Heaton boldog régóta várt debütálása miatt

A Manchester United kapusa, Tom Heaton végre debütálhatott a felnőtt csapatában, a Young Boys elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.


A 35 éves hálóőr számára végre elérkezett a régóta várt debütálás pillanata a Vörös Ördögök színeiben, miután a második félidőben Dean Hendersont váltotta a 65. percben. A 22-es mezszámú kapust hatalmas ováció fogadta a hazai közönség részéről miután első alkalommal foglalta el helyét tétmeccsen a United kapujában.  

 

Heaton akadémiai éveit a Vörös Ördögöknél töltötte egészen 2010-ig, ezt követően igazolt el, hogy lehetőséget kapjon a Burnley és az Aston Villa csapatainál, majd idén nyáron tért vissza gyermekkori klubjához.

 

A lefújást követően Stewart Gardnernek, az MUTV riporterének nyilatkozott és az egykori akadémiai játékos nem rejtette véka alá érzelmeit.

 

"Nagyszerű érzés" - válaszolta meg azon kérdést, hogy érzi magát debütálását követően.

 

"Tudod, eleve az volt a tervem, hogy a visszatérésemet követően minél hamarabb beverekedjem magam a csapatba. Ma este megkaptam az első lehetőségemet. Csak reménykedhettem abban, hogy ez minél hamarabb megtörténik, de nagyon sokat dolgoztam ezért a pillanatért és nagyszerű érzés volt ma este kinn lenni a pályán."

 

Ahogy korábban elhangzott, a United szurkolói megtapsolták Heatont, ahogy kilépett az Old Trafford gyepére első felnőtt mérkőzésén a Vörös Ördögök színeiben és a 22-es mezszámú hálóőr élvezte a lelátókon ülők támogatását. A kapus családja és barátai is élőben láthatták debütálását és most már Heaton törekedni fog arra, hogy bármennyi lehetőséget is kapjon, lenyűgözze Rangnick edzőt.

 

"Nagyszerű érzés. Az Old Traffordon pályára lépni, teltházas közönség előtt mindig jó érzés volt" - felelte. 

 

"Akárhányszor érkeztem ide, mint vendég, mindig élveztem, de ma úgy léphettem pályára az Old Traffordon, mint a United színeiben debütáló játékos és ez nyilvánvalóan tökéletes pillanat volt számomra. Minden percét élveztem. De igen, amikor átléped az oldalvonalat, nyilván arra összpontosítasz, hogy jól végezd a dolgod. Volt egy pillanat, amikor ez az érzés végre leülepedett és most már azt érzem, bele szeretnék még egy kicsit kóstolni ebbe az érzésbe. Tudod, jól érzem magam és tovább akarok lépni."

 

 

Heaton először 2002-ben csatlakozott a Vörös Ördögök edzéseihez. 19 évvel később végre büszkén elmondhatja, hogy játszott a United csapatában, még akkor is, ha nagyon hosszú utat járt be előtte.

 

"11 évesen igazolt le a csapat és azóta igen hosszú utat jártam végig. Voltak pillanatok, amikor a padon kaptam helyet, vagy barátságos mérkőzéseken léptem pályára, voltam kölcsönben is míg meg nem hoztam a számomra legmegfelelőbb döntést és eligazoltam, hogy lehetőséget kapjak" - mondta Heaton.

 

"Minden, amit tettem azért volt, hogy játszhassak. Visszatérve ide azt láttam, hogy semmi sem változott, tehát tudtam, hogy türelmesnek kell lennem, mert itt a kapusok fantasztikus teljesítményt nyújtanak. David idén kimozdíthatatlan a kapuból, Dean szintén nagyon jó hálóőr, míg Lee Grant és Matej Kovar is bármikor bevethetők. De igen, számomra a játék a fontos. Mindig azt mondtam, hogy nehéz, de semmi sem változott. Napról napra azért dolgoztam, hogy ma este megkaphassam végre a lehetőséget és mindenképpen többre vágyok."

 

Mint ahogy Heaton, úgy a fiatal Zidane Iqbal és Charlie Savage is megkapta a lehetőséget az első bemutatkozásra és a hálóőr felfedte, milyen különleges ez a szerda este számukra. A 35 éves kapus hiszi, hogy nagy jövő áll a fiatalok előtt.

 

"Ez pontosan így van, néhányan a srácok közül valószínűleg tegnapig nem tudták, hogy ma este megkapják a lehetőséget" - mondta az MUTV-nek.

 

"Eljöttek a meccsre és debütáltak a Bajnokok Ligájában ezek a 17, 18 éves srácok. Beszéltem Zidane-nal és Charlie-val a kispadon, azt hiszem 2003-as születésűek, szóval igen, ez érdekes volt, remek tapasztalat számukra. Velük együtt játszottam hetekkel ezelőtt az U23-as csapatban 90 percen át, jó volt velük a pályán lenni. Szerintem nagyon jól álltak hozzá a mérkőzéshez, és megérdemelték a ma esti lehetőséget."

 

"Nyilván, Teden Mengi is megérdemelten mutatkozott be. Igen, mindannyiunknak jó este volt. Ezek a játékpercek igen hasznosak lesznek a fiatal játékosoknak, de mostmár a szombati napra kell készülnünk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!