De Gea: Sok év áll még előttem

David de Gea, a Manchester United kapusa meg van győződve arról, hogy sok év áll még előtte, melyekben továbbra is a legjobb kapusok között lehet.


A spanyol hálóőr fiatalon tette le névjegyét az Atletico Madrid csapatában, majd jó 10 évvel ezelőtt még Sir Alex Ferguson ideje alatt érkezett a Vörös Ördögökhöz és jelenleg a United történetében fellelhető kapusok közül egyedül Alex Stepney az egyetlen, aki kapus poszton több alkalommal szerepelt a csapatban.

 

De Gea bevallotta, hogy ebben a szezonban érzi a legjobban magát az eddigiekből, a Norwich ellen a csapat legjobbja, novemberben pedig a hónap játékosa volt. A klubmédiának adott interjújában arról beszélt, hogy milyen gyorsan elrepült az itt töltött 10 esztendő.

 

"Sok idő telt el és remélhetőleg még nagyon sok év el fog telni, melyek trófeákban gazdag időszakok lesznek. Szeretnék még sikereket megélni a klubnál. Mit is mondhatnék? Rendkívül büszke vagyok, amit eddig ezért a klubért tehettem és arra, hogy ezért a címerért játszhattam. Ez csodálatos."

 

 

"Úgy érzem, hogy eddigi pályafutásom legjobb formájában vagyok, nagyon jól érzem magam. Lehet egyesek már úgy gondolják, hogy idős vagyok, mert sok-sok éve játszom már, de ha a kapusokat veszem figyelembe, akkor még mindig fiatalnak számítok. Még mindig minden nap tanulok és próbálok 100%-ot nyújtani az edzéseken, szóval, mint mondtam remélhetőleg még sok év áll előttem."

 

David megelőzte a United legendáját, Bryan Robsont a szereplések ranglistáján és csupán 16 játékos képviselte több alkalommal a Vörös Ördögöket. A spanyolnak eddig 462 alkalommal adatott meg, hogy pályára léphetett a rekordbajnoknál. 

 

"Természetesen ő hatalmas klublegenda és megelőzni őt azt jelenti, hogy régóta itt vagyok és sok meccset játszottam. Büszke vagyok arra, amit eddig elértem, mert nem könnyű ezt a számot elérni. Mégtöbb meccset akarok játszani, élvezni akarom az ittlétet, mérkőzéseket nyerni és ezt a klubot akarom szolgálni, hogy újra a csúcson legyen."

 

A másik dolog, amiben de Gea kitűnt ebben az idényben az az, hogy a nehéz időszakban is bátran kiállt a média elé és a csapat idősebb tagjaként próbált mindent megtenni azért, hogy meglehessenek a megfelelő eredmények.

 

"Igen, megéltem itt jó és rossz pillanatokat is. Bárhogy is van, ki kell állni, bármi is van. Régóta itt vagyok és az egyik legtapasztaltabb tagja vagyok a keretnek. Úgy érzem, hogy a nehéz pillanatokban is meg kell mutatni, hogy összetartozunk, egy csapat vagyunk és próbálok segíteni a fiatal társaimnak, hogy erősebbek legyünk."

 

De Gea hamarosan szembekerülhet egykori klubjával, az Atletico Madriddal is, mivel a Bajnokok Ligájában összesorsolták a két csapatot a nyolcaddöntőben. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!