Carrick reakciója az Arsenal legyőzésére

Miután bejelentette a Manchester Unitedtől való távozását, Michael Carrick értékelte ideiglenes menedzseri megbizatása utolsó, az Arsenal ellen 3-2-re megnyert mérkőzését.


Amiért távozom

"Egyáltalán nem volt könnyű ezt a döntést meghozni. Aki ismer engem, tudja, hogy mennyire szeretem ezt a klubot. Ha itt vagy, akkor mindent ennek kell szentelned, én pedig hosszú ideig úgy éltem az életemet, hogy ide kötődött. Játékos pályafutásom végével megígértem a családomnak, hogy több időt fogunk együtt tölteni, ez azonban soha nem valósult meg, miután rögtön belevágtam az edzősködésbe. A dolgok mindig okkal történnek, így számomra természetesnek tűnt ezt a döntést meghozni. Nem volt könnyű, de nem fogok máshova menni dolgozni. Továbbra is itt leszek és támogatni fogom a fiúkat, itthon és idegenben egyaránt. A fiam nagyon szereti idegenbe elkísérni a csapatot és támogatni a fiúkat. Meg is mondtam nekik, hogy továbbra is támogatni fogom őket. De igen, ez volt most a megfelelő lépés számomra és a családomnak."

 

Az én döntésem volt

"100 százalékig az én döntésem volt ez. Teljes mértékig. Csak a múlt héten döntöttem róla, de tényleg. Tiszeletben tartottam a klubot és az érkező menedzsert, így szerettem volna még azelőtt meghozni a saját döntésemet, mielőtt bármilyen kapcsolatba kerülök velük vagy beszélek vele, nem volt semmiféle összetűzés vagy bármi. Azt gondoltam, hogy ez a megfelelő dolog mind a klubbal, mind pedig Ralffal [Rangnick] szemben és amint meghoztam a döntésemet, az végleges volt, én pedig örülök ennek."

 

Tényező volt az Ole-hoz kapcsolódó lojalitás?

"Egy kicsit igen, persze, mert sokkal, hihetetlenül sokkal tartozom Ole [Gunnar Solskjaer] felé. Rengeteg mindent számításba vettem a döntésem meghozatalakor, nem volt könnyű, a játékosoknak és a stábnak pedig elmondtam, hogy nagyon, de nagyon jó embereket ismertem meg a közös munkánk során. Néha azt kapod, amit megérdemelsz, néha pedig azt, amit nem. Nagyon keményen dolgoztam azért az elmúlt évek során, hogy újra sikeresek legyünk. Nehéz számomra elfogadni, hogy nem sikerült a csapatot olyan magasságokig juttatni, de nagyszerű időszak volt, amelyekről nagyon szép emlékeket őrzök. Büszke vagyok a játékosokra a legutolsó három mérkőzésen nyújtott teljesítményük miatt és ma bizonyos szempontból minden tőlük telhetőt beleadtak. Tökéletes este volt, de ez nem rólam, hanem a játékosokról és a klubról szólt."

 

Tudták a játékosok?

"Öt perccel ezelőtt közöltem velük. Hogy őszinte legyek, egy kicsit sokkolta őket, meglepődtek és kissé érzelmessé vált az öltöző, de valahol számítottam erre. Magamban tartottam, hogy együtt, egyszerre tudják meg, ami nem volt könnyű és az utolsó napokban nem is sikerült teljeskörűen. De volt egy feladatom, amelyet el kellett végeznem, én pedig eltökélten szerettem volna mérkőzést nyerni ezért a klubért, ezekért a szurkolókért és játékosokért, én nem voltam fontos."

 

 

Ronaldo hatása

"Sokat gondolkodtam azon, hogy ő miként végezi a dolgát, milyen a mentalitása, hozzáállása és természetesen az általa képviselt minőség. Hihetetlen, hogy ennyi gólt szerzett pályafutása során. Elképesztő volt ezen a héten, különlegesen velem kapcsolatban, azt illetően, amiket kértem tőle és ahogyan tette a dolgát a társai körül. Ő egy hihetetlenül top játékos. Szóval nem volt meglepő számomra, hogy ma este is eredményes tudott lenni, ez tényleg egy tökéletes befejezés volt számomra."

 

Adok-kapok

"Ma egész nap volt egy olyan érzésem, hogy több szempontból egy igazi régi vágású klasszikust fogunk ma visszaidézni. Ahogy közeledett este a mérkőzés és megérkeztünk egy órával a kezdés előtt a pályára, körülvette a helyet egy bizonyos hangulat és energia. És így is alakult. Valószínűleg ez egy tényleg ideális mérkőzés volt egy tökéletes estén. Egy kicsit adok-kapok jellegű volt, egyik kaputól a másikig folyt a játék és soha nem lehettünk biztosak abban, hogy mi fog következni. Egy ilyen mérkőzést megnyerni lenyűgöző érzés. Szerintem mindenki élvezte, a szurkolók hogy láthatták, a játékosok pedig azért, hogy megtapasztalhatták újra, milyen egy ilyen meccset megnyerni."

 

Az Arsenal vezetőgólja

"Ha az lett volna a győztesgól, akkor egész más diskurzust folytatnánk itt most. Így most ez sokkal kevésbé érdekes, bár furcsának furcsa volt. Nem tudom. Tényleg nem. Soha nem láttam még olyan gólt, amely során a kapus sérülten a földön feküdt volt, a labda a hálóba került majd azt megadták. Talán túlzottan bonyolult volt a helyzet, nem tudom. Hogy őszinte legyek, számomra nem éri meg az erről szóló vitában részt venni. Én egyszerűen csak büszke vagyok, hogy sikerült megnyernünk a meccset és ez a pillanat nem vált döntővé."

 

Ölelkezés Brunoval

"Bruno még mindig morcos, hogy nem játszattam múlt héten! Tudom, hogy azért sem volt boldog egyáltalán, de a Chelsea ellen visszatért a kezdőbe és megváltoztatta a játékunkat, ő jelentette a különbséget számunkra. Tudom, hogy csak rövid ideig töltöttem be ezt a pozíciót, de azzal mindig tisztában voltam és értettem, hogy milyenek a játékosok. Nézzék, elég sokáig dolgoztam együtt ezekkel a játékosokkal. Mindannyian tiszteljük egymást. Én is majdnem egy vagyok közülük, együtt vagyunk benne a dolgokban, közösen megéltünk keményebb és jobb időszakokat egyaránt. Azt hiszem ilyen az élet. Ez a futball. Remélem, hogy a szezon előrehaladtával ez egy nagy eredmény lesz a fiúk számára és hitet ad számukra. Remélhetőleg ez sok mindent megváltoztat, jó sorozat indul el vele és erősen tudják befejezni a szezont."

 

A mai este más érzés volt

"Remélhetőleg később erre nagy győzelemként tekinthetünk majd. Az elmúlt hét során mindkét meccs kulcsfontosságú volt. A Villarreal elleni a Bajnokok Ligája csoportunk megnyerése miatt. A Chelsea pedig a fiúk számára jelentett erőpróba és annak okán volt az, hogy kőkemény munkát kellett végezniük és meg kellett mutatniuk, hogy van bennük kurázsi. A ma este azonban más volt. Más érzés. Igazi összetartást éreztem. A szurkolók az elejétől kezdve lenyűgözőek voltak, a fiúk pedig érezték ezt és nagy hatással volt rájuk. Ezért imádunk ezen a pályán játszani és remélhetőleg még számtalan olyan mérkőzésünk lesz hamarosan, ahol ezt újra megérezhetjük."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!