A győzelem és gyötrődés éjszakája volt De Gea számára

David de Gea elárulta, hogy arra buzdította csapattársait, hogy legyenek könyörtelenebbek és vessenek véget a Brighton ellen mérkőzésen tapasztalható feszültségnek az Old Traffordon.


Cristiano Ronaldo 51. percben szerzett góljának köszönhetően enyhült a csapatra nehezedő nyomás, majd 10 perccel később a Sirályok még emberhátrányba is kerültek Lewis Dunk kiállításának köszönhetően.

 

Ettől függetlenül a Unitednek több feszült pillanatot is megélt a találkozó hátralévő részében, többek között a klub korábbi játékosának, Danny Welbecknek is köszönhetően, viszont Bruno Fernandes góljának köszönhetően végül fellélegezhetett a csapat és a megszerzett 3 ponttal visszakerültek a tabella 4. helyére.

 

A spanyol hálóőr azonban elárulta, hogy az ő szemszögéből nézve nagyon gyötrelmes volt a találkozó.

 

"Azt mondtam, hogy gyerünk, le kell nyomnunk őket, mert a Premier League-ben sosem lehet tudni, 10 emberrel is képesek gólt szerezni a csapatok. Igaz későn, de végül megszereztük a 2. gólt is. Sokkal korábban kellett volna és voltak is lehetőségeink, de csak szenvedtünk és nem akart összejönni a gól. Nem tudtuk megtörni őket, ehelyett szenvedtünk."

 

 

"Jó a csapat, tudják a srácok, hogy hogyan kell játszani, de ilyen a futball. Megnyertük a meccset és ennek örülünk."

 

"Azt hiszem, hogy a második félidőben mi irányítottuk a találkozót, az első viszont nem volt jó, igaz itt is volt pár jó helyzetünk. A fordulás után jól reagáltunk, gólt szereztünk és még emberelőnybe is kerültünk, de így is akadt néhány lehetőségük."

 

Welbeck a 90. percben elronthatta volna egykori munkaadójának éjszakáját, de végül elhibázta lehetőségét. 

 

"Igen, volt egy hatalmas lehetősége, amit kihagyott, majd Bruno betalált és így már a miénk volt a mérkőzés. A második félidőben úgy gondolom, hogy jobban nyomás alá tudtuk őket helyezni és kevesebbet volt a mi térfelünkön a labda."

 

"nehéz  volt ellenük játszani, mert szeretik, ha náluk van a labda, de Cristiano így is lőtt egy nagyszerű gólt, majd jött a piros lap és ezután irányítani tudtunk. Az utolsó 10 percben viszont voltak lehetőségeik, mint mondtam a teljesítmény hagy maga után kívánni valót, de megvan a 3 pont és ez most nagyon fontos."

 

De Gea nagyszerű védést mutatott be a 39. percben Moder próbálkozásánál ezzel pedig sikerült a második félidőre kapott gól nélkül fordulni. 

 

"Nagyon jó helyzet volt számukra és a védéssel sikerült elkerülni a gólt. Nagyon fontos, hogy a lehető legtöbb meccsen elkerüljük a gólt, örültem a védésnek, majd a csapat reakciójának és a 3 pontnak."

 

A United következő ellenfele a Leeds lesz az Elland Roadon, majd Spanyolországba utaznak, ahol az Atletico Madrid várja őket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. 

 

De Gea reméli, hogy a Brighton elleni győzelem kellő lökést ad a csapatnak az újabb győzelmekhez. 

 

"Remélhetőleg ez a győzelem több önbizalmat ad majd nekünk. Nagy meccs vár ránk vasárnap a Leeds ellen idegenben. Mindig nehéz ellenük játszani és úgy gondolom, hogy most még csak erre a találkozóra kell koncentrálnunk. Csak a Leedsre, többre nem."

 

"Természetesen ott  akarunk maradni a legjobb 4-ben, de sokkal többet kell tennünk érte és jobban kell küzdenünk. Sajnos most ez a reális, hogy tartsuk a 4. helyet, de küzdünk tovább és mindent megteszünk a jobb eredményekért."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!