Manchester United 3-1 Burnley

A United az első félidőben eldöntötte a három pont sorsát.


Élénken indult a találkozó, mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség az első 5 perc során, de sem Wood, sem Ronaldo nem talált a kapuba. Pedig mindketten remek labdát kaptak, utóbbi épp a csapatba visszakerülő Shaw-tól.

 

A 8. perc máris gólt hozott a meccsen. Greenwood az alapvonalnál visszapasszolt a tizenhatosra Ronaldohoz, aki talán kissé hosszan vette át a labdát, de így épp McTominay elé került az, a középpályás pedig egyből lőtt, a játékszer a bal alsóban kötött ki, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

Két perccel később Gudmundsson előtt adódott nagyszerű lehetőség, teljesen üresen kapta meg a labdát, de lövését Wan-Bissaka blokkolta.

 

A gól jót tett a manchesteri csapatnak, nőtt a játékosok önbizalma.

 

A 19. perc végén Shaw saját térfeléről indult el, a védők hátráltak, a bekk pedig 18 méterről tüzelt, de csak oldalhálót talált.

 

A 27. percben megduplázta előnyét a United! Shaw harcolt meg a labdáért, majd Sanchohoz passzolt, Jadon betört a büntetőterületre, majd a lábak között laposan kilőtte a hosszú alsót, 2-0! 

 

Két perccel később McTominay remeklése után Ronaldo került helyzetbe, de blokkolták lövését.

 

A 33. percben Greenwood átlövését fogta biztosan Hennessey. Másodpercekkel később Wood és Maguire küzdöttek egymással, Wood lövése lecsorgott Bailly lábáról, majdnem jó lett Lennonnak, de a támadó szerencsére kicsit gyorsabb volt, mint ahogy a labda érkezett. 

 

A 35. percben Greenwood átment a bal oldalra, onnan ívelt át Sanchonak, aki okosan gurított az érkező McTominay elé. A középpályás nagyszerű lövését a kapufára tolta Hennessey, de a kipattanó épp Ronaldo elé került, aki a hálóba passzolt. Remek támadás volt, gólt érdemelt.

 

Három perc múlva szépített a Burnley. Bailly-tól csúnyán elpattant a labda, Lennon lecsapott rá, Maguire-re vezethette, majd ütemtelenül lőtt, kilőve a jobb alsót.

 

A United végig kézben tartotta a meccs menetét, fölénye gólokban is megmutatkozott. Az előző mérkőzéshez képest sokkal jobban működött a gépezet. Az talán jól látszik, Shaw toronymagasan jobb a bal szárnyon, mint Telles. A támadók rengeteget mozogtak, ezért is alakulhatott ki annyi helyzet. Az első 45 perc során egyáltalán nem hiányzott sem Rashford, sem Fernandes.

 

Fordulás után majdnem 5 percet kellett várni az első lehetségre. Shaw iramodott meg, középre gurított, Cavani Greenwoodot játszotta meg, aki lőtt, Hennessey szögletre mentett.

 

Ez a félidő nem hozott olyan sok helyzetet, egészen a 63. percig kellett várni. Ekkor a vendégek szöglete után kontráztak Greenwoodék, Sancho kapott labdát, aki Ronaldohoz játszott. A portugál visszagurított McTominaynek, aki 25 méterről azonnal tekert, Hennessey a léc fölé tolta a labdát.

 

A 65. percben ápolni kellett Bailly-t. Hihetetlen, hogy képtelen fél szezont végignyomni sérülés nélkül az elefántcsontparti.

 

Három perccel később Ronaldo, Cavani és Sancho kontrázták le a Burnley-t, a portugál indította a támadást, remekül tette ki a szélre Sanchonak, aki átívelt a hosszúra a már ott lévő Ronaldonak. CR egyből Cavanihoz fejelt, akinek lövését Hennessey óriási bravúrral hárította.

 

Csendben csordogáltak a percek, a United ment előre, de komoly helyzetek nem jöttek. Szögletekig, beadásokig eljutott a csapat, de a védők tisztázni tudtak .

 

Az első 45 perc remeklése után a csapat visszavett fordulás után, de így is magabiztosan gyűjtötte be a három pontot.

 

 

Premier League, 20. forduló
Manchester United 3-1 Burnley
Old Trafford

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Bailly(Varane 66.), Maguire, Shaw - McTominay, Matic - Sancho, Greenwood(Dalot 81.) - Cavani, Ronaldo(Fred 93.)
Nem használt cserék: Henderson, Telles, van de Beek, Lingard, Elanga, Rashford

 

Burnley: Hennessey - Lowton, Tarkowski, Mee, Taylor - Gudmundsson, Westwood, Cork(Stephens 58.), McNeil(Pieters 84.) - Wood, Lennon(Vydra 74.)
Nem használt cserék: Norris, Bardsley, Collins, Thomas

 

Gólszerző: McTominay 8', Sancho 27', Ronaldo 35' illetve Lennon 38'

 

Sárga lap: 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!