Leeds United 2-4 Manchester United

Változatos mérkőzésen a Manchester United négyet gurított a Leeds-nek. Remekül reagált a csapat arra, hogy 0-2-ről felállt a hazai gárda.


A Leeds otthonába látogattak a Vörös ördögök. Az Elland Roadon a hazaiak kezdtek jobban, az első lövés is tőlük jött, az 5. percben Harrison próbálkozása kerülte el a kaput szerencsére.

 

Pogba válaszolt a másik kapunál, de Meslier védeni tudja az alsóba tartó lövést.

 

A hazaiak labdabirtoklásban a manchesteriek fölé nőttek, aktívabban játszottak Rodrigoék, de komoly helyzetek nem jöttek tőlük, csak egy Forshaw próbálkozást jegyezhettünk fel a félidő első feléig, De Gea azonban könnyedén védte.

 

Ronaldo is lövőhelyzetbe került, de védett a kapus, akárcsak Fernandes esetében.

 

A 34. percben Shaw szöglete szállt be remekül, Maguire tökéletesen ugrott és a kapuba fejelt, 1-0 a manchesterieknek.

 

A félidő második fele inkább a vendégekről szólt, Sancho tekerése szállt a kapu fölé, majd Shaw beadásáról maradt le mindenki.

 

Már a ráadásban járt a meccs, amikor megduplázta előnyét a United; Sancho remek beadása Fernandest találta meg, aki nagyszerű fejessel vette be ellenfele kapuját, 2-0!

 

Bielsa a szünetben két cserét is meghúzott, hogy felrázza csapatát, ami be is jött neki. Nem csak a helyzetek jöttek, hanem sajnos a gólokra sem kellett sokat várni.

 

Az első találat a bal szélről esett, Rodrigo talán beadni akart, de kissé lecsúszott neki, így lett jó, a labda a kapuba hullott. De Gea kicsit elnézte ezt a szituációt. 

 

Egy perccel később jött a még nagyobb sokk; James lőtt a kapu elé, megtalálta Raphinhát, aki közelről a kapuba kotort. Sajnos a játékvezető szerint a gól előtti labdaszerzés nem volt szabálytalan, így a spori megadta a találatot, 2-2.

 

A kapott gólok után lassan indult be a manchesteri csapat, de egyre többet birtokolta a labdát, viszont a borzalmas talaj nem segítette a játékosokat.

 

Rangnick is cserélt, Elanga és Fred lépett a pályára, utóbbi hamar le is tette névjegyét, a 70. percben szép támadást láthattunk a vendégektől, Fernandes hozta fel a labdát a jobb oldalon, Ronaldo kapta meg tőle, aki Sanchot játszotta meg, aki a felfutó Fred elé tálalt, a brazil középpályás pedig kíméletlenül a kapu közepébe bombázott, újra vezetett a ManUnited!

 

A 75. percben Klich már a tizenhatoson belül járt, lövését azonban fogta De Gea.

 

Raphinha szabadrúgását kifejeli a védelem, Klich szedte össze a labdát, lövése a léc alá szállt, De Gea azonban a helyén volt.

 

A 88. percben Fernandes varázsolt egyet labdaátvételével, Elangát hozta játékba, aki higgadtan helyezett a kapuba 4-2 a Vörös Ördögöknek.

 

Premier League, 26. forduló
Leeds United 2-4 Manchester United
Elland Road

 

Vezette: Paul Tierney

 

Leeds: Meslier - Ayling, Llorente(Gerhardt 46.), Struijk, Dallas - Forshaw, Koch(Firpo 31.) - James, Klich, Harrison(Raphinha 46.) - Rodrigo
Nem használt cserék: Klaesson, Roberts, Shackleton, Kenneh, Cresswell, Bate

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw - Pogba(Fred 67.), McTominay - Lingard(Elanda 67.), Fernandes, Sancho - Ronaldo(Varane 85.)
Nem használt cserék: Henderson, Telles, Dalot, Matic, Mata, Varane, Rashford

 

Gólszerző: Rodrigo 53', Raphinha 54' illetve Maguire 34', Fernandes 45', Fred 70', Elanga 88'

 

Sárga lap: Struijk, Ayling, Forshaw, Raphinha, Firpo, Klich illetve Ronaldo, McTominay, Shaw
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!