Manchester United 1-1 Young Boys

Bár Greenwood hamar vezetést szerzett a Vörös Ördögöknek, egy hiba után kiegyenlített a Young Boys. Ezzel a Manchester United csoportelsőként lépett tovább a legjobb 16 közé.


Rangnick mester igen felforgatott csapatot küldött pályára, de ha a kispadra is néztünk, ott is érdekes névsort láthattunk, tele fiatallal, akik közül ma debütálók is lehettek akár.

 

Az első lehetőség Diallo előtt adódott, Mata nagyszerű ívelése után Amad lőtt, de egy védő beleért még a labdába, ami így könnyű zsákmány volt a kapusnak.

 

Szerencsére nem kellett sokáig várni a vezetésre. Shaw futott fel a bal oldalon, megkapta a labdát, középre lőtt, Greenwoodnak kicsit maga mögé kellett nyúlnia, de így sem tudta elhibázni a kaput, 10 méterről csodaszép gólt szerzett. 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Nem mondható, hogy a gól jót tett a mérkőzésnek, bár előtte sem volt kegyetlen az iram. Fél félidő alatt csupán két manchesteri lövést láthattunk, míg a svájciak még kapu mellé tartó lövésig sem jutottak el.

 

A 28. percben Aebischer lövését fogta Henderson, ez volt a vendégek első lövési kísérlete.

 

Kezdtek ébredezni a svájciak, a 32. percben Rieder közeli lövésénél kellett nagyot védenie Hendersonnak. 

 

Óriási gólhelyzet a vendégek kapuja előtt a 34. percben, Greenwood tört be a tizenhatosra az alapvonal mellett, visszagurított Matának, a spanyol lövésébe egy védő és a kapus is beleért, így kimaradt a helyzet.

 

A 42. percben a semmiből egyenlített a Young Boys. Van de Beek csúnyán eladta a labdát a tizenhatos előterében, Rieder szerezte meg, majd a bal felsőbe tekert, Henderson nem tudta elérni a labdát.

 

A félidő utolsó percében a vezetést is megszerezhette volna a svájci alakulat, Matic adta el a labdát, de szerencséjére Bailly kétszer nagyot mentett egy támadáson belül.

 

Úgy tűnt, kézben tartja a mérkőzést Rangnick csapata, azonban az utolsó 5-6 percben nagyon könnyelműek voltak a játékosok, amiből egyenlítés és majdnem újabb kapott gól született.

 

A második játékrész első 6 percében két hazai és egy vendég próbálkozás alakult ki, de egyik oldalon sem született gól ezekből.

 

Az 59. percben egy kontrát vezetett a United, Elanga kapott labdát, remek helyzetben volt, de Faivre kapus nagyot hárított. Továbbra sem volt komoly irama az összecsapásnak, de így is sok hiba jellemezte mindkét csapat tagjait.

 

A 66. percben a Young Boys járt közel a gólhoz, Maceiras lőtt 15 méterről, de szerencsére a játékszer elkerülte a kaput.

 

Nem ez volt a mostani forduló legjobb találkozója, ez biztos. Sajnos a színvonal továbbra is rendkívül alacsony volt és sok hiba jellemezte a csapatokat. Ráadásul az eső is komolyan szakadni kezdett.

 

A második játékrész alatt a Young Boys próbálkozott több alkalommal, de legtöbbje nem okozott nagy feladatot a hazai védelemnek, kapusnak.

 

A Unitednél közben több fiatal is pályára lépett, többen be is mutatkozhattak ezen a meccsen, köztük az egykori manchesteri, Robbie Savage fia.

 

Lehet, hogy sokaknak az eredmény nem tetszett, de a mostani Unitednek minden mérkőzésre szüksége volt ahhoz, hogy az új menedzser által kért játékot minél jobban be tudják gyakorolni, ráadásul több fiatal is lehetőséghez jutott, akárcsak Tom Heaton kapus. Ez mind nagyon nagy pozitívuma a találkozónak.

 

 

Bajnokok Ligája, csoportkör
Manchester United 1-1 Young Boys
Old Trafford

 

Vezette: Benoit Bastien

 

United: Henderson(Heaton 67.) - Wan-Bissaka, Matic, Bailly, Shaw(Mengi 61.) - Lingard(Iqbal 89.), van de Beek, Mata(Savage 89.), Diallo(Shoretire 68.) - Greenwood, Elanga
Nem használt cserék: Kovar, Hardley

 

Young Boys: Faivre - Maceiras, Camara, Lustenberger, Lefort - Martins-Pereira, Aebischer(Sierro 62.) - Meschack(Maier 87.), Rieder(Hefti 62.), Moumi Ngamaleu - Siebatcheu(Kanga 62.)
Nem használt cserék: Laidani, Zbinden, Zesiger, Toure, Sulejmani, Lauper, Jankewitz, Burgy

 

Gólszerző: Greenwood 9' illetve Rieder 42'

 

Sárga lap:  Shoretire
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!