Arsenal N - Manchester United N 0-1

A Manchester United Női csapata Alessia Russo kései góljának és egy nagyszerűen felépített játéktervnek köszönhetően elbúcsúztatta a Női Szuperliga jelenlegi listavezetőjét, az Arsenal csapatát.


Russo fejjel tudott eredményes lenni Katie Zelem pazar beadását követően, erre pedig az Ágyúsok már nem tudtak válaszolni, így a Vörös Ördögök továbbjutottak az elődöntőbe.

 

A győzelem egyben azt is jelenti, hogy sorozatban ötödik alkalommal hagyták el a gyepet a lányok győztesként, ráadásul ezeken a mérkőzéseken egy gólt sem kaptak.

 

Az első félidő inkább a mezőnyjátékról és a labdabirtoklásról szólt, nem igazán tesztelték a kapusokat a támadók.

 

A két csapat támadójátéka hasonló elemekre épült, az Ágyúsok részéről Katie McCabe oldaláról érkeztek veszélyes beadások a United kapuja elé. A manchesteriek támadó triója, Leah Galton, Martha Thomas és Kirsty Hanson igyekeztek széthúzni a hazai védelmet, de Hanson megsérült, a helyére pedig kényszerből Fuso érkezett.

 

 

A gólszerzéshez Marc Skinner csapata járt a legközelebb az első játékrész végén. A Vörös Ördögök egy remek kontrával száguldottak végig a pályán Leah Galton labdaszerzését és indítását követően. A felfutó Thomas nem sokat gondolkodott és Ella Toone elé tálalt, aki nem sokkal a kapu mellé lőtte a játékszert.

 

A túloldalon Beth Mead kapott ajándék labdát a United kapusától, de Sophie Baggaley legnagyobb örömére a londoniak támadója nem találta el a kaput.

 

Skinner valószínűleg eligazítást tartott a félidőben, mert a lányok úgy jöttek ki a második félidőre, mintha vért ittak volna. Két alkalommal Millie Turner tudott fejjel veszélyeztetni, a beadások Katie Zelem nevéhez fűződnek, aki 26. születésnapjának estéjén lépett pályára.

 

 

Az oldalvonal mellett is együtt éltek az edzők a játékkal, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egy kisebb összeszólalkozást követően mindkét menedzser sárga lapos figyelmeztetést kapott.

 

Az Arsenal vezetőedzője, Jonas Eidevall rárontott Martha Thomasra a Beth Mead ellen elkövetett szabálytalansága miatt, Skinner védelmébe vette Thomast, aminek hatására kisebb csetepaté alakult ki az edzők között. A kavarodást követően Skinner felajánlotta Eidevallnak, hogy a stadionon kívül „megbeszélhetik” a történteket, ezt viszont a játékvezető nem nézte jó szemmel.

 

 

A második félidő derekán mindkét csapat frissített, 3-3 cserével folytatódott a játék. Mindkét csapat próbálkozott megszerezni a vezető gólt és a frissen beállt Vilde Boe Risa járt a legközelebb. A norvég középpályás egy remek akció végén került helyzetbe, de valamivel a kapu bal oldala mellé tüzelt.

 

Érkezett még Alessia Russo is a Vörös Ördögök frissítéseként, aki a beállását követően szinte azonnal helyzetbe került, Toone találta meg egy indítással, de Leah Williamson kiválóan védekezett vele szemben.  

 

Nem sokkal később ismét Russo indult el, de csak szabálytalanul tudták megállítani, így szabadrúgással folytatódhatott a játék. A labda mögé Katie Zelem állt, remekül ívelt a tizenhatoson belülre, a legmagasabbra pedig Russo emelkedett, aki okosan elfejelte a kapus mellett a labdát, megszerezve így a vezetést a Manchester Unitednek.

 

 

Az utolsó percben aztán a túloldalon Heath próbálkozott, de szerencsére kaput tévesztett.

 

A Vörös Ördögök magabiztos, jól felépített játékkal múlták felül ellenfelüket, ez pedig egyértelműen az edző érdeme.

 

Arsenal N – Manchester United N 0-1

Női Ligakupa 5. forduló – negyeddöntők

2022.01.19. 20:15 Meadow Park (London)


Manchester United N: Baggaley; Blundell, Turner, Mannion, Thorisdottir; Toone, Zelem (c), Ladd (Boe Risa 75’); Galton (Batlle 75’), Thomas (Russo 75’), Hanson (Ferreira Fuso 34’). 

Nem használt cserék: Earps, Smith, Jones.

Sárga lap: Skinner (pk.), Thomas, Toone, Ladd.

 

Arsenal N: Martiz (Wienroither 70’), Schnaderbeck (Williamson 61’), Beattie, McCabe; Leonhardsen-Maanum, Little, Mead (Heath 70’), Nobbs, Parris; Miedema (Blackstenius 69’).

Nem használt cserék: Goldie, Head, Sorensen, Stenson.

Sárga lap: Eidevall (pk.), Beattie.

 

Gólszerzők: Russo 85’.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!