Norwich City 0-1 Manchester United

Cristiano Ronaldo büntetőjével nyerte meg a Norwich elleni bajnokit a Manchester United.


Nagyon lelkesen kezdte a találkozót a hazai gárda, az irammal sem volt probléma, bár ez okán igen sok esetben adták el a labdákat a játékosok.

 

A kapuk nem igazán voltak veszélyben egészen a 14. percig, ekkor Telles végezhetett el kiváló helyről szabadrúgást, a labda megpattant a sorfalon, majd a lécről szögletre pattant.

 

Sérülés miatt kényszerű cserét kellett végrehajtania a hazaiak menedzserének a 21. percben, de nem nagyon zavarta ez meg a Kanárikat, akik továbbra is nagyon lelkesen fociztak.

 

A 28. percben Pukki előtt adódhatott volna nagy lehetőség, de a csatár nem tudta jól átvenni a labdát, így tisztázni tudott a United védelme.

 

Három perccel később Dalot lövésénél figyelt Krul, aki biztosan védett.

 

Az jól látszott a meccs első 30 perce során, hogy mindkét csapatnak gondjai voltak az utolsó átadásokkal, ezért sem láthattunk sok helyzetet, lövést.

 

A 37. percben McTominay indította Ronaldot, a portugál két csellel elküldte a védőket, majd lőtt, Krul azonban remekül hárított.

 

A félidő utolsó percében Maguire fejesénél kellett nagyot védenie Krulnek. A hazaiak hálóőrének több dolga volt, mint De Geának, de a manchesterieknek csak nem sikerült betalálniuk.

 

Az biztos, hogy a második félidőben ennél többet kellett mutatniuk, ha három ponttal akartak távozni a Carrow Roadról. Talán a legnagyobb probléma a vendégek támadásaival az volt, hogy a 4 támadó közül csupán egy tudta átlépni a 80%-os passzpontosságot (Sancho). Bár Ronaldo is közel járt hozzá, de Rashford (68%) és Fernandes(66%) átadásai közül nagyon sok ellenfélhez került.

 

Fordulás után az első helyzet Placheta előtt adódott, lapos lövését védte De Gea.

 

Sokáig nem sok minden történt, a labda legtöbbször messze járt a kapuktól. Aztán az 57. perc elején Pukki átlövésénél nagyot nyújtózott De Gea és a léc fölé tolta a lövést, ami talán a jobb felsőben kötött volna ki, ha a kapus nem ért volna bele.

 

A 60. perc környékén sorozatosan lőtte a szögleteket a City, de Maguire és a többiek a helyükön voltak. Egy sarokrúgás után kontrázni tudtak a Vörös Ördögök, de Rashford lövése 20 centivel elsuhant a jobb alsó sarok mellett.

 

A félidő első 20 perce után Rashford és Fernandes még tudtak rontani az amúgy sem fényes passzjátékukon, ráadásul a nagy letámadás is eltűnt az előző meccsekhez képest.

 

Érett már a manchesteri csere, meg is lépte Rangnick. Elég meglepő volt, hogy azt a Sanchot hozta le, aki toronymagasan a legtöbb jó átadást adta a támadók közül és akinek kulcspasszai is voltak.

 

Fernandes szöglete után McTominay-hez került a labda, aki a tizenhatoson kívülről középre tekert, Ronaldo elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Ronaldo állt a labda mögé, Krul még hergelte a közönséget és a portugált is, aki azonban kegyetlenül bevágta a labdát a jobb alsóba. 1-0 a Unitednek!

 

Hazai szabadrúgás szállt a kapu elé, Kabak ment mindenkinél magasabbra, fejesét De Geának kellett hárítania.

 

Gilmour lövésénél blokkolt nagyot Dalot, ám a Kanárik játékosa ismételhetett, ezúttal a csereként pályára lépő Bailly mentett óriásit.

 

Fokozta a nyomást a hazai csapat, mindenképp egyenlíteni akartak McLeanék.

 

A 86. percben eldönthette volna a találkozót Ronaldo. Rashford robogott el a bal oldalon, ezúttal sikerült elmennie a védője mellett is, beadása kicsit CR mögé ment, aki így nem tudta olyan pontosab befejezni a támadást, mint szerette volna, kapu fölé lőtt.

 

A 92. percben De Gea földöntúli védéssel mentette meg csapatát a góltól, szabadrúgás szállt a hosszúra, ahol Kabak üresen fejelhetett 5 méterről, de nem tudott túljárni a spanyol hálóőr eszén. Micsoda mentés volt!

 

Nehéz volt, de végül csak sikerült behúzni a 3 pontot, ráadásul úgy, hogy gólt sem kapott a csapat!

 

 

Premier League, 16.forduló
Norwich City 0-1 Manchester United
Carrow Road

 

Vezette: D. England

 

Norwich: Krul - Aarons, Kabak, Hanley(Sorensen 21.), Giannoulis, Placheta(Cantwell 70.) - Rupp(Lees Melou 76.), Gilmour, McLean - Sargent, Pukki
Nem használt cserék: Gunn, Byram, Dowell, Idah, Mumba, Tomkinson

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf(Bailly 75.), Maguire, Telles - McTominay, Fred - Fernandes(van de Beek 88.), Sancho(Greenwood 67.) - Ronaldo, Rashford
Nem használt cserék: Henderson, Heaton, Jones, Shaw, Elanga, Lingard

 

Gólszerző: Ronaldo 75' (büntető)

 

Sárga lap: Lees Melou illetve Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!