Manchester United 1-0 Crystal Palace

Fred fantasztikus góljával nyerte meg a Crystal Palace elleni bajnokit a Manchester United.


Ralf Rangnick első manchesteri mérkőzésén nem sok meglepetés volt a kezdőcsapat terén, vagy talán pont az volt a meglepő, hogy szinte semmi változás nem történt a pályára küldött csapaton belül.

 

Az első helyzet a hazai csapat előtt adódott, a 3. percben szögletet hajthatott végre Fernandes, végül Telles kapta meg a labdát a tizenhatos előterében, lövése azonban fél méterrel elsuhant a bal felső sarok mellett.

 

Nem sokkal később Fernandes is próbálkozott, majd Ronaldo szabadrúgásból próbált veszélyeztetni, de nem sikerült gólt szerezni.

 

A túloldalon Zaha lövését kellett fognia De Geának, amit könnyedén meg is tett.

 

Az első 15 perc alatt is jól látható volt, hogy a United magasabban kezdte a letámadást és sokkal agresszívabban is tette, mint korábbi mérkőzéseken. Hogy ez a Palace miatt volt-e vagy ez már az új menedzser érdeme, talán mindkettő, de biztos, hogy erre majd több mérkőzés után kapunk pontos választ.

 

Ronaldo előtt adódott két helyzet is, de sem lövésből, sem fejesből nem talált be.

 

A 22. percben Lindelöf lőtte be a labdát a védők mögé Rashfordnak, aki visszatette Cristianonak, a portugál lövését azonban hárítani tudta a kapus.

 

Két perccel később nagy lehetőség maradt ki; Dalot remek beadását nem érte el Ronaldo, a hosszún Sancho összeszedte a labdát, Fred elé tálalt, aki 17 méterről tüzelt, de óriásit blokkolt a védelem. Úgy tűnt, érett a manchesteri gól.

 

Felívelt labdát Ronaldo nagyszerűen fejelt le Fernandesnek, aki a jobb alsót célozta meg, de Guaita oldalra tolta a játékszert.

 

Fél órányi játék után feljebb tudott jönni a Palace, de helyzetük nem adódott tíz perc alatt sem.

 

Az utolsó másodpercekben Dalot és McTominay hoztak össze egy helyzetet, előbbi tekert kapura, de a jobb felső fölé lőtt.

 

Szünetre 0-0-val vonultak a csapatok, ami a vendégekre nézve volt hízelgő.

 

Fordulás után igen gyenge 15 percet láthattunk, amire leginkább az volt a jellemző, hogy valaki a gyepen fekve fájlalta valamijét.

 

Talán ezt követően kicsit megélénkült a United, de messze volt attól a teljesítménytől, amit az első 30 percben láthattunk, ráadásul ez a megélénkülés nem tartott sokáig.

 

A 68. percben Telles szabadrúgást végezhetett el nem messze a szögletzászlótól, kapura tette, de a lécről kipattant az alapvonalon kívülre.

 

Közben Rangnick cserélt, Greenwoodot küldte be Sancho helyett, ami nem volt meglepő, az angol nem igazán értette meg magát másokkal. Bár nyugodtan le lehetett volna cserélni Rashfordot is, aki vagy belevezette a labdát az ellenfelébe, vagy lesen kapott labdákat.

 

Nagyon sokat esett a meccs színvonala, ami leginkább a hazaiak játékának romlásával volt összeegyeztethető.

 

A 76. percben majdnem megszerezte a vezetést a Palace, egy szöglet után Ayew 2 méterről nem találta el a kaput. Óriási lehetőség volt.

 

Mondhatni, a semmiből jött a hazaiak gólja, Greenwood kapott labdát a tizenhatoson belül, remekül gurított vissza Frednek, aki 17 méterről a hosszúba tekert, a kapusnak esélye sem volt. 1-0 a Unitednek!

 

Percekig állt a játék, Maguire-t kellett ápolni, összefejelt egy játékossal, ömlött a vér a fejéből, de szerencsére tudta folytatni a találkozót.

 

Az utolsó perceket védekezéssel töltötte a United, a Palace próbált egyenlíteni, de nem sikerült nekik.

 

Végül az új menedzser győzelemmel kezdett, de az jól látszott a mérkőzés során, hogy lesz feladata bőven. Bár nem is lehetett elvárni, hogy 1-2 nap után minden megváltozik a csapat körül és olyan játékot játszanak majd a pályára lépők, ami Rangnickre jellemző.

 

 

Premier League, 15. forduló
Manchester United 1-0 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Sancho(Greenwood 62.), Fernandes(van de Beek 86.), Rashford(Elanga 76.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Bailly, Wan-Bissaka, Jones, Matic, Mata

 

Palace: Guaita - Clyne, Tomkins, Guehi, Mitchell - Schlupp, Kouyate(Eze 84.), Gallagher - Ayew(Olise 84.), Benteke(Eduard 66.), Zaha
Nem használt cserék: Butland, Kelly, Hughes, Mateta, Milivojevic, Riedewald

 

Gólszerző: Fred 78'

 

Sárga lap: McTominay, Lindelöf illetve Clyne, Guehi

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!