Ronaldo: Sosem felejtem el Sir Alex együttérzését

Cristiano Ronaldo elárulta, hogy soha nem fogja elfelejteni azt, hogy Sir Alex mennyire együttérző volt vele, amikor 2005-ben elveszítette édesapját.


Az Inside View legújabb epizódjában az ötszörös Aranylabdás játékost arra kérték, hogy válassza ki a számára legemlékezetesebb pillanatot a skót edzőlegendával kapcsolatban. Kicsit talán meglepő, de Ronaldo nem közvetlenül a futballal kapcsolatos emléket jelölt meg, de ez is remekül példázza, hogy Ferguson mennyire megértő és gondoskodó volt játékosaival és azok családjaival szemben.

 

"Nehéz egyetlen momentumot kiragadni" - kezdte Cristiano. "Annyi szép pillanatot éltünk át együtt. Nem csak az volt, hogy trófeákat nyertünk, hanem őrzök a szívemben közös, nehéz pillanatokat is."

 

"Lehet sokan nem is tudják, de elmondom, mert ez egy gyönyörű történet. Édesapám kórházban volt, én pedig nagyon levert és szomorú voltam. Beszélgettem vele ésazt mondta: Cristiano, menj oda 2-3 napra. Nehéz találkozók vártak ránk és fontos játékosa voltam a csapatnak. Azt mondta: Nehéz lesz, mert a következő mérkőzések nagy erőpróbát jelentenek, de megértem és kihagylak a keretből, menj el az édesapádhoz."

 

 

"Számomra ezek a legfontosabb dolgok a Bajnokok Ligája, a Premier League és egyéb kupák megszerzése mellett. Szóval becsülöm őt, mert amit megígért, az mindig úgy is lett és ezt értékelnem kell."

 

Ronaldo édesapja 2005-ben, 52 évesen végül elhunyt, de a skót menedzser empátiájának köszönhetően a mai napig szeretettel gondol vissza a portugál klasszis Sir Alexre. Sir Alex hozzátette, hogy az ilyen helyzetekhez való hozzáállását a karriere során korábban átélt tapasztalatok vezérelték.

 

"Egy fiatal fiú jött az irodámba" - emlékezett vissza. "Kedd volt és azt kérte, hogy pénteken had kapjon szabadnapot. Megkérdeztem tőle, hogy miért szeretne pénteken szabadnapot kivenni? Amire ő azt felelte, hogy meghalt az édesanyám. Nem tehetsz mást ebben a helyzetben, minthogy azt mondod, persze fiam, menj."

 

"Attól a pillanattól kezdve, ha egy játékos odajött hozzám és szabadnapot kért mindig azt feleltem, hogy igen és megkérdeztem, hogy segíthetek-e."

 

"Cristiano esetében tudtam, hogy az apja beteg. Tudtam, hogy kórházban van. Fontos volt, hogy elmehessen hozzá és abban a pillanatban nem a klub számított. Meg kell értenie mindenkinek, hogy vannak dolgok, amik sokkal nagyobbak, mint egy futballklub és a család ezek közé tartozik. Nincs kérdés, soha, de soha nem szabad egy futballklubot a család elé helyezni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!