Dalot: Rangnick kommunikációja kiváló

Diogo Dalot a United ideiglenesen kinevezett menedzserét, Ralf Rangnickot dicsérte és elárulta, hogy a német szakember kiváló kommunikációs készsége kifejezetten lenyűgözte őt.


A portugál védő a 2021/22-es idényt megelőző 3 évben csupán 35 alkalommal lépett pályára összesen a Unitedben, a német menedzser érkezése óta viszont több lehetőséget is kapott a bizonyításra az Old Traffordon.

 

Dalot az Aston Villa elleni FA-Kupa mérkőzést megelőzően adott interjújában elmondta, hogy nagyon örült a lehetőségeknek és, hogy kifejezetten szereti, hogy Rangnick kristálytiszta kommunikációval fejezi ki gondolatait a játékosok felé.

 

"Örülök, hogy lehetőségem volt többet játszani és ezzel többet segíteni a csapatnak, hiszen ezért vagyok itt" - kezdte Dalot. "Minden alkalom, amikor új menedzser érkezik egy új lehetőséget is rejt magában az új tapasztalatok mellett. Nagyon tapasztalt edző, akinek régóta az élete része a futball. A filozófiája nagyon jó abból a szempontból, hogy hogyan kommunikál és, ahogyan kifejezi számunkra a gondolatait."

 

"Fantasztikus megismerni őt és remélhetőleg erős kapcsolatot tudunk kialakítani a menedzser és a játékosok között, ami a pályán is megmutatkozik majd, mert így sokkal jobb teljesítményt nyújthatunk és több meccset nyerhetünk."

 

A Vörös Ördögök győzelemmel kezdték a Rangnick érát a Crystal Palace 1-0-s legyőzésével, a találkozón mutatott teljesítménynek pedig Dalot is fontos része volt, hiszen a gól előtti összjátékban ő is benne volt, ez pedig pontosan az, amit az új menedzser látni szeretne a csapatától.

 

 

"Úgy gondolom, hogy a menedzser a legjobbat akarja kihozni az összes játékosból és számomra is az a fontos, hogy minden meccsre a legjobb tudásomat vigyem magammal. Menni kell előre, labdát kell szerezni és meg kell próbálni kiszolgálni a csatárokat. Emellett pedig természetesen fontos a jó védekezés is. Maradj szilárd hátul, légy erős és agresszív. Ez a munkám hátvédként."

 

A United a hétfői, Wolves elleni vereséget megelőzően 8 meccsen keresztül veretlen volt, ezért Dalot véleménye szerint létfontosságú, hogy az Aston Villa ellen győztes meccset játszanak, ennek pedig a jó egyéni és közös teljesítmény lesz a kulcsa.

 

"Az önbizalomról szól a dolog. Minden meccs könnyebb, ha magabiztos vagy. Úgy gondolom, hogy az elmúlt hetekben játszottam a legjobban itt és ez nagyon motivál engem és így szeretném folytatni is."

 

"Azért jöttem ide, mert bíztam magamban és abban, hogy képes leszek itt sok meccset játszani és itt van a megfelelő pillanat, hogy megmutassam mire is vagyok képes. Maximálisan vállalom a felelősséget és mindig gondoskodni fogok arról, a lehető legjobb teljesítményt hozzam."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!