Manchester United 2-0 Brighton & Hove Albion

Kínos első félidő után a Manchester United egy Ronaldo és egy Fernandes gólnak köszönhetően három ponttal gazdagodott.


A Brighton kezdte jobban a meccset, konkrétan a hazaiak ki sem jöttek saját térfelükről az első percekben. Sőt, az 5. percben Fred csúnya labdaeladása után Moder került helyzetbe, De Gea nagyot mentett.

 

Talán ez a helyzet felébresztette a Vörös Ördögöket, Ronaldo nagyszerű sarkazása után Sancho lőtt, a kapus védett.

 

Azonban hamar visszaaludt a hazai gárda, a találkozó azon az úton folytatódott, ahogy elkezdődött. A Brighton járatta a labdát ellenfele térfelén, a United pedig nagyon fásult jeleket mutatott.

 

Az első 15 percben még egy kontráig jutottak a Vörös Ördögök, azonban Elangát könnyedén szerelte Cucurella.

 

A 39. percig semmi nem történt a pályán, amit fel lehetett volna jegyezni. Hihetetlen gyenge színvonalat hozott a két gárda, de főleg a hazai alakulat.

 

Aztán két perc alatt két gólt is szerezhettek volna a Sirályok, előbb Moder fejesénél védett bravúrral De Gea, majd Bissouma lőtt kapu mellé.

 

A 43. percben Dalot csapott le egy labdára, Elangához gurított, akit felvágott Mac Allister. A szabadrúgást Ronaldo végezte el, de a sorfal a helyén állt.

 

Ennél csak jobb második félidő jöhet!

 

Hat perc kellett a gólig! Bissouma adta el a labdát, Ronaldo csapott le rá, tolt kettőt, majd kilőtte a kapu bal oldalát, a kapus mozdulni sem tudott, 1-0 a hazaiaknak!

 

Két perccel később hatalmas védelmi hibát vétett Dunk, aki lerántotta Elangát, a játékvezető sárga lapot adott a védőnek, amit a manchesteriek nem igazán fogadtak el, Fernandes kapott is egy sárgát. Azonban a VAR után a spori visszavonta Dunk sárgáját és pirosra módosította ítéletét.

 

A 66. percben duplázhatott volna Ronaldo, aki Fernandes ívelését fejelte kapura, de Sanchez a léc fölé tolta a labdát, nagyot védett a kapus.

 

Öt perc múlva a vendégek kapusa nagyon rosszul passzolt, Ronaldo szerezte meg a labdát, a portugál lövés helyett Fernandeshez passzolt, aki azonban 9 méterről, középről nem tudott betalálni, a kapus elképesztőt védett.

 

A 75. percben Bruno ívelt kapu elé jobbról, Ronaldo hat méterről fejelhetett, de sajnos nem találta el a kaput.

 

Nem sokkal ezt követően Moder a semmiből egyenlíthetett volna, azonban remek tekerése a lécen csattant.

 

Bruno tört kapura, 19 méterről bombázott, Sanchez szögletre mentett.

 

A rendes játékidő utolsó percében Lamptey beadását Welbeck fejelte meg, a labda azonban elkerülte a kaput. Ennek ellenére De Gea nagyon ideges volt, amiért a csatár fejelni tudott.

 

Az utolsó másodpercekben Fernandes roboghatott kapu felé, Ronaldo tartott vele, de Bruno nem passzolt, inkább kapura lőtt, be is talált, beállítva a végeredményt!

 

Nem volt sétagalopp ez az összecsapás, de a három pontot megszerezték a Vörös Ördögök.

 

 

Premier League, 18. forduló
Manchester United 2-0 Brighton & Hove Albion
Old Trafford

 

Vezette: Peter Bankes

 

United: De Gea - Dalot, Lindelöf, Maguire, Shaw - McTominay, Fred(Pogba 73.) - Sancho(Telles 80.), Fernandes, Elanga(Rashford 80.) - Ronaldo
Nem használt cserék: Henderson, Heaton, Jones, Wan-Bissaka, Mata, Lingard

 

Brighton: Sanchez - Veltman, Dunk, Webster, Cucurella - Bissouma - Gross(Alzate 60.), Mac Allister - Moder - Maupay(Welbeck 70.), Trossard(Lamptey 60.)
Nem használt cserék: Steele, Caicedo, Duffy, Ferguson, Lallana, March

 

Gólszerző:  Ronaldo 51', Fernandes 96'

 

Sárga lap: Fernandes, Shaw, McTominay illetve Mac Allister

 

Kiállítva: Dunk

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!