Vörös Ördögök a válogatottakban

A United szezonja május 28-án befejezõdött, ám néhány játékosnak nemzetközi kötelezettségei vannak még, mielõtt elindulnának jól megérdemelt pihenésükre.


Javier Hernandez hazája válogatottjával készül a CONCACAF zónában kiírt, Egyesült Államokban megrendezendõ Arany kupára. Mexikó egy 3-0-ás Új-Zéland feletti gyõzelemmel melegített a sorozatra, ám ezt a találkozót kihagyta a támadó. Várhatóan azonban vasárnap a nyitó találkozójukon El Salvador ellen már játszani fog, hogy kiharcolja az A csoportból való továbbjutást Costa Rica és Kuba elõtt is.

Rio Ferdinand az egyedüli Vörös Ördög a Svájc elleni 2012-es EB selejtezõre készülõ angol válogattban. A Wembleyben megrendezendõ találkozóra Fabio Capello ismét behívta a keretbe Riot, aki bár a csapatkapitányi karszalagot nem kapja meg, de szinte biztosan kezdõben szerepel majd. Michael Carrick sérülés, míg Wayne Rooney eltiltás miatt nem került a keretbe.

John O'Shea Írország csapatához csatlakozott, hogy felkészüljenek Macedónia és Olaszország elleni selejtezõikre. A védõ térdszalag sérüléssel bajlódott, de Giovanni Trapattoni számít rá Skopjéban, ellenben Darron Gibsonnal, aki ágyék sérülése miatt maradt ki.

 


Patrice Evra Franciaországgal Fehéroroszország ellen kezdheti meg nemzetközi szereplését, ám a barcelonai Eric Abidal felépülése következtében lehet csak a kispadra ülhet le a United bal bekkje. Nani a norvégok ellen készülhet Portugáliával, míg Nemanja Vidic kihagyja a szerbek mai, Dél-Korea elleni barátságos találkozóját.

Anderson bekerült a brazil keretbe, mely a hollandok és románok ellen készül fel a Copa Americára. Antonio Valencia is szerepelhet ezen a tornán, de Ecuador szövetségi kapitánya, Reinaldo Rueda szerint a szélsõnek 3-4 hetes pihenést tanácsoltak. A kapitány azonban reméli, a játékos két hét múlva már bevethetõ lesz.

Anglia U21-es válogatottja a nyári EB elõtti utolsó mérkõzésére készül a southamptoni St.Mary's-ben, ahol Norvégia lesz az ellenfél. Tom Cleverley, Chris Smalling és Danny Welbeck is Stuart Pierce keretében van, ám Danny játéka egyelõre kérdéses a szezon végi sérülése miatt.
 

 

Rio Ferdinand:

Anglia - Svájc, június 4.

 

Patrice Evra:

Fehéroroszország - Franciaország, jún.3.

Ukrajna - Franciaország, jún 6.

Lengyelország - Franciaország, jún.9.

 

John O'Shea:

Macedónia - Írország, jún.4.

Írország - Olaszország, jún.7.

 

Javier Hernandez:

Mexikó - El Salvador, jún.5.

Kuba - Mexikó, jún.9.

Mexikó - Costa Rica, jún.12.

 

Nani:

Portugália - Norvégia, jún.4.

 

Anderson:

Brazília - Hollandia, jún.4.

Brazília - Románia, jún.8.

 

Cleverley, Smalling, Welbeck:

Anglia U21 - Norvégia U21, jún.5.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!