Rooney támogatja a 2018-as vb-pályázatot

Az angol válogatott csatárnak a kampányolás mellett arra is maradt ideje, hogy Paul Scholes-t a válogatottba követelje.


A Manchester United és az angol válogatott csatára, Wayne Rooney is részt vett Anglia 2018-as vb-re való pályázatának reklámozásában.

 

A hat fõs FIFA-delegáció a hét elején érkezett meg a szigetországba, hogy feltérképezzék az angol szövetség pályázatának részleteit.

 

Elõször a Wembleyben tett látogatást a küldöttség, majd észak-kelet felé vették az irányt és onnan tértek át Manchesterbe szerdán.

 

Többek között Sir Alex Ferguson és Niall Quinn is kiállt a 2018-as kandidálás mellett, de a jelenkor egyik legjobb angol játékosa, Wayne Rooney sem maradhatott adós, hogy egy-két szóval elõsegítse, hogy a világ legnépszerûbb sporteseménye újra visszatérjen a játék szülõföldjére.

 

"Szerintem a stadionok és a létesítmények egyértelmûen elég magas színvonalúak ahhoz, hogy 2018-ban Anglia lehessen a torna rendezõje" - mondta a csatár, aki reményét fejezte ki azt illetõen, hogy a 8 év múlva rendezendõ tornán õ is részt vehet.

 

"A magam szempontjából csak remélni tudom, hogy akkor is játszani fogok még - nagy kiváltság lenne, hogy egy hazai vb-n léphessek pályára. Valószínûleg az utolsó világbajnokságom lenne."

 

 

 

 

Rooney a kampányolás mellett idõt szakított klubtársa, Paul Scholes méltatására, aki szerint 35 éves kora ellenére is képes lehetne kimagasló teljesítményt nyújtani válogatott szinten, ha visszatérne visszavonulásából.

 

"Õ az egyik legjobb játékos a Premier Leagueben. Egy fantasztikus játékos és még most is a legjobbjaink közé tartozna a válogatottban" - mondta a Sky Sports Newsnak.

 

"De ez csak rajta és Fabio Capellon múlik, hogy behívja-e."

 

A 2018-as és 2022-es világbajnokságok rendezõinek kilétérõl az év végén, december 2-án döntenek Zürichben.


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!