Fletcher örül Hargreaves visszatérésének

Darren Fletcher szerint Owen Hargreaves visszatérése a csapatba nem csak egy új, minõségi játékos leigazolásával érne fel, de nem mellesleg a csapatba kerülésért folytatott harcot is élesebbé tenné.


Mint ahogy minden Manchester Uniteddel szimpatizáló tudja, Owen Hargreaves karriere az Old Traffordon már több mint két éve csak a sérülésekrõl szól, utoljára két éve, 2008 szeptemberében léphetett pályára kezdõként.

 

Bár ez év májusában felcsillant a remény visszatérésére, hiszen a Sunderland ellen csereként kapott pár percnyi játéklehetõséget, és úgy tûnt, a csapattal együtt kezdheti meg a nyári felkészülést, egy újabb probléma fellépése megint a partvonalon túlra számûzte a sokra hivatott középpályást.

 

A 29 éves egykori Bayern München játékosnak vissza kellett térnie Amerikába az õt kezelõ dr. Richard Steadman klinikájára, ahol újabb beavatkozásokat végeztek el rajta.

 

Sokan immáron a két év alatt sokadjára kongatták meg a vészharangokat a kanadai születésû védekezõ középpályás pályafutásával kapcsolatban, ám az utóbbi hetekben varázsütésszerû javulás állt be állapotában, így a múlt héten már edzésbe is állhatott és újra a felnõtt keret tagjaival készülhet - ami csapattársa, Fletcher szerint csak a kezdet az angol válogatott játékos számára.

 

 

 

 

"Nagyszerû, hogy újra visszatérhetett közénk, remélhetõleg mostantól már nem lesznek problémái, mivel nagyon fontos szerep vár rá a csapatban" - kezdte a skót középpályás.

 

"A legbecsülendõbb dolog a mi szemünkben az az elszántság, és kitartás, amit mutatott azért, hogy visszatérhessen."

 

"Mindenkit meglepett, hogy pár napja újra köztünk készülhet. Egészségesnek tûnik, nem látszik rajta semmi a sérülésével kapcsolatban."

 

Az utóbbi évek során gyakran problémát okozott Sir Alex Ferguson számára a középpálya közepének összeállítása, emlékezhetünk olyan szezonra, amikor Ryan Giggs és John O'Shea látták el ezt a nem éppen testreszabott feladatot. A fejfájást a skót menedzsernek leginkább játékosai sérülés miatti hiányzása okozta, ám most elképzelhetõ, hogy kellemes gondokkal kelel majd szembe néznie.

 

Nem elég ugyanis, hogy a jelenleg bevethetõ középpályásokhoz nemsokára csatlakozhat Owen Hargreaves, a szintén a sérülésekkel elégg balszerencsés Anderson is rendelkezésére állhat, amelyet bizonyított a Scunthorpe elleni 5-2-es gyõzelem alkalmával is, Michael Carrick pedig ismét edzésbe állt achilles problémáját követõen.

 

A fent felsorolt trió mind vetélytársai lesznek Darren Fletchernek a középpálya motorjába való kerülésért, de a csapat 24-es számú játékosa ezt a versenyhelyzetet hiányolta eddig.

 

"A versenyhelyzet jót tesz mindenkinek, a legjobbat hozza ki az emberekbõl" - tette hozzá.

 

"Fontos, hogy elég jó, és mély kerete legyen egy csapatnak, mert hosszú a szezon. Megfelelõ tapasztalatokat gyüjthettünk ezzel kapcsolatban az elõzõ idényben, ugyanis a számos sérülés eredményeként lecsúsztunk a bajnoki címrõl."

 

"Egészen más tud lenni a csapat játéka, ha a menedzser érzi, hogy nagy merítési lehetõségeibõl a legjobbat tudja kihozni a csapat összeállításakor. Mindannyian különbözõ személyiségek vagyunk, akik bizonyos helyzetben tovább tudják lendíteni a csapatot a holtponton."

 

"Számomra az a legfontosabb, hogy csak magamra figyeljek, és továbbra is keményen dolgozzak. Jól kell játszanom, hogy a csapatban maradhassak, mert a visszatérõ játékosok nagy konkurenciát jelentenek majd számomra. Mindannyian élni szeretnének a lehetõséggel, amit majd kapni fognak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!