Manchester City 4-1 Manchester United

Bár sikerült még egyenlíteni az első félidő első felében, azonban a vége csúnya lett, a City ismét átgázolt a Vörös Ördögökön.


Két órával a városi derbi előtt derült ki, hogy Cristiano Ronaldo sérülés miatt semmiképp nem léphetett pályára a mai napon.

 

Így bekerült a helyére Anthony Elanga, akit Sancho, Fernandes és Pogba igyekezett támogatni.

 

Mindkét csapat rövid passzokkal próbált helyzetet összehozni, de a védelmek jól álltak a lábukon, legalábbis 5 percig. Ekkor a City a bal oldalon vezetett támadást, az alapvonalról középre került a labda, ahol De Bruyne érkezett és a kapuba lőtt. Senki nem fogta a belga játékost.

 

A 8. percben Fernandes passzolt Fredhez, aki kapu felé fordult két védő között, de Ederson védett, maradt a hazai vezetés.

 

A United nagyon magasan kezdte a letámadást, ami látszólag nem igazán tetszett a City-nek, sokszor kénytelen volt előrevágni egy játékos, amit általában a Vörös Ördögök közül összeszedte valaki a középpályán.

 

A 17. perc végén De Bruyne kissé kiszorított helyről lőtt, De Gea leért, a kipattanóra Foden és Maguire csapott le, nagy csatában volt a két angol, ám a United védje tisztázott, ráadásul a játékvezető le is fújta szabálytalanság miatt, jöhettek a vendégek.

 

A félidő feléhez közeledtünk, amikor kontrát vezethettek Fernandesék, Pogba kapott labdát, remekül tette ki üres területre Sancho elé, aki befelé tört, majd a tizenhatos vonaláról tökéletesen tekert a bal alsó sarokba, 1-1!

 

Három perc sem telt el, amikor majdnem óriási szerencsével ismét hazai gól született. Silva lőtte fejbe Fodent, a labda nagy ívben hullott lefelé, a léc tetején landolt.

 

Nem sokáig örülhettünk; Elanga könnyelműsködött, visszatámadtak a hazaiak, Foden nagyon átverte Lindelöföt, lövését De Gea még bravúrral védte, majd a védelem blokkolt egy újabb próbálkozást, de a labda még mindig a kapu előtt volt, épp De Bruyne elé került, aki közelről a hálóba bombázott, 2-1.

 

A 35. percben megállította a találkozót a játékvezető, a lelátón egy nézőt kellett elsősegélyben részesíteni. Nem mutattak semmit, nem lehetett tudni, mennyire komoly volt a helyzet, de mostanában ilyen többször is előfordult a stadionokban.

 

Foden került helyzetbe, de szerencsére elvétette a célt, majd a túloldalon remek támadást láthattunk rövid passzokkal, aminek a végén Sancho sajnos csúnyán kapu fölé csavart.

 

A 43. percben az addig inaktív Mahrez kísérletét tolta oldalra De Gea.

 

A félidő vége inkább a Unitedé volt, két szöglet is jött a csapattól, amelyek után fent is maradt a gárda, de sem Telles, sem Maguire nem tudott kiegyenlíteni, így a szünetre hazai előnnyel vonultak a csapatok.

 

Nagyon gyengén kezdte a második játékrészt a United, 5-6 percig a térfeléről sem volt képes kijönni, folyamatosan a térfelük felénél elveszítették a labdákat.

 

Sajnos az első percek után sem lett sokkal jobb a helyzet, bár végre kicsit több időt tudott eltölteni ellenfele térfelén a United.

 

A 61. percben De Bruyne végzett el kiváló helyről szabadrúgást, azonban De Gea védett.

 

Cserélt Rangnick, beküldte a pályára Rashfordot és Lingardot Pogba és Elanga helyett. Sajnos mindkét kezdőjátékos sok hibát vétett a mérkőzésen és nem sok veszélyt jelentettek a kapura.

 

A gól azonban a City-től jött, egy szögletet követően a labda a hosszún érkező Mahrezhez került, aki egyből lőtt a jobb alsó sarokba. De Gea nem sokat láthatott, esélye sem volt.

 

Mahrez is duplázni akart, a ManCity gyors ellentámadása végén azonban nem tudott túljárni De Gea eszén.

 

A meccs legszebb pillanatát a 81. perc hozta meg, egyik bekk átívelt a másikhoz, személy szerint Cancelohoz, aki csodálatos mozdulattal lőtt kapura, De Gea azonban kitolta a bal alsóba tartó kísérletet.

 

Az utolsó percekben szinte nem is tudott labdához érni a United, sokszor úgy tűnt, nem is akarnak a játékosok már semmit, volt olyan 6-7 perc, hogy 92%-os labdabirtoklása volt a Citynek, ráadásul az is sokat elmond a meccsről, hogy a második félidő utolsó percében járva Rashfordék még nem lőttek kapura.

 

A ráadás első percében De Gea kirúgását a City szerezte meg és azonnal támadott, Mahrez gólt is szerzett, de a játékvezető les miatt nem adta meg, ám a VAR után mégis 4-1-re módosult az eredmény.

 

A második 45 perc rendkívül gyengére sikerült és bár az elsőt sem lehet világszínvonalúnak mondani a United részéről, ott még legalább volt 1-2 ígéretes esemény. A szünet után azonban csakis az történt a pályán, amit a hazaiak akartak. Sajnos ki lehet jelenteni, jelenleg a City sokkal előrébb jár, mint a United. 

 

 

Premier League, 28. forduló
Manchester City 4-1 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Michael Oliver

 

City: Ederson - Walker, Stones, Laporte, Cancelo - De Bruyne(Gündogan 80.), Rodri, Grealish - Mahrez, Silva, Foden
Nem használt cserék: Carson, Fernandinho, Jesus, Sterling, Zinchenko, Mbete, Delap, McAtee

 

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Sancho, Fernandes, Pogba(Rashford 64.) - Elanga(Lingard 64.)
Nem használt cserék: Henderson, Jones, Bailly, Dalot, Matic, Mata, Hannibal

 

Gólszerző: De Bruyne 5', 28', Mahrez 68', 91' illetve Sancho 22'

 

Sárga lap: Maguire

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!