Hivatalos: Amad a Rangers csapatához kerül kölcsönbe

Amad Diallo, a Manchester United fiatal támadója a Rangers csapatához kerül kölcsönbe a szezon végéig.


Az elefántcsontparti válogatott játékos 2021 januárjában érkezett az Old Traffordra az Atalantától és az egyik legtehetségesebb fiatal szélsőként tartják számon egész Európában.

 

Amad eddig 9 alkalommal lépett pályára a Unitedben, legemlékezetesebb pillanata pedig az AC Milan elleni gólja az Európa-ligában. 

 

"Örülök, hogy a szezon végéig csatlakozhatok a Rangershez"  mondta Amad. "Pályafutásom ezen szakaszában ez egy fantasztikus dolog, hogy egy ekkora klubnál játszhatok, amely számos fronton versenyben van és kiváló lehetőséget ad számomra, hogy egy új környezetben kipróbáljam magam. Már nagyon várom az első edzést a társakkal és a szurkolókkal való találkozást is."

 

A 19 esztendő játékos tavaly nyáron majdnem kölcsönbe került a Feyenoord csapatához, ám egy edzésen összeszedett sérülés ezt meggátolta, ám most minden adott, hogy Giovanni van Bronckhorst irányításával brillírozzon.

 

Az egykori holland játékos a szezon elején került a Rangers élére, miután korábban két bajnoki címet, két Skót-kupát és egy Ligakupát nyert a skót csapattal. Ezalatt az idő alatt 117 meccsen lépett pályára, melyeken 22 találatot szerzett.

 

 

"Nagyon örülök, hogy kiegészül a csapatom Amaddal" - mondta Bornckhorst. "Figyeljük már egy ideje és amikor felmerült a lehetősége annak, hogy kölcsönbe leigazoljuk, akkor mindent megtettünk, hogy megvalósítsuk az ügyletet. Sokat fog adni a csapatnak és versenyhelyzetet teremt a támadó pozíciókért."

 

Diallo legutóbb a decemberi Young Boys elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen lépet pályára a Vörös Ördögöknél és bízik abban, hogy az Ibrox Stadionban tovább fejlesztheti tudását. A Rangers 22 mérkőzést követően vezeti a bajnokságot 4 ponttal megelőzve a rivális Celtic csapatát. A skót csapatnál úgy gondolják, hogy Amad kiválóan fogja majd helyettesíteni a nemrégiben sérülést szenvedett Ianis Hagit, aki ebben a szezonban már nem fog pályára lépni.

 

Amad ráadásul hamar belekóstolhat a jóba, hiszen jövő héten szerdán a Celtic ellen léphet majd pályára a bajnokságban, illetve a kupában is érdekelt még a Rangers és a Borussia Dortmund ellen is jelenésük lesz az Európa-ligában.

 

A Manchester United részéről mindenki sok sikert kíván Amadnak a szezon hátralévő részében.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!