Manchester United 0-1 Wolverhampton Wanderers

Borzalmas gyenge egyéni és csapatjáték után nem meglepő, hogy a sokkal jobban focizó Wolves elvitte a három pontot az Old Traffordról.


Mérkőzés előtt talán a legnagyobb esemény, amit meg lehetett említeni az az volt, hogy Phil Jones a Manchester United kezdőcsapatának tagja volt. Csupán 708 napot kellett várni...már ha valaki várt erre az eseményre!

 

Jobban kezdte a Wolves a találkozót, az első 10 percben leginkább a hazai térfélen zajlott a játék, de komoly lehetőség nem alakult ki. Aztán a 10 perc elteltével kétszer is komolyabb feladata akadt De Geának. Előbb Podence lövését kellett védenie a rövidnél, majd egy szöglet után Neves bombáját kellett a léc fölé tolnia.

 

A 18. percben Semedo kísérletét is védte a spanyol kapus. Egyelőre szinte semmit nem nyújtott támadásban a United.

 

A 20. perc elején jött az első helyzetecske a hazaiaktól, Wan-Bissaka beadása azonban magas volt Ronaldonak, a hosszún Sancho összeszedte a játékszert, de képtelen volt társhoz passzolni.

 

A 25. percben Podence nagyon ravasz lövést eresztett meg, De Gea azonban résen volt és biztosan hárított.

 

A félidő második felében kezdett éledezni a United, egyre többet volt Ronaldoéknál a labda és egyre többet járt a labda a vendégek térfelén.

 

Már 3 perc sem volt hátra az első 45 percből, amikor Shaw vezetésével kontrázott a United, a bekk kiválóan passzolt középre Cavaninak, aki 23 méterről lőtt, de sajnos kapu fölé bombázott. Ráadásul ha a jobb oldalon felfutó Greenwoodot játszotta volna meg, talán nagyobb helyzet alakulhatott volna ki.

 

A 45. percben szépen játszott a Wolves a United 16-osa előterében, két helyzet is kialakulhatott volna, de előbb Shaw, majd Jones mentett hatalmasat.

 

A szünetre 0-0-val vonulhattak a csapatok, de egyértelműen De Geának volt több dolga. Összességében a Farkasok voltak veszélyesebbek, ezt jól mutatta a 14-4-es lövés és a 6-0-s szögletarány is. Ennél jóval több kellett a Vörös Ördögöktől a fordulás után, ha győzelmet akartak ünnepelni.

 

Bár hatalmas labdabirtoklási fölényben játszott a United, a kapura semmi veszélyt nem jelentettek a játékosok. Az utolsó passzokkal nagy gondok akadtak.

 

A 67. percig kellett várni az első helyzetre, Sancho gyors bedobása Maticot találta meg, aki az alapvonaltól középre gurított, érkezett Fernandes, aki 11 méterről a lécet találta el. Pillanatokkal később Fernandes szabadrúgását lőtte a hálóba Ronaldo, de sajnos lesen volt CR, maradt a 0-0.

 

Akárcsak a következő percben, amikor Cristiano 16 méterről a hosszú alsót célozta meg, de elvétette a kaput.

 

A 70. percben McTominay robogott előre, az utolsó pillanatban Coady lépett bele a lövésébe, a labda így szögletre ment. Ez volt az első sarokrúgása a hazai alakulatnak.

 

Öt perccel később Saiss szabadrúgása a lécről pattant ki a pályáról. De Gea rajta volt, bár talán kicsit magasabbnak vélte a lövést annál, mint hogy a lécet találja el.

 

A 82. percben megszerezte a vezetést a Wolves. Traore jobbról középre tekert, Jones röviden fejelte ki a labdát, ráadásul középre, Moutinho köszönte szépen és 16 méterről a jobb alsóba lőtt.

 

A bekapott gól sem ébresztette fel a hazaiakat, képtelenek voltak bármire is, csak a 96. percben, egy szabadrúgás volt veszélyes, de Sa nagyot védett Fernandes lövésénél, így maradt a 0-1. Teljesen megérdemelt a vendégek sikere, ez a United ma egy pontot sem érdemelt.

 

 

Premier League, 21. forduló
Manchester United 0-1 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Elanga 84.), Varane, Jones, Shaw - McTominay, Matic - Greenwood(Fernandes 60.), Sancho(Rashford 76.) - Cavani, Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Dalot, Telles, van de Beek, Fred, Lingard

 

Wolves: Jose Sa - Kilman, Coady, Saiss - Semedo, Neves, Moutinho, Marcal - Trincao(Traore 66.), Jimenez(Silva 81.), Podence(Dendoncker 88.)
Nem használt cserék: Ruddy, Ait Nouri, Bueno, Cundle, Hoever, Jordao

 

Gólszerző: Moutinho 82'

 

Sárga lap: McTominay, Shaw, Matic


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!