Bruno önbizalomról, felállásokról és Felixről

Bruno Fernandes a Manchester United keretén belüli erős morált tükrözte, amikor az Atletico Madrid elleni Bajnokok Ligája mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón hosszan nyilatkozott.


Az elmúlt néhány mérkőzésen a csapat jobban játszott. Nőtt ettől egy kicsit az önbizalmatok a szezon egyik egyértelműen legfontosabb mérkőzése előtt?

"Szerintem a csapat jól játszik, még azokon a meccseken is, ahol nem tudunk nyerni. Természetesen, ha nem sikerül eredményt elérned, az nem tökéletes számodra, ez pedig persze mi is tudjuk. A mérkőzések megnyerése több önbizalmat kölcsönöz számodra, erre az összecsapásra készülve ez pedig fontos tényező volt, mert nagyon nehéz lesz. A győzelmek eléréséből fakadó magabiztosság segít a még jobb felkészülésben, a nagyobb koncentrációban és abban, hogy megértsd, ha megfelelő dolgokat teszünk és azok ki vannak dolgozva, illetve tartjuk magunkat az előre megbeszélt tervekhez az első pillanattól az utolsóig, akkor nyerhetünk."

 

Mint a keret egyik sokat megélt és nagy hatású játékosa, megkérdezhetem... sokat beszélnek az egységről vagy annak hiányáról veletek kapcsolatban és hogy a játékosok ellentétes irányokba húznak. Mik az érzések belülről, mert az egyértelmű, hogy ugyanabba az irányba kell tartanotok, ha bármilyen sikert is el szeretnétek érni?

"Őszintén, nem nagyon tudom, hogy az emberek mit értenek ezen. Volt nemrég egy interjúm, ahol arról kérdeztek, hogy Jadon a gólörömömet utánozza. Nem hiszem, hogy ez olyan dolog lenne, ami a különböző irányba húzásokat mutatná. Láttam utólag az utolsó meccset és Harry gólját, ahol Paul mögötte futott és térden csúszva ünnepelt, annyira örült neki. Én ránéztem a fejére és azt mondtam, 'végre gólt szereztél azzal a nagy fejeddel'. Őszintén azt gondolom, hogy az emberek megpróbálnak vádaskodni és történeteket kitalálni erről a klubról, mert tudják, hogy ha az emberek rólunk, vagy valamelyik játékosunkról beszélnek, akkor az be fogja járni a világot, ők pedig pontosan ezt akarják. Számunkra ez semmit sem jelent és mint mondtam korábban, az a legfontosabb, hogy tartsuk magunkat az előre eltervezettekhez és összetartsunk. Összetartás és közös győzelem."

 

Szerettem volna megkérdezni válogatottbeli honfitársadról, Joao Felixről. Holnap [szerdán] szembe fogsz kerülni vele. Jelen pillanatban nem az igazi potenciálját mutatja az Atleticoban. Ez a klub vagy az ő problémája és milyen tanácsot adnál neki?

"Nem tudom, hogy mi a probléma. Amit tudok, hogy ő hihetetlen minőséget képvisel, hatalmas potenciállal rendelkezik és még mindig nagyon fiatal. Szóval szerintem az emberek hajlamosak elfelejteni ezeknek a játékosoknak az életkorát és ő még mindig a fejlődés szakaszában jár. Amikor az Atletico megvásárolta őt, még csak hat hónapot játszott a portugál első osztályban, ez pedig mutatja, hogy milyen szintet képvisel, mert egyetlen klub se fizetne ki érte a semmiért annyi pénzt, amennyit az Atletico letett érte az az asztalra. Azt is tudjuk, hogy nem az Atletico volt az egyetlen klub, amely megakarta szerezni, szóval ők nagyon szerették volna a lehető leghamarabb soraik között tudni. Természetesen a minőségnek a csapatban is meg kell jelennie, azt pedig mindenki tudja, hogy [Diego] Simeone mit vár el, ő ugyanis imádja az agresszív játékosokat. Mi mind tudjuk, hogy ő [Joao Felix] egy nagyon technikás játékos, aki jól tud védekezni is. Tudom, hogy így van, mert játszottam vele együtt. De szerintem ő egy olyan játékos, akinek szüksége van egy kis szabadságra. Azt viszont nem tudom, hogy mi történik a klubon belül náluk, szóval ezt nem tudom kommentálni."

