Dalot fájdalmak közepette is játszani akart

Diogo Dalot hétfőn este visszatért a Manchester United kezdőcsapatába és végigjátszotta az Aton Villa elleni találkozót, melyet 1-0-ra megnyertek végül a Vörös Ördögök.


A 22 éves védő stabil játékot mutatott be a védelem jobb szélén, ami igencsak figyelemre méltó tekintve azt, hogy a találkozó nagy részét egy elég csúnyának látszó bokasérüléssel teljesítette.

 

A sérülést egy elsőre ártatlannak tűni szituációban szerezte a mérkőzés 32. percében, amikor is Buendiaval ütközött, majd folytatta is a játékot és csak akkor rogyott le a gyepre, amikor a labda elhagyta a játékteret. Ezt követően pedig nagyjából 4 percen keresztül ápolták.

 

 

Az orvosi stáb gyorsan ellátta a sérülést és bekötözték a vérző lábat, ám ekkor még mindenki izgult, hogy mi lesz a portugál sorsa és Ralf Rangnick is arra készült, hogy Aaron Wan-Bissaka váltja majd Diogot.

 

A "foltozást" követően azonban Dalot folytatni tudta a mérkőzést és végig aktívan segített a csapat számára abban, hogy a találkozót végül kapott gól nélkül hozzák le a házigazdák, még annak ellenére is, hogy a Villa a második játékrészben majdnem végig képes volt nyomás alatt tartani a Unitedet.

 

A sérülés mértékét a meccs lefújását követően láthatta a nagyvilág, hiszen a közösségi médiában megjelent a kép a portugál védő bokájáról és arról is, hogy végül össze kellett varrni.

 

 

Diogo kedd reggel saját posztjában ecsetelte a sérülés mértékét és megköszönte az aggódó üzeneteket és elmondta, hogy hála az orvosi stábnak minden rendben van. Viccesen hozzátette azt is, hogy a kép kifejezetten jó azok számára, akik szeretik az anatómiát.

 

Dalot Ralf Rangnick érkezése óta jóval több játéklehetőséget kapott Manchesterben és ismét bebizonyította, hogy nem akar kibújni a nehéz helyzetek alól sem. Ezzel pedig a szurkolók mégjobban megszerethették őt.

 

"Menj előre, szerezd meg a labdát, próbáld meg kiszolgálni a csatárokat és védekezz jól" - mondta múlt héten a klubmédiának adott interjújában. "Maradj szilárd hátul, légy erős és agresszív. Ez a munkám védőként."

 

Diogo ezt minden bizonnyal megmutatta tegnap este és bízunk benne, hogy a következő mérkőzésre ismét fitt lesz és készen áll majd szombaton, amikor ismét az Aston Villa ellen kell pályára lépni, ám ezúttal idegenben.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!