról és mit szeretnél megtanulni Ralf Rangnicktól?

"Jó kérdés. Sok minden történt az elmúlt 7, vagyis 10 nap alatt és nagyon gyorsan kellett alkalmazkodnom az eseményekhez. Új kihívásokkal kellett szembenéznem, olyanokkal is, melyek kívül estek a komfortzónámon, illetve olyanokkal is, amelyekkel eddig még sosem kellett megküzdenem. Addig ezekre nem is lehet igazán felkészülni, amíg nem kerülsz ebbe a helyzetbe és rájössz, hogy a munkád során folyamatosan tanulnod kell. Azt mondhatom, hogy többnyire élveztem ezt a pár napot."

 

Sokan abban reménykednek, hogy Ralf Rangnick a holnap esti mérkőzésen már ott lesz az Old Trafford lelátóján, tudsz erről esetleg valamit?

"Nem tudok újabb információval szolgálni. Azt tudom, hogy intézik a munkavállalói vízumát. Ugyan abban a helyzetben vagyok, mint a Villarreal és a Chelsea ellen is voltam, felkészítem a srácokat a holnapi meccsre."

 

Volt már alkalmad beszélni Ralffal?

"Nem, ezért is mondtam, hogy nagyjából ugyan az a helyzet, mint a legutóbbi két találkozón. Zajlik a munkavállalási engedélyek beszerzése, mi pedig addig folytattuk a munkát. A legutóbbi két meccsen jól ment a szekér, remélhetőleg holnap is így lesz."

 

A hétvégén komoly döntést hoztál Cristiano Ronaldoval kapcsolatban és az jár a fejembe, hogy milyen nagy is a felelősség ezzel kapcsolatban. Mit gondolsz?

"Úgy látom, hogy az ilyen típusú döntések felrobbantják a médiát. Amikor egy csapathoz tartozol sokféle okból születhetnek meg különböző döntések. Egyesek nagyobb, mások kisebb hírverést kapnak. Nem volt személyes oka a döntésnek és továbbra is jó a hangulat a csapaton belül. Jól működöt a tervünk, viszonylag jól is játszottunk és egyáltalán nem volt drámázás a döntésem miatt."

 

 

Ha megérkezik Ralf hajlandó leszel új dolgokat tanulni? Ha jól emlékszem azt mondta, hogy megvan a maga elképzelése, amit szeretne megvalósítani. Hajlandó vagy tanulni tőle és mellette állni a továbbiakban?

"Úgy gondolom, hogy mindenkinek megvannak a saját ötletei legyen szó az edzőről, vagy a játékosokról. Vannak dolgok, melyeket egyénként jobban szeretsz, megszoktál és már természetesek számodra. Mindig készen állok a tanulásra és az elmúlt héten is rettenetesen sokat tanultam. Ha úgy tetszik az eddigi munkám során folyamatosan tanultam valamit, mert Ole mellett láttam, hogy mi történik. Lehet ezek a fázisok kis lépéseket jelentenek, de messzire visznek."

 

Fredről szeretnélek kérdezni. Mindkét meccsen, amin te voltál a menedzser remekül teljesített, változott valamit a szerepköre? Milyen a kapcsolatod vele? Sokat dolgoztatok már együtt és nagyon jól ismered azt a pozíciót, ahol ő játszik, de mit tud ő nyújtani? Hol tud a leginkább fejlődni? Stabil tagja a brazil válogatottnak is, de Te hogyan látod a játékát?

"Sokan figyelmen kívül hagyják azt, amit mondassz, hogy ő a brazil válogatott egyik alapembere. Ez is azt mutatja, hogy Fred milyen messzire jutott azóta, hogy a klubhoz került. Nagyon szeretem őt. Számomra látható, az ami a legtöbb ember számára nem, ez pedig a mindennapi hozzáállása, a vágya, hogy részese lehessen a csapatnak és minden meccsen maximálisan akar teljesíteni. Az első félidőben kicsit megsérült a bokája a Villarreal ellen és nagyon nehéz így játszani, fájó, duzzadt és merev bokával. Ő viszont túllépett ezen, küzdött és ennek köszönhetően a következő meccsről sem hiányozhatott. A mentalitása átragad a többiekre is és szerintem ez nagyon fontos. Rettenetesen sokat fejlődött és nagy energiákat mozgat meg. Az elmúlt néhány meccsen talán kicsit feljebb játszott, mint korábban, ami annak köszönhető, hogy próbálunk minden ellenfélhez alkalmazkodni, módosítottunk néhány dolgon és nagyon jól csinálta a dolgát. Főleg Cristiano góljánál a Villarreal ellen. Aztán a Chelsea ellen pedig majdnem sikerült neki is betalálnia. Rettenetesen sokat ad a csapatnak és nagyon szeretem őt."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!