 

"Annyit mondhatok, hogy láttam a Benficanál. A Benficanál egy olyan játékost láttam, aki olyan szintre lehet képes eljutni, amilyenre kevesen. Szóval szerintem rendelkezik minden szükséges kvalitással ahhoz, hogy odaérjen ahova predesztinálják és később, a jövőben, előbb vagy utóbb, meg is fogja tenni, akár az Atleticoban játszva, akár máshol. Amikor beszéltem vele, a magánélete került szóba, a szakmai helyzete nem. Arról volt szó, hogy érzi magát, magán jellegű dolgokat érintettünk. Nem mentünk bele olyan részletekbe, hogy mi a helyzet a klubjánál, mit gondol, mit akar. Azt viszont tudom, hogy ő egy nagyon jó srác, aki hatalmas minőséget képvisel és biztos vagyok benne, hogy az Atleticoban vagy más klubnál a jövőben, nagyszerű karriere lesz, ha így folytatja."

 

 

Ebben a szezonban számos kritika érte az Atleticot és ahogyan játszanak. Szeretnénk megtudni a véleményedet a teljesítményükről és hogy vajon kevésbé félelmetesek ellenfelek-e, mint a korábbi években?

"Szeirntem az Atleticot minden évben kritizálják. Nem hiszem, hogy lett volna olyan év, amikor nem kerültek volna kritikák kereszttüzébe amiatt, ahogyan játszanak, vagy csinálnak dolgokat. De szerintem Simeone érkezése óta nagyszerű dolgokat értek el. Játszanak szép, vagy kevésbé szép futballt, hívjuk bárhogy is. A legfontosabb dolog, hogy döntőkbe jutottak, mindig a legelőkelőbb helyezésekért vannak harcban a bajnokságokban, a kupákban, a Bajnokok Ligájában. Nem tudom, hogy mit jelent szépen játszani ... számomra azt, hogy ott vagyok és harcban állok a bajnoki címért. Mind tudjuk, hogy ha meccseket nyersz és ott vagy az élen, akkor minden rózsás, senki sem kritizál vagy kérdőjelezi meg a történteket. Viszont, amikor már nem megy minden jól és le vagy maradva egy kicsit, akkor jönnek elő a problémák. De szerintem Simeoneval a fedélzeten az Atletico által elért eredmények miatt ma a klubot sokkal jobban tisztelik Európában, mint korábban. Már korábban is nagy csapatként voltak számontartva, de Simeone érkezése óta sokkal több tisztelet övezi őket."

 

A United különböző formációkban játszott a szezonban, jelenleg éppen 4-3-3-ban. Azt szeretném megtudni, hogy a játékosok mennyire vannak benne ennek a menedzserrel való megvitatásában? Illetve egy gyors kérdés Ronaldoról ... ötszörös BL-győztes, már ebben a szezonban is számos fontos gól fűződik a nevéhez. Milyen volt ő ezen a héten, amikor elérkezett a csapat a kieséses szakaszhoz?

"A formáció kapcsán az edzőn és a stábján kívül senkinek sem kell aggódnia. Szerintem azt kell követnünk, amit a menedzser és a stáb a legjobbnak gondol számunkra, ez a legfontosabb. A klubnál eltöltött több évem során soha nem hallottam olyat, hogy valaki a taktikára panaszkodott volna és remélem, hogy ilyen nem is fog előfordulni, mert az tiszteletlenség volna az edző elgondolásaival szemben. Szerintem jól teljesítünk a megérkezése óta. Azt gondolom, hogy csapatként önazonosabbak vagyunk."

 

"Természetesen, ahogyan el is hangzott, Cristiano már számtalanszor megnyerte ezt a sorozatot és mindenki tudja, hogy neki a sorozat ezen szakaszában hihetetlen érzéke van a gólszerzéshez és a legapróbb dolgok észrevételéhez. Ezzel együtt ott van nekünk Rapha is, aki szintén Bajnokok Ligája győztes, azt hiszem négyszer is, szóval ő egy másik olyan játékos, aki korábban már képes volt végső győzelemig jutni. De mindig az első győzelem a legfontosabb. Néha az tudja megtenni, akinek több tapasztalata van, néha pedig az, akinek még egyszer se sikerült. Amikor Cristiano először nyerte meg a BL-t, valószínűleg nem ő volt a legnagyobb hatású játékos a pályán, de így is hozzásegítette a csapatát a végső sikerhez. Szóval minden arról szól, hogy össze kell tartanunk, ugyanazt kell tennünk, ugyanannyira kell koncentrálnunk és természetesen a mérkőzést eldönteni képes játékosok a segítségünkre lehetnek. Legyen ez Cristiano vagy más, a legfontosabb, hogy nyerni tudjunk és továbbjussunk a következő szakaszba." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!