Maguire segít a fiatal játékosoknak

Harry Maguire, a Manchester United csapatkapitánya elárulta, hogy rendszeresen beszélget a klub fiataljaival, hogy segítsen nekik leküzdeni a Vörös Ördögök képviselése által okozott nyomást.


Az angol védő sokat beszélgetett Mason Greenwooddal és Anthony Elangaval is, utóbbi játékos pedig éppen az elmúlt hetekben tört be a United felnőtt csapatába. Az ideiglenes menedzser, Ralf Rangnick megmutatta, hogy értékeli a fiatal és tehetséges játékosokat és előszeretettel vegyíti őket a rutinosabbakkal a pályán, a tapasztaltabb játékosok pedig pedig rengeteget tudnak segíteni abban, hogy az ifjak nagy lépéseket tegyenek a felnőtt csapat irányába.

 

Elanga áttörésével kapcsolatban Maguire az alábbiakat mondta el a klubmédiának adott interjújában.

 

"Erről szól ez a klub már sok-sok éve. Fiatal, tehetséges játékosok kerülnek ki az Akadémiáról és kapnak lehetőséget a felnőtt csapatban. Anthony bejátszotta magát a keretbe, nagyon jól teljesített és igazán büszke lehet magára, de itt van Marcus és Mason is, igaz kicsit régebb óta, akik egyre jobbak és jobbak lesznek."

 

"A klub történetének mindig is része volt, hogy fiatal tehetségek játszanak az utánpótlásban és, ha elég szorgalmasak, akkor megkapják az esélyt, ahogy Anthony-val is történt."

 

Maguire úgy véli, hogy minden idősebb játékosnak példát kell mutatni a játék összes aspektusában, hogy a fiatalok számára a megfelelő üzenetet tudják átadni. 

 

"Határozottan fontos az idősebb játékosok hozzáállása. Sokat beszélgettem az elmúlt években Greenwooddal, sokat fejlődött a pályán kívül is és ez látszik a teljesítményén is. Ugyan ez a helyzet Anthony esetében is. Sokszor érezheti egy-egy fiatal, hogy távoli a lehetőség arra, hogy a felnőtt csapatban játszhasson, de aztán hirtelen megváltoznak a dolgok és megkapják a lehetőséget, nekik pedig az a dolguk, hogy éljenek vele."

 

"Anthony ezt remekül csinálta, büszkének kell lennie magára és biztos vagyok benne, hogy a családja is nagyon büszke rá. Ez egy visszajelzés neki, egy ugródeszka, a kérdés pedig az, hogy mit kezd vele?! De minden tehetsége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen."

 

 

"Természetesen én és a többi idősebb játékos is drukkol neki és a többi fiatalnak is, mert az akarjuk, hogy ezek a srácok megmutassák magukat, hozzák magukkal az energiájukat, intenzitásukat, ezzel is segítenek a csapat fejlesztésében. Mindannyian azért vagyon itt, hogy mérkőzéseket nyerjünk és minél jobb játékosok vannak a keretben, annál nagyobb a verseny, annál nagyobb esélyünk van meccseket nyerni."

 

"Sokszor látszik és érthető is, hogy ezek a fiatalok az elején idegesebbek, viszont azon vagyok, hogy megnyugtassam őket. Én vagyok a csapatkapitány és nagy a felelősségem akkor, amikor ezek a játékosok bemutatkoznak. Tudom mit éreznek és segítek nekik, beszélgetek velük. Néhány éve még én voltam a helyükben."

 

"Amellett, hogy idegesebbek, a nyomás is nagy a vállukon, hiszen a Manchester United képviselése a pályán és azon kívül is elvárásokkal jár. Terelgetjük őket és megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményre ösztönözni őket. Ezt bátorító szavakkal is megtesszük, de ugyanakkor a követelményeket is megismertetjük velük, különösen az edzéseken. Elvárjuk tőlük, hogy keményen dolgozzanak, mindent adjanak bele és ne féljenek semmitől és senkitől amikor játszanak. Több idősebb játékosa is van most a klubnak, akik segíteni tudnak ezeknek a srácoknak és ők ezt meg is teszik, mert tudják, hogy a csapat így tud a leginkább fejlődni."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!