Brighton&Hove Albion N - Manchester United N 0-2

A Manchester United Női csapata visszatért a győzelem útjára a Női Szuperliga hétvégi fordulójában, kétgólos győzelemmel és szemet gyönyörködtető játékkal folytatták a 2021/22-es kiírás küzdelmeit.


Az első félidőben Hayley Ladd, a második játékrészben Vilde Boe Risa volt eredményes, így a United becsatlakozott a Bajnokok Ligája helyezésért folytatott versenybe.

 

A Vörös Ördögök magabiztosan indították a találkozót, alig két perc elteltével már kétszer is bravúrra kényszerítették a Sirályok kapusát. Vilde Boe Risa remekül mozgott üres területre, érkezett is felé az átadás, de Megan Walsh hihetetlen mozdulattal kétszer is védeni tudott.

 

Nem sokkal később a Brighton is bejelentkezett. A 10. percben Aileen Wheelan beadását Geum-Min Le ügyesen készített le az érkező Megan Conollynak, de szerencsére a lövése a kapu fölé szállt.

 

 

Ébresztőleg hatott ez a United lányaira és ezt követően a kezükbe vették a mérkőzés irányítását. Előbb Hayley Ladd tüzelt húsz méterről, majd Boe Risa előtt adódott gólszerzési lehetőség, de mindkét esetben pazar mozdulattal védett a Brighton kapusa.

 

A félidő végén aztán megtört a jég, a Vörös Ördögök szerezték meg a vezetést, egy nagyszerűen felépített támadás végén. Ella Toone és Ona Batlle egy szögletvariációt követően kerültek helyzetbe, az utóbbi pedig lövésre szánta el magát, Ladd pedig megzavarva a Sirályok hálóőrét, belepiszkált a lövésbe, ezzel pedig előnyhöz juttatta a Unitedet.

 

 

A második játékrészre is hasonló lelkesedéssel jöttek ki az öltözőből a manchesteriek. Mintha csak tükörkép lett volna, megint Boe Risa próbálkozott az első percekben de Walsh ismét legyőzhetetlennek bizonyult. Talán fontos megjegyezni, hogy a United ekkorra már 8 kaput eltaláló lövésnél tartott ebből pedig 7 alkalommal tudott a Sirályok hálóőre megálljt parancsolni.

 

A nyomás nem enyhült, Marc Skinner csapata el akarta dönteni a mérkőzést. Lucy Staniforth elképesztően megforgatta Libby Bance-t az oldalvonal mellett, de a lövése sajnos csemege volt.

 

Egy szemfüles szabadrúgás hozta a frászt a Vörös Ördögökre. Conolly látta meg a Williamset a szélen, aki egyedül ácsorgott a hosszú oldalon, a labda érkezett, de Mary Earps bravúrral hárítani tudott.

 

Vilde Boe Risa aztán végre megnyugodhatott, a norvég középpályás szerezte meg a Untied második találatát. A 68. percben Russo lőtte be a jobb oldalról a játékszert, Boe Risa pedig kiváló ütemben érkezett és a kapuba pofozta a labdát.

 

 

Egy szögletet követően a 74. percben Mannion is feliratkozhatott volna a gólszerzők mellé, de a Sirályok kapusának nem szegte kedvét a két bekapott gól, ismét védeni tudott, annak ellenére is, hogy a brightoni védelem nem állt a helyzet magaslatán.

 

A ráadásban Ella Toone és Hayley Ladd is ziccert hibázott, bár ez már nem befolyásolta a három pont sorsát. A Vörös Ördögök lányai kiválóan tértek vissza, egy rendkívül szórakoztató és eseménydús mérkőzéssel a hátuk mögött várhatják a folytatást.

 

Brighton&Hove Albion N - Manchester United N 0-2

Női Szuperliga 8. forduló

2021.12.12. 13:30 The People's Pension Stadium (Crawley)

 

Brighton&Hove Albion N: Walsh; Le Tissier, Kerkdijk (Bowman, 58’), Williams; Koivisto, Whelan, Connolly, Bance (Robinson, 72’), Gibbons (Carter, 46’); Lee, Brazil (Symonds, 85’).

Nem használt cserék: Green, Simpkins, Angel, Startup.

Sárga lap: Williams.

 

Manchester United N: Earps; Blundell, Turner, Mannion, Batlle; Zelem, Ladd; Toone, Boe Risa (Galton, 82’), Staniforth; Russo (Thomas, 85’).

Nem használt cserék: Thorisdottir, Fuso, Hanson, Smith, Baggaley, Murphy. 

Sárga lap: -.

 

Gólszerzők: Ladd (45+1’), Boe-Risa (69’).


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